Spirituális tanítók/tanításokSpiritualitásSri ChinmoyTudatosság

Tudat: Az élet szikrája

Tudat-Az élet szikrája
A tudat az élet szikrája, amely mindannyiunkat egyesít az Egyetemes Élettel. Ez a kapocs Isten és ember között, Menny és föld között. Tudat nélkül minden sivár pusztaság. Ha sötét helyre lépünk be, elemlámpát viszünk magunkkal, hogy lássuk, merre megyünk. Ha meg akarunk tudni valamit megvilágítatlan életünkről, segítségül kell hívnunk a tudatot.

A tudat olyan, mint egy létra. Számos létrafokon mászhatunk fel és le. Ha tudunk mélyen meditálni, minden tudati sík megjelenik előttünk. Az első fok a fizikai test. A második fok az életerő. Az életerő az indiai filozófiában használatos fogalom, az érzelmi, agresszív és dinamikus tulajdonságokat testesíti meg. A harmadik lépcsőfok az értelem. Az értelem fölött található a spirituális szív. A spirituális szívben érezhetjük a lélek „első mocorgását”. A lélek Isten önmagától ragyogó hírnöke bennünk. Nem ismer sem születést, sem pusztulást, sem halált. Halhatatlan. Közvetlenül Istentől származik, mindig kapcsolatban marad Istennel, és Istenhez tér vissza.
 
Mielőtt emberi életbe lépne, a lélek belső üzenetet kap arról, mi az ő isteni célja a földön. Teljességgel tudatában van küldetésének. Életünk során azonban a fizikai értelem működése néha teljesen elfedi a lélek isteni késztetését és valódi célját. Ilyenkor a lélek küldetése nem tud felszínre törni. Földi létezésünk célját csak akkor tudhatjuk meg, ha értelmünkkel, szívünkkel és lelkünkkel törekszünk.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Sri Chinmoy

Related posts

Nyisd ki a szemed

admin

Jézus tanításai: Az ego játszmái 2.-A végső túlélés játszmája

Sandal

Kézvibrációs gyógyító technika

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .