A TitokRhonda ByrneSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitásVonzás Törvénye

Saját magadat akadályozod! – Önkorlátozó hiedelmek, melyek visszatartanak az életben

Saját magadat akadályozod

Gyakran nem tudjuk felismerni az elménk ránk gyakorolt hatását. Bizonyos korlátozó hiedelmeket tárolunk magunkban, melyek nem minket szolgálnak és megakadályozzák, hogy az életben elérjük céljainkat és álmainkat. Itt az ideje, hogy megállítsuk ezeket.
Ha nehezen érted meg, hogyan szeresd önmagad, valószínűleg negatív gondolatokkal és korlátozó hiedelmekkel tartod vissza magad. Az a képesség, hogy szeretni tudd önmagad és növeld az önértékelésedet, nem csak valami olyan, amit meg kell tenned, hogy jobban érezd magad, hanem elengedhetetlen része annak is, hogy megszabadulj a „beragadt” érzéstől.

Mindenki elakad egyszer, a legrosszabbakat gondolja mindenről, és szeretne változtatni. Ez tesz minket emberivé. A gondolataid szavakká válnak. A szavak tettekké. Az ismételt tevékenységeid pedig szokásokká, és ezek a szokások növelhetik, vagy csökkenthetik az önértékelésedet.

A változtatás ott kezdődik, ha felismered, hogy probléma van. Az első lépés, hogy beismered, hogy valami nincs rendben és változtatnod kell ezen. A második lépés az, hogy felfedezed a gondolataidat, viselkedésedet. Íme, 6 korlátozó hiedelem, gondolat, mely akadályoz abban, hogy önmagad legyél.

Semmit nem tudok jól csinálni

Ez egy átható érzés lehet az összes szerepben, amiben vagyunk, de az is lehet, hogy egy konkrét területen érezzük ezt, míg máshol jól szerepelünk. Például valami történt évekkel ezelőtt, ami miatt rosszul érezted magad. Az évek során sokat küzdöttél azzal, hogy értelmes, kielégítő kapcsolatokat építs ki az emberekkel. Bár ez az élet olyan területe, ahol elégtelennek érzed magad, szakmai életed nagyon sikeres és kifizetődő lehet. Próbálj meg pozitívan állni a dolgokhoz.

Tökéletesnek kell lennem

Mivel a tökéletesség relatív, ez olyan elvárás, amelyet lehetetlen elérni. Ez a törekvés, hogy körülötted minden tökéletes legyen, azt az érzést fogja magával hozni, hogy sohasem nem leszel elég jó. Próbáld meg más szemmel nézni a dolgokat, nem kell tökéletesnek lenned. Az élet számodra fontos területein legyél kiemelkedő.

Mindent meg kell csinálnom

Több szereped is lehet az életedben: nő, anya, lány, nagynéni, alkalmazott, főnök, barát, mentor, stb. Minden szerep energiát, időt, erőfeszítést, elkötelezettséget igényel. Ezen szerepek némelyike könnyebb, míg mások kevésbé könnyen kezelhetőek. Ha egyszerre túl sok mindent veszel a kezedbe, akkor egyesek kieshetnek az irányításod alól. Néha állj meg, lélegezz fel és kérj segítséget, ha túl soknak érzed.

Túlságosan sokat teszek másokért?

Ha mindenki más boldogságát, kényelmét, vágyait a sajátjaid elé helyezed, akkor soha nem fogod jól érezni magad. Mindig mások az elsők és saját magadra csak utolsóként gondolsz. Lehet, hogy nem a te hibád ez a gondolkodás, de próbáld megváltoztatni, hiszen az elsődleges az, hogy te jól érezd magad. Ne feledd, adni csak akkor tudsz, ha te magad jól vagy!

Mindent kontroll alatt kell tartanom

„Túl sokáig tart kiképezni valaki mást. Jobban meg tudom csinálni. Kevesebb időbe telik, ha én csinálom meg.” Gondoltál már valaha ilyesmire? Akkor valószínűleg kontrollmániás vagy. Ez egy jelentős akadály, amit le kell küzdened. Ha valaki felajánlja a segítségét, akkor rögtön megtagadod, mindeközben pedig megszakadsz a feladatoktól. Egy nap csak 24 órából áll, így nem tehetsz meg mindent, kérj segítséget és több mindenre lesz időd, hidd el.

Később meg fogom csinálni

A halogatás jelentős visszahúzó erő lehet, hiszen nem hagy előre mozdulni, mert sosem fejezed be a feladataid nagyrészét, hanem halogatod, ezáltal azok feltorlódnak. Ha félsz valamitől vagy azt hiszed, nem tudnád megtenni, akkor is halogatod, azonban később még nagyobb gondot fog okozni. Próbálj meg szembenézni az eléd kerülő akadályokkal, és minél hamarabb túllenni rajtuk.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

noiportal

Related posts

Hívd be a varázslatot az életedbe: A hála varázsa

Sandal

Mi a meditáció? Miért meditálunk?

Sandal

Spirituális lények vagyunk

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .