Shakti GawainSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitásTeremtés/VizualizációTeremtő képzelet

Teremtő képzelet/Vizualizáció: Kapcsolatteremtés magasabb éneddel

Teremtő képzelet-Vizualizáció-Kapcsolatteremtés magasabb éneddel.jpg
Alkotó vizualizációd hatékony és sikeres alkalmazásához az egyik legfontosabb lépés az, ha megtapasztalod, hogy bizonyos „forrásból” eredsz.
Ez a „forrás” az univerzum kifogyhatatlan szeretet-, bölcsesség- és energiatartaléka. Neked ez a forrás lehet Isten vagy a kozmikus tudat, vagy a dolgok egysége, vagy éppen a te igazi lényeged. Bárhogyan is testesítjük meg ezt az eszmét, jelen van, itt és most, mindannyiunkban, része benső lényünknek.

Én a forrással való kapcsolatteremtést úgy szeretem elképzelni, mint magasabb énedhez, ahhoz az isteni lényhez való fordulást, aki tebenned lakozik. A magasabb éneddel való harmóniát tudás és bizonyosság, erő, szeretet és bölcsesség mély érzete jelzi. Tudod, hogy te teremted saját világodat, és végtelen erővel bírsz, hogy tökéletessé tedd azt.
Mindannyian átéltük már ezt a harmonikus kapcsolódást magasabb énünkhöz, bár lehet, hogy akkor nem így fogalmaztuk ezt meg. Ha fantasztikusan érzed magad, világosan látsz mindent, erõs vagy, „csúcsformában vagy”, és „képes vagy hegyeket elmozdítani” – mindezek a jelek arra mutatnak, hogy magasabb éneddel harmonikus a kapcsolatod. Olyan érzés ez, mint amikor „fülig szerelmes leszel valakibe” – amikor csodálatosan érzed magad, és csodásnak látod a világot is. Szeretetet érzel egy másik ember iránt, s ilyenkor magasabb éned nyilvánul meg.
Amikor először azonosítod ezeket az élményeket magasabb éned megnyilvánulásaiként, úgy találod, hogy meglehetősen kiszámíthatatlan módon történik mindez. Az egyik pillanatban úgy érezheted, nagyon erős vagy és kreatív, tisztán látsz mindent, míg a következő pillanatban visszazuhanhatsz összekavarodott és bizonytalan érzéseid közé. Ez a folyamat természetes velejárója. Aztán ha már egyszer igazán tudatosan megtapasztalod magasabb énedet, bármikor megidézheted, ha szükséged van rá, és lassanként észreveszed majd, hogy egyre többször van veled.
A személyiséged és magasabb éned közti kapcsolat valójában egy kétirányú csatorna, ezért fontos, hogy az áramlást mindkét irányban serkentsük.
Befogadás: Ha meditáció közben lecsendesíted személyiségedet, és a létezés tartományába jutsz, csatornád kinyílik, hogy intuitív módon észlelhesd a magasabb bölcsességet és útmutatásait. Feltehetsz kérdéseket, és a válaszok szavak, mentális képek vagy érzéki benyomások formájában érkeznek hozzád.
Aktivitás: Te vagy világod teremtője. Ha ezt így éled meg, dönteni tudsz arról, mit is akarsz megteremteni, és úgy irányítod magasabb éned végtelen energiáját, erejét, bölcsességét, hogy az az aktív vizualizáció és a megerősítések segítségével a választásodnak megfelelő valóságot hozzon létre.
Ha az áramlás mindkét irányban szabad, akkor belső bölcsességed folyamatosan vezérel, és útmutatásai alapján a legjobb döntéseket hozod, és világodat a lehető legjobbnak, legszebbnek teremted meg.
A meditáció bármely formája végül is elvezet oda, hogy átéled, te magad azonos vagy a forrással, magad vagy felsőbb éned. Ha nem vagy biztos benne, átélted-e már ezt, ne aggasszon a dolog. Csak folytasd a relaxációkat, vizualizációt és a megerősítéseket. Egy idő múlva meditáció közben át fogsz élni bizonyos pillanatokat, amikor mintha valami „bekattanna”, és ilyenkor úgy érzed, tényleg működnek a dolgok; vagy érezheted azt is, hogy rengeteg energia áramlik át a testeden, vagy sugárzó meleg izzik a testedben. Ezek a jelei annak, hogy kezded lehívni felsőbb éned energiáit.
A következő alkotó vizualizációs gyakorlattal ráhangolódhatsz erre az érzésre. Ha tetszik, végezheted rendszeresen minden meditációd előtt:
Helyezkedj el kényelmes testhelyzetben, ülve vagy fekve. Teljesen lazulj el… hagyd, hogy minden feszültség kiszálljon testedből-lelkedből… lélegezz mélyen és lassan… egyre mélyebben és mélyebben lazulj el.
Képzelj el egy fényt a szívedben – sugárzóan izzó és meleg. Érzed, hogy nő és terjed ez a fény – egyre messzebbre és messzebbre világít belőled, mígnem aranyszínű naphoz válsz hasonlatossá, szerető energiát sugározva mindenre és mindenkire körülötted.
Csendesen, de meggyőződéssel mondd magadnak:
„Isteni fény és isteni szeretet áramlik át rajtam és sugárzik mindenre körülöttem.”
Egészen addig ismételd magadban, míg elkezded erőteljesen érezni saját spirituális energiádat. Ha akarod, használhatsz bármely más olyan megerősítést, amely saját erődre vonatkozik, vagy fényedre, alkotóképességeidre, mint például:
Most Isten hat általam 
vagy
Tele vagyok az isteni fénnyel és teremtő energiával
vagy
A bennem lévő isteni fény csodákat teremt itt és most életemben
vagy bármely más olyan kijelentést, mely sokat jelent számodra, és erőt ad.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Shakti Gawain: Teremtő képzelet

Related posts

A szellem: a teremtő erők forrása

Sandal

Minden válasz benned rejlik

admin

Abraham-Hicks: A facebook és Te

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .