ÉrdekességekSpiritualitásTudományVilág

A negatív gondolatok hatására az alma gyorsabban rothad – Gondolj bele, mit tesznek a testeddel…

A negatív gondolatok hatására az alma gyorsabban rothad - Gondolj bele, mit tesznek a testeddel…

Gondolataink hatással vannak életünk alakulására. Ebben nincs semmi újdonság, valószínűleg már mindannyian tapasztaltuk. Néha azonban olyan helyzetbe is belelátjuk a rosszat, ahol nincs semmi probléma. A negatív gondolatok olyanok, mint egy általunk kreált katasztrófa, de meg van az erőnk ahhoz, hogy ezen változtassunk.

Egy furcsa kísérlet

A negatív gondolatok hatására az alma gyorsabban rothad - Gondolj bele, mit tesznek a testeddel…-2

Számos híres és kevésbé ismert kísérlet bizonyítja, hogy nem csak nekünk, de környezetünknek is fontos, milyen gondolataink vannak. Például „A víz titkos élete” nevet viselő kutatás során, melyben különböző tárolókban lévő vizek ellentétes tartalmú üzenetet kaptak, mást figyelhettek meg a kutatók a mikroszkóp alatt. A „szeretet” és a „gondoskodás” üzenettel ellátott vízmolekulák gyönyörű geometriai mintákat mutattak a mikroszkóp alatt, míg a „gyűlölet” üzenetekkel táplált molekulák kaotikusnak tűntek. Mi is pontosan így működünk, szükség van a külső megerősítésre ahhoz, hogy rájöjjünk, mekkorát ártunk magunknak tudat alatt.

A kreatív energia segíthet és akadályozhat is

Lara Potgieter Facebook posztjában két fél almát láthatunk az előző kísérlet mintájára. A nő az egyik félnél kreatív energiákat, vagyis művészetet, meditációt, dicséretet és hálát alkalmazott, a másiknál pedig hétköznapi híreket, ítélkezést, gyűlöletet alkalmazott. A különbség az alma két fele között szembeötlő volt.

Hagyj fel a gyűlölködő gondolatokkal

Fontosak a pozitív gondolatok, ezt már tudjuk. A meditáció és a kreativitás képes segíteni ezek elérésében, de a kérdés az, hogy alkalmazzuk-e ezeket a módszereket, vagy mindenben a bántást látjuk, és áldozatnak véljük önmagunkat? Érdemes elgondolkodni azon is, hogy mit fogyasztunk el. Az állati eredetű termékek, melyeket megeszünk, valószínűleg egy fogságban élő egyedtől származnak, amit ki tudja, mivel etettek és kezeltek, valamint mennyire élt félelemben és stresszben az a szerencsétlen lény. A növények jelentős része import termék, és az adott helyen nem csak a vegyszereknek, hanem más káros hatásoknak is ki lehetett téve, mielőtt a tányérra került. Ezeket összegezve ijesztő belegondolni, hogy mennyi potenciális méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe.

Még a tudomány is támogatja

A kaliforniai Irvine egyetemen egy statisztikai kutató 1999-es publikációja szerint a parapszichológiai tapasztalatok, mint a telepátia, vagy a távolsági gyógyítás, pozitívabb hatással bírnak a szívbetegségekre. Több kutatás is hasonló eredményre jutott ezt követően.

Az észlelés, az észlelés hatalma rendkívül erőteljes. Tehát, ha legközelebb egy munkatársad mindent elront, vagy rosszul csinál, nem leszel frusztrált, ugye? Fogd fel mindezt egy tanulási folyamatként azért, és légy optimista! Mint az eső, amely zölddé teszi a füvet, itt az idő, hogy a fényesebb oldalra helyezd a hangsúlyt. Nem akarsz olyan gyorsan rothadni, mint az alma, ugye?
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

noiportal.hu

Related posts

Minden válasz benned rejlik

admin

A nyolc erény tana

Sandal

Emelnünk kell tudatosságunkat – VIDEÓVAL!

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .