Shakti GawainSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitásTeremtés/VizualizációTeremtő képzelet

Teremtő képzelet/Vizualizáció: Haladás az áramlatokkal

Teremtő képzelet-Vizualizáció-Haladás az áramlatokkal
Az alkotó vizualizáció csak úgy hatásos, ha „az áramlatokkal haladva” végezzük, a Tao-tanítás szellemében. Ez azt jelenti, nem kell erőlködnöd, hogy odajuss, ahova szeretnél; csak egyszerűen, világosan megfogalmazod az univerzum felé, pontosan hova szeretnél jutni, és azután türelmesen és harmóniára törekedve követed az élet folyójának áramlását, míg oda nem visz. Néha az élet folyója kanyarogva halad célod felé. Akár úgy is tűnhet, hogy egy ideig azzal teljesen ellentétes irányban halad, de hosszabb távon sokkal kevesebb erőfeszítéssel és békésebben juthatsz el oda, mint ha küzdesz és törekszel.

Az áramlatokkal való haladás azt jelenti, hogy könnyedén szem előtt tartod céljaidat (még ha nagyon fontosak is), és hajlandó vagy rajtuk változtatni, ha valami megfelelőbbel és kielégítőbbel találkozol. Egyensúlyra törekszel: miközben tisztán szemed előtt tartod a célt, élvezed azt a sok gyönyörű dolgot is, amit útközben látsz, és még arra is hajlandó vagy, hogy változtass célodon, ha az élet másfelé visz. Röviden azt jelenti, hogy határozott vagy, de rugalmas is.
Ha sok súlyos emóció hajt célod felé (vagyis kiborít, ha nem éred el), akkor saját magad ellen dolgozol. Ha nagyon félsz attól, hogy nem kapod meg, amit akarsz, lehet, hogy a kudarc eszméjét töltöd fel folyamatosan, vagy annyi, vagy még több energiával, mint magát a célt.
Ha úgy találod, hogy érzelmileg nagyon kötődsz egy célhoz, akkor az a leghatásosabb és leginkább helyénvaló dolog, ha először az ezzel kapcsolatos érzéseiden dolgozol. Alaposan meg kell vizsgálnod, mi az, amiért félsz, hogy nem éred el, és megerősítéseket kell végezned, melyek bizakodóbbá tesznek, biztonságot nyújtanak, és segítenek abban, hogy szembenézz félelmeiddel.
 
Például:
Az univerzum tökéletes módon bontakozik ki.
Nem kell semmibe kapaszkodnom.
Lazíthatok és elengedhetem magam.
Haladhatok az áramlással.
Mindig megvan mindenem, hogy élvezhessem itt és most életemet. Szívemben megvan minden szeretet, amire szükségem van. Szeretetre méltó és szeretettel teli ember vagyok.
Önmagamban teljes vagyok.
Isteni szeretet vezérel, és mindig gondoskodik rólam.
Az univerzum mindig ellát mindennel.
 
Hasznodra lehet néhány tisztító eljárás, melyekről később írok. És újfent javaslom neked ajánlott könyveim listáját, melyek segítségedre lehetnek, megvilágíthatnak bizonyos dolgokat.
Természetesen tökéletesen rendjén van a dolog, ha alkotó vizualizációddal olyasmin dolgozol, amihez nagyon kötődsz – és gyakran jól is működik a dolog. De ha mégsem válik be, rá kell jönnöd, hogy saját belső konfliktusod egymásnak ellentmondásokat hordozó üzeneteket ad le. Ez esetben lazulj el, és fogadd el az érzéseidet, ne törődj vele, hogy azonnal nem tudsz célt elérni, és értsd meg, hogy ennek a konfliktusnak a megoldása valószínűleg fontos állomása fejlődésednek, és így csodálatos lehetőség arra, hogy közelebbről megvizsgáld az élethez való bizonyos viszonyulásaidat.
Ha az alkotó vizualizáció végzése közben bármikor olyan érzésed támad, hogy valamit erőltetsz vagy bármilyen irányba törtetsz, és az mégsem akar bekövetkezni, kicsit lépjél vissza, és kérdezd meg felsőbb énedet, valójában ez-e a legjobb dolog számodra, és vágysz-e erre igazából. Lehet, hogy az univerzum valami jobbat próbál mutatni neked, ami eddig eszedbe sem jutott.
Különösen ajánlom Ken Keyes Jr. könyvét: Handbook to Fligher Consciousness (A legmagasabb tudásszint kézikönyve) és Vernon Howard muvét: Mystic Path to Cosmic Power (A kozmikus erőhöz vezető misztikus ösvény).
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Shakti Gawain: Teremtő képzelet

Related posts

A Hawaiiak 27 életbölcsessége

Sandal

A sikeres és a sikertelen ember közötti különbség

Sandal

7 csakra meditáció – energetizáló és tisztító meditációs zene (15 perces)

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .