Aura gyakorlatokCsakrákEnergia gyakorlatokSpirituális gyakorlatokSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Spirituális gyakorlatok: Tulajdon csakrákkal való észlelés

Spirituális gyakorlatok-Tulajdon csakrákkal való észlelésA csakrák erőcentrumok, amelyek a fizikai testet egybekapcsolják az energetikai testtel. E gyakorlat révén kontaktust létesíthetsz a hét főbb csakrával. Ezenkívül megtudod, hogyan reagálnak csakráid az érintésre, hogyan néznek ki és milyen a formájuk és színük.

Affirmáció

Észlelem a csakráimat és kontaktusban vagyok velük.

A gyakorlat lefolyása

Állj a földön, mindkét lábad álljon párhuzamosan, mintegy a vállak szélességében. A térdek legyenek lazák. Fordítsd figyelmedet belsőd felé. Földeld le magad, lélegezz nyugodtan és lazulj el.
Kézzel nyisd meg a csakrákat oly módon, hogy egy pillanatig mindkét tenyeredet egymáshoz dörzsölöd. Tartsd a tenyeredet hasad alsó részének magasságában, mintegy 10-20 centiméter távolságban a testedtől. Amennyiben lehetséges, észleld a hátoldal csakráját a farcsont szintjén. Finoman és kíméletesen érintsd meg. Adj a kezeknek lehetőséget, hogy a csakrát megfelelően érezzék és egyszerűen észleld azt, amit látsz vagy érzel.
Figyeld meg, amint kezed érintésekor a gyökércsakra megváltozik. Lehetséges, hogy megváltozik a színe, formája
vagy nagysága. Figyeld meg, anélkül hogy értékelnéd. Lélegezz.
Most szép lassan haladj tovább a kezeddel, esetenként a kezeiddel a szakrális csakrához. Tapintsd ki mindkét kezeddel mintegy a köldök magasságában. A csakra területén egyik oldalról a másikra lágyan mozgasd őket. Most ugyanúgy tégy a saját kezeddel, hogy megérezd ezt a csakrát és egyszerűen észleld, amit látsz vagy érzel.
Figyeld meg, amint a szakrális csakrának a kezeddel való kontaktus következtében megváltozott a színe, formája vagy nagysága. Légy figyelemmel, anélkül hogy értékelnél és ne feledkezz el lélegezni.
Kezed hagy haladjon tovább felfelé az ún. solarplexushoz. Kezeiddel észleld a csakrát és ismételten ügyelj arra, hogy megváltozik a formája, nagysága vagy a csakra színe. Lélegezz.
Saját tempódat követve haladj tovább a szívcsakrához, ami megközelítőleg a mellek közötti fizikai szív magasságában található. A szívcsakrát egy pillanatra ismét a kezeiddel észleld és figyeld meg, amint kezed érintése folyamán megváltozik.
Folytasd tovább a kezeiddel egészen a nyak csakrájáig, megközelítőleg a gége magasságáig. Észleld a formáját, nagyságot és a csakra színét, amint kezed lágy érintéseire megváltozik. Lélegezz nyugodtan és mélyeket.
Ezt követően kezeiddel észleld az orrnyereg felett és a tarkón lévő csakrát. Valamennyi ideig észleld annak kiterjedését, konzisztenciáját és nagyságát.
Végül kezedet helyezd át a koponyád fölé és ott észleld a koronacsakrát. Hogyan néz ki? Van-e valamilyen meghatározott színe vagy formája? Egy pillanatig légy figyelemmel,
és ne feledkezz el lélegezni. Lazítsd el a testedet, karodat és kezedet, mielőtt megszabadulsz a koncentrációdtól, még egy pillanatig álló helyzetben lélegezz nyugodtan mélyeket.

Megjegyzés

E gyakorlat során fontos egybegyűjteni a csakrákhoz kötődő saját és egészen individuális tapasztalatokat. Ezért tudatosan mondj le minden olyan elképzelésről, amelyekkel eddig a csakrákról rendelkeztél (például, hogy egy bizonyos csakrának mindig egyazon színe van).
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Csakra gyógyászat

Related posts

Ha egyszer eldöntöd, hogy követed az álmod

Sandal

Koncentrációs gyakorlatok: Bevezető gyakorlatok

Sandal

Szellemi törvények: A sors, a végzet törvénye

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .