A TitokRhonda ByrneSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitásVonzás Törvénye

A vizualizáció hatékony módszere

A vizualizáció hatékony módszere

A vizualizáció technikáját mind a régmúlt, mind a ma nagy tanítói és avatárjai ismerik és alkalmazzák. Charles Haanel 1912-es, The Master Key System című könyvében huszonnégy olyan heti gyakorlatot közöl, amelyek segítségével elsajátítható a vizualizáció. (A teljes mesterkulcsrendszer pedig megtanít, hogyan lehetünk úrrá gondolatainkon.) A vizualizáció módszere azért nagyon hatásos, mert miközben elképzeljük magunkat a vágyott állapotban, arra a helyzetre jellemző gondolatok és érzelmek születnek bennünk. A vizualizáció gyakorlatilag nem más, mint képekben megjelenített, erősen összpontosított gondolat, amely hasonlóan erős, intenzív érzéseket kelt. A módszer használata közben tehát nagyon erős frekvenciát bocsátunk ki az univerzum felé. A vonzás törvénye pedig fogja az adást, és visszasugározza az annak megfelelő képeket.

„Nagyobb hatalom és több lehetőség van a kezünkben, mint gondolnánk, és a vizualizáció ezek közül az egyik legfontosabb.”Genevieve Behrend

Dr. Denis Waitley

A vizualizáció módszerét az Apolló-programból ültettem át az olimpiai programba az 1980- as és ’90-es évek során. A pontos neve Vizuális Motoros Ismétlés volt. Amikor vizualizálsz, valóban materializálsz, teremtesz. Hadd meséljek egy érdekes adalékot az emberi elméről: egy kísérlet során azt kértük az olimpikonoktól, hogy gondolatban fussák le a távukat, majd rákapcsoltuk őket egy kifinomult biofeedback-készülékre. Hihetetlen, de pontosan ugyanazok az izmok aktivizálódtak pontosan ugyanabban a sorrendben, amelyek a valós pályán történő futás közben. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy az elme nem képes különbséget tenni a valós cselekvés és a mentális próba között. Ha az elme cselekszik, a test reagál. Gondolj most a nagy feltalálókra és találmányaikra! A Wright fivérekre és a repülőre. George Eastmanre és a filmre. Thomas Edisonra és a villanykörtére. Alexander Graham Bellre és a telefonra. Az összes új dolog csakis úgy születhetett meg, hogy volt egy ember, aki előre látta a lelki szemeivel. Aztán addig élesítette, finomította a képet az elméjében, amíg az univerzum minden ereje összefogott, hogy rajta keresztül megvalósítsa, létrehozza, amit elképzelt. Ezek az emberek ismerték A Titkot. Rendíthetetlenül hittek a láthatatlanban, és tudták, hogyan hajtsák saját malmukra az univerzum erőit, hogy láthatóvá tegyék azt. Az ilyen emberek hite és képzelőereje vitte előre az emberiséget az évszázadok során. Teremtő elméjük gyümölcseit ma is, nap mint nap élvezhetjük.
„De nekem nincs olyan elmém, mint ezeknek a nagy feltalálóknak!”, gondolhatod most. „Ők el tudtak képzelni ilyen nagy dolgokat, de én nem vagyok rá képes.” Ebben óriásit tévedsz. Ahogy egyre többet megtudsz A Titokról, rájössz majd, hogy te is ugyanilyen nagyszerű elmével rendelkezel, sőt annál sokkal többel.

Mike Dooley

Vizualizáció közben, amikor kivetíted elméd vetítővásznára az általad kitalált képeket, egy dologra nagyon ügyelj: mindig és csakis a végeredményre összpontosíts. Tegyünk egy próbát! Vedd most szemügyre a kézfejedet! Figyelj meg minden apró részletet: a bőröd színét, az anyajegyeket, az ereket, a gyűrűket az ujjaidon, és a körmeidet. Rögzítsd magadban a látottakat. Mielőtt még lehunynád a szemed, lásd, amint ezek a kezek megmarkolják vadonatúj autód kormánykerekét.

Dr. Joe Vitale

Ez egy igazi holografikus tapasztalat – a pillanat olyannyira valós. Nem azt érzed, hogy szükséged van egy autóra, hanem azt, hogy az már a tiéd. Dr. Vitale szavai remekül összefoglalják, hová kell eljutnod a vizualizáció során. Jó jel, ha szemed kinyitásakor szinte visszazökkensz a fizikai világba, mert az elképzelt jelenetek annyira életszerűek voltak. De hiszen az az állapot, az a sík az igazi valóság! Minden ott jön létre, a fizikai szint pedig csupán ennek a teremtő közegnek az eredménye. Ha a vizualizáció által ráhangolódsz erre a síkra, és átéled a teremtés igaz közegét, többé nem érzed, hogy szükséged lenne bármire is. Hiszen ott, azon a síkon már most is megvan mindened. Amint elérsz oda, tudni fogod, miről beszélek.

Jack Canfield

Valójában az érzés indítja be a vonzást, a gondolat vagy a kép önmagában nem elég. A legtöbb ember azt hiszi, hogy ha pozitív gondolatai vannak, vagy ha vizualizálja, amit szeretne, akkor meg is kapja azt. Mindez azonban nem elegendő, ha közben nem érzed gazdagnak, boldognak és szeretettel telinek magad. Ebben az esetben ugyanis nem jön létre a vonzás.

Bob Doyle

A lényeg, hogy azt az érzést éld át, amely az autó birtoklásához kötődik. Nem azt, ami a „de jó lenne, ha az enyém lenne”, vagy az „egyszer úgyis az enyém lesz” mondatokkal írható körül. Ez utóbbi érzések nem a jelenhez, hanem a jövőhöz kötődnek. Ha ezeket éled meg, azzal a beteljesülést a mindenkori jövőbe tolod ki.

Michael Bernard Beckvith

Tehát ez az érzés és ez a fajta érzékelés olyan nyitott kapuvá lesz, amelyen keresztül az univerzum ereje kifejeződhet.

„Hogy mi ez az erő, azt nem tudom megmondani. Abban azonban biztos vagyok, hogy létezik.”Alexander Graham Bell (1847-1922)

Jack Canfield

A „hogyan” nem a mi feladatunk. Az magától kialakul, ha elég elkötelezettség és hit van bennünk a „mi” iránt.

Mike Dooley

A „hogyan” az univerzum hatásköre. Bízz benne: ő mindig tudja, mi a legrövidebb, leggyorsabb és legharmonikusabb út közted és vágyad tárgya között.

Dr. Joe Vitale

Ha rábízod a „hogyan” kérdését az univerzumra, megfogsz lepődni az eredményen. Ilyenkor történnek ugyanis a csodák. A Titok tanítói mindannyian jól ismerik azokat az erőket, amelyeket a vizualizáció megmozgat. Ahogy megalkotod és átérzed elmédben a képeket, egyrészt elhiszed, hogy a vágyott dolog már a birtokodban van. Másrészt hited és bizalmad felől biztosítod az univerzumot is, hiszen a „hogyan” helyett a végeredményre, annak tökéletes megélésére összpontosítasz. A képek, amelyeket elmédben festesz, az utóállapotot, a beteljesülést mutatják. Érzéseid is ezt tükrözik. Elméd, sőt egész lényed azt sugározza, hogy vágyad már beteljesült. Ez a vizualizáció művészete.

Dr. Joe Vitale

A vizualizációt gyakorlatilag be kell építened mindennapjaidba. De vigyázz, sose érezd kényszerűségnek! A Titok minden eleménél nagyon fontos, hogy közben jól érezd magad. Akkor jó, ha a folyamat felüdít. A cél, hogy végig jókedvű, vidám és boldog légy. A vizualizáció képessége mindenkiben megvan. Várj, mindjárt bebizonyítom. Először is képzelj el egy konyhát! De vigyázz, ne a saját konyhád legyen! Ne gondolj most a konyhádra! Verd ki a fejedből a jól megszokott képeket: a szekrényeidet, a hűtődet, a sütődet, a csempéket és a színeket… Miközben próbáltál nem gondolni rá, ugye, megjelent lelki szemeid előtt a konyhád? Hát ez az, amit vizualizációnak neveznek!

„Mindenki szokott vizualizálni, akár tud róla, akár nem. A vizualizáció a siker legnagyobbtitka.”Genevieve Behrend (1881-1960)

Dr. John Demartini „Áttörő Tapasztalás” című szemináriumán hívta fel a figyelmemet arra a tényre, hogy a statikus képeket sokkal nehezebb megtartani elménkben, mint a dinamikusakat. Figyelj hát oda, hogy vizualizációid mindig mozgalmasak legyenek! Próbaképpen képzeld most el ismét a konyhádat! De most lásd oda magadat is, amint belépsz, és elindulsz a hűtő felé. Megmarkolod a fogantyút, kinyitod az ajtót, benézel, és találsz egy üveg behűtött vizet. Érte nyúlsz és kiveszed. Ahogy a tenyered az üveghez ér, bőrödön érzed a hideget. Egyik kezedben tartod a vizes palackot, a másikkal pedig becsukod a hűtőajtót. Most, hogy a konyháról alkotott képek közé mozgalmas részletek is vegyülnek, ugye, könnyebb ezeket megtartanod az elmédben?
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Rhonda Byrne: A TItok

Related posts

Louise L. Hay: A megerősítések igenis használnak

Sandal

A tudatod minősége szabja meg az életed minőségét

Sandal

Tízmilliószoros teremtő napok 2014-ben

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .