SpiritualitásSzínek jelentései

Színek jelentései: Rózsaszín

Megosztás/Share:
Színek-jelentései-Rózsaszín-A-szerelem-fényeA rózsaszínt sokan a szívcsakrával hozzák összefüggésbe. A szeretet, szerelem színe. Nagyon sok árnyalata van, attól függően, milyenféle vörösből, mennyi fehérrel keverjük, vagy még más színt is adunk hozzá.

Szimbolikus jelentése: rózsaszínben látni a világot. Feltétel nélküli szeretet, női megérzés, gondoskodás; együttérzés, törődés önmagunkkal is. Egyensúly a szeretet nyújtásában és elfogadásában, melegséget visz az életbe. Nyugodt, tiszta lelkű, művészi beállítottságú emberek kedvelik ezt a színt.
Érzelmi jelentése: a nőiség, az anyaság színe, mely kislányokra, fiatal nőkre vonatkozik; nőknél a bennük élő gyermekre, férfiaknál a tudat alatti nőiességre utal. Olyan emberek választják, akik valamilyen betegség vagy nyomás fizikai tüneteitől szenvednek (például menstruáló nő, agresszív környezetben élő). A félelem ellenszere, megnyugtatást, gyengédséget ad, csillapítja a szeretet- és önbizalomhiányt, valamint az agresszivitást. A rózsaszín elutasításával önbizalomhiány, túlzott ragaszkodás, agresszivitás léphet fel. A sok rózsaszín sebezhetővé, kiszolgáltatottá tesz.

Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a rózsaszínt?

Gyöngédségre és kedvességre vágyó valaki vagyok, de belül erős. Fontos számomra a bizalom, hogy szeretetteljes környezetben legyek. Szeretek közösségben lenni, melynek betartom a szabályait. Vágyom a szépre, érzékeny és fogékony vagyok. Az együttérzés fontos számomra. Hallgatok az intuíciómra, talán gyakran meditálok. Sokat foglalkozom önmagam és mások megismerésével.

Hogyan használjam a rózsaszínt?

Használd a rózsaszínt stresszes időszakokban! A rózsakvarc élénkíti a fantáziát és elősegíti a kreativitást. Oldja a szeretetéhséget. A rózsaszín elősegíti az új gondolkodásmód kialakítását, amikor már itt az ideje.

Rózsapiros
Lelki szépség, egyetemes szeretet, együttérzés.
Teljes virágzás, érettség.
Nagyon nőies szín, az érett nő színe.
Állandó szeretet, hűséges és megbocsátó.
A támogatás színe.
 
Lazacrózsaszín (rózsaszín és barna keveréke)
Az emberiség szeretete.
Erős és érzékeny szeretet. Nem adja magát könnyen.
 
Orchidea (lilás-kékes rózsaszín)
Egyéni, ritka, nem hagyományos.
Egyéniség, ritka, egyetlen.
 
Rózsaszín (fehérrel kevert vörös)
Reményteljes, befogadó, bensőséges.
Romantikus, szeretetteljes, kedves.
Minél halványabb, annál mélyebb a szeretet.
Vígasztaló, csillapító, újrakezdő.
Egyetemes harmónia, feltétel nélküli szeretet.
Újra meg újra szerelmesnek lenni.
Túlzott érzelmességet, a védelemre való túlzott igényt is jelentheti.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

(Lilian Verner Bonds : Gyógyító színek című könyve alapján.)

Related posts

A gondolatok ellenőrizetlen hatalma

Sandal

Hétköznapi hősök: Legyetek világotok hősei!

Sandal

Elem meditációk: Így meditálj a négy elemmel és így kérd az elementálok segítségét

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .