SpiritualitásSzínek jelentései

Színek jelentései: Lila

Színek-jelentései-Lila
A mértékletesség színe.
Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.
Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bűnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát…  
 
Lila – találékonnyá tesz
 
A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása valahol a nyugtató és az energetizáló között van. Ez azt jelenti, hogy idegesség esetén egyszerre lazít, illetve megerősít. Ez hangulati válságok esetén különösen előnyös. A lila többet tud, mint kihúzni a gödörből: aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a szellemire való koncentrálást. Ha tehát sürgősen jó tippre van szüksége, határidőre meg kell találnia a megoldást, lila filccel írja fel ötleteit! Aztán dőljön hátra, és hagyja, hogy beugorjon a legjobb megoldás!
Lila: béke, uralkodás, önzetlenség, méltóság, felfedező, szónok, humanitárius…
Könyörtelen, fondorlatos, fellengzős, konfliktus…
A fejtetőt, az agyat, a koronát és az epikranont képviseli. Súlyos szín, mert depressziót okozhat, viszont helyreállítja a gyulladt területeket… Hatása testünkre: fájdalomcsillapító.
Ha fogyni szeretne, kerülje a rózsaszínt!
Dobja a szemétbe a pink szalvétákat és a rózsaszín terítőt! Ez a szín ugyanis étvágyserkentő – ahogy a piros szín is – izgatóan hat, növeli a pulzusszámot, a vérnyomást, és ezzel együtt az étvágyat, még akkor is, ha már teleette magát.
 
Bíbor, lila  és rózsaszín jelentése
A bíbor összekapcsolható a kék stabilitásával és a vörös energiájával. A bíbort a magasztossághoz kötjük. Ez szimbolizálja az erőt, a nemességet, a luxust és a becsvágyat.
A bíborról gondolhatunk szintén a bölcsességre, a méltóságra, a függetlenségre, a kreativitásra, a titokzatosságra és a mágiára.
Nagyon kivételes szín a természetben.
A világos bíbornak romantikus és nosztalgikus hangulata van.
A sötét bíbornak komor, gyászos és szomorú hangulata van. Ezzel csalódottságot tudsz kifejezni.
A bíbor színt szeretők szívélyes, barátságos, együttműködésre kész személyiségek, mély empátiával megáldva. E szín is alkalmas szórakozóhelyek, ebédlők falaira.
A lila időtlen idők óta a királyok színe. Ez a szín a piros és kék keverékéből született és mindkettőtől örökölt néhány tulajdonságot. Ez a szín főként a kreativitás és jó képzelőerő szimboluma.
Thaiföldön ez a szín a gyász színe, a katolikus vallás adventi színei közt is szerepel (megbánás színe). A sötétlila főként királyi szín, míg a világosabb a romantikára utal.
A designben jólétet és luxust sugároz. A halványabb, élénkebb lila szín a tavasszal és a romantikával kapcsolatos.
A rózsaszín a romantikát, a szerelmet, és a barátságot jelzi az embereknek, illetve a nőies tulajdonságokat, passzivitást.
Használhatjuk feszültség, a kimerültség ellen, ha gyengédség és védettség után sóvárgunk. Alkalmazható, ha képtelen élvezni az életet, vagy az önbecsülés, az önszeretet hiánya, túlzott kötelességtudat gyötri.

Szimbolikus jelentése: megvilágosodás, misztika, spiritualitás, átváltozás. A gyógyításra, szolgálatra, vezeklésre született emberek színe. A magasabb szellemi beállítottságúak, spirituális vonzódásúak, a felszabadult, megvilágosodott emberek szeretik.
A sárga, a tudás ellenpólusaként a lila a tudatalatti, a titkok színe.
Érzelmi jelentése: önállóság, lelkünk női (kék) és férfi (piros) oldalának egyensúlyba hozása, gondolati megtisztulás a jobb és bal agyfélteke kiegyenlítődése által. A lila szín elfogadása, szeretete segíti a szellemi ébredést, a spirituális fejlődést és felszabadulást, az élet értelmének felismerését. Elutasítása a szellemi tapasztalatoktól való félelmeket jelenti, nagyképűséget, ellentmondásosságot, magányt, szenvedést takar.

Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a lilát?

Igényem van a fejlődésre, a változásra. Fontos számomra mindkét pólus megélése és az, hogy ezeket harmóniába hozzam. Megérzéseim, intuícióim vezérelnek. Képes vagyok az önfeláldozásra. Az alázat képességem. Lehetséges, hogy aktuálisan változási, átalakulási folyamatban vagyok. Érzékeny vagyok saját magam érzéseire, hangulatának megváltozására. A hit szerepe alapvető az életemben. Gyakran valamilyen gyógyító vagy gyógyulást segítő hivatásom van. Az élethez szeretettel, felelősségteljesen állok. A mértékletesség erősségem, önmagammal békében, harmóniában vagyok.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a lilát?

Aktuálisan gyászolok vagy valamilyen veszteség, szakítás után vagyok. A fájdalom jelentős szerepet játszik az életemben, ezért előfordulhat, hogy az az érzésem, inkább nem is lennék a földi életben vagy szeretnék láthatatlanná válni. Tartok a változástól, ellenállok. Konfliktusaim lehetnek a női vagy a férfi modellel. Fekete-fehérnek látom a világot, nehézséget okoz az arany középút megtalálása, elfogadása. Igyekszem realistán gondolkodni. Nem áll tőlem távol a fondorlatos gondolkodás sem. Ragaszkodom az ismert dolgokhoz, ellenállok a változásnak.

Hogyan használjam a lila színt?

Használd a lila színt mindig, amikor azt érzed, hogy jó lenne. Támogatod a gyász megélését, a fájdalmon való átlépést, a gyógyulást. A lila egyfajta párkapcsolati harmonizáló hatással is bír – segít a bennünk lévő férfi-női energiákat harmonizálni, ami jótékony hatással van a kapcsolatra. A lila szín viselése méltóságot kölcsönöz. Csillapítja a fejfájást, a lázat. A lila színt mindig mértékkel használjuk. Használj ametisztet szellemi, spirituális fejlődésed támogatására.

Feng Shui

Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a hír, hírnév (tűz elem) területén tegyük. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni, javasolt a műanyag, műszál, műbőr, latex, valódis bőr, bársony, plüss használata. A legjobb pedig a háromszög, vagy virágminta.

A lila és bíbor szín jelentése különböző kultúrákban:
Európa nagy részén: királyság
Kína: nemesség
India: reinkarnáció
Thaiföld: gyász
Brazília: gyász
Egyiptom: erény 
 
Rózsaszín:
Európa: nőiesség
Ázsia: házasság
Kelet-india: nőiesség
Japán: mindkét nemnél népszerű szín
Korea: bizalom
Dél-Afrika (Zulu): szegénység

Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Térj vissza a testedhez

admin

Gregg Braden: Megmozgatott hegyek – a DNS-fantomeffektus

Sandal

Angyali megerősítések

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .