ÁllatszimbólumokÁlmokÁlomfejtésSpiritualitásSzimbólumok

Szimbólumok/Állatszimbólumok: Denevér

Megosztás/Share:
Szimbólumok-Állatszimbólumok-DenevérHabár hasonlítanak az egérre – így kapták a bőregér nevet – mégsem tartoznak a rágcsálók csoportjába. 
A Föld majdnem minden területén megtalálhatók, ami nagyfokú alkalmazkodóképességről tesz  tanúbizonyságot. Európában körülbelül 30 faj létezik, ebből 22 Németországban. Barlangokkal, sziklákkal, öreg falakkal, templomtornyokkal, erdőkkel, parkokkal, vizekkel és kertekkel szabdalt területeken élnek. Bizonyos fajok a nyáriról téli szállásra vonulnak. Nappal alszanak, fejjel lefelé lógnak, szárnyuk kabátként borítja testüket. Képesek arra, hogy testhőmérsékletüket felmelegítsék és lehűtsék. November és március között téli álmot alszanak, ezalatt az idő alatt nem visznek be táplálékot a szervezetükbe. A denevét tulajdonképpen a mellső végtagjaival repül: meghosszabbodott újpercei között szívós repülőhártya húzódik egészen a nyaktól a hátsó lábakig, valamint a farokig. A karommal felfegyverzett hüvelykujj nincs összeköttetésben a szárnnyal, hanem arra szolgál, hogy megtartsa gazdáját az egyenetlen felszíneken. A denevérnek hihetetlen fejlett a tájékozódó képessége, nagyszerű hallásával észleli a hullámokat, rezgéseket – fényre nincs szüksége. Radarhoz hasonlóan hullámokat bocsát ki, és ezek visszhangja alapján észleli környezetét. Akár 25 évig is élhet, egy év után válik kifejlett állattá, évente egyszer maximum két utódot hoz a világra, akiknek a gének mellett a tanult ismereteiket is továbbadják.

 

A denevér és ereje a világ kultúráiban

Tájékozódás a sötétben, halhatatlanság, látszatbölcsesség
 
Szimbólumok/Állatszimbólumok: DenevérA denevér jelentése a legkülönfélébb lehet.
Bizonyos afrikai kultúrákban az intelligenciát és a halottak lelkét képviseli. 
Kínában nagyra értékelik és a hosszú élet, a tudás, a jólét és a szerencse szimbóluma – itt a „denevér” és a „szerencse” szót egyformán ejtik: „fu”. 
Egyiptomban szimbolikus formában a fejük védő-amulettnek számít, mivel barlangban laknak, és ismerik a túlvilágra vezető utat. 
Egyes indián törzseknél a denevér halhatatlanságot és újjászületést jelent. 
A korai európai kultúrákban a női misztériumhoz, az ősi és a halottkultuszhoz rendelik hozzá, a halhatatlanság tudását, az alsóbb világba való vezetést és az ősi, bölcs, tanácsadó, fekete-istennőt képviseli. Üzeneteket közvetít az ősök és az utódok között. 
A középkori Európában boszorkányok és varázslók szolgálatkész szellemének, őrző- és hírvivő állatának számított, vezette és felkészítette őket a másvilágon tett lélekutazásra.
 
Ha beröppen a denevér az életünkbe, akkor valami olyasmire hívhatja fel a figyelmünket, ami a lelkünkben nyugtalanságot okoz. Azonnal meg fogjuk érteni, hogy ég és föld között több dolog létezik és hogy az életnek egy mélyebb, rejtettebb aspektusa is van. A denevér arra kötelez, hogy ezt kiderítsük. Azért röppent be az életünkbe, hogy bevezessen a sötétség útjaira és megtanítson a hullámok és az energiák pontos észlelésére és rangsorolására.
 
Arra int bennünket, hogy húzódjunk vissza a Nap elől, koncentráljunk a lényegre és bensőnkben térjünk nyugovóra. Arra szólít fel, hogy visszavonulva szenteljük magunkat a spirituális világnak és a gyakorlatoknak, valamint magunkból kiindulva fejlesszük bensőnket. Megmutatja a halhatatlanság törvényét, a túloldalra vezető utat és a homály és a sötétség közötti különbséget. Megtanít a világ tudattalan, kontrollálatlan folyamatainak tudatos észlelésére, és velünk együtt fellebbenti a fátyol mögötti fátylat.
 
Szimbólumok/Állatszimbólumok: Denevér
 
Megmutatja, hogyan védjük meg magunkat, és hogyan különüljünk el úgy, hogy lassan rátaláljunk a hozzánk vezető útra. Megtanít arra, hogyan szabaduljunk meg a világ béklyóitól, a kimondatlan függőségektől és a sötét titkoktól. Ha képesek vagyunk befogadni a tanulságot, akkor életükét akár egy csésze tea mellől szabályozhatjuk anélkül, hogy bármi egyebet.tennénk, mint hogy radarrendszerünkkel befogadjuk és kibocsátjuk a különböző hullámokat. Már tudjuk, hogy mi a lényeg, így anélkül, hogy látványosan bármit is tennénk, hathatunk az eseményekre azáltal, hogy bizonyos gyógyító és segítő frekvenciákkal dolgozunk. így fejleszthetjük gyógyító erőnket, bevethetjük azt, és az éjszaka segítő angyalaivá válhatunk.
 
Pozitív oldalát tekintve a denevér azt üzeni, hogy pihenjük ki magunkat, álljunk a fejünk tetejére, és keressük a szokatlan utakat, mert ezekben rejlik az   erő. Nappal, a mindennapos tennivalók mellett takarékoskodjunk az energiánkkal. Szemléljük meg még egyszer a dolgokatmás oldalról, nyugodtan. Törjük meg az előre megadott mintákat, mivel új ismeretekre vágyunk.A denevér a lét sötét, tudattalan oldalához vezet el.A denevérek nem akadályozzák egymást, és ezzel azt sugallják, hogyan haladhatunk békében a feltámadás,a megvilágosodás ösvényén. Védőn fonják körénk szárnyukat, fedezéket és erőt adva az ismeretlennel való harcban. Elvezetnek bensőnk még felfedezésre váró tulajdonságaihoz, tehetségéhez és kincseihez.
 
Negatív oldalát tekintve az éjszakai életet élő denevér titkos irigységet, képmutatást, melankóliát (nem akarok semmit sem tudni a világról), a világgal való szembeszegülés tagadását szimbolizálja. Képviselhet tévelygő, szétszórt, kísérteties gondolatokat, és rémisztő, pillanatnyi felismerést. Utalhat fogva tartott vagy lekötött lélektöredékekre, tudattalan tevékenységre, csak úgy, mint testi és lelki folyamatokra, amelyeket tudatosan nem vagyunk képesek kontrollálni. Utalhat egy titokra, amelyet senkivel nem akarunk megosztani, mert senki nem értené meg, vagy nem tudná követni, valamint energiarablásra és közeli kapcsolatainkban (ősök) idegen befolyásra, amely belső bénuláshoz, merevséghez és mozgásképtelenséghez vezet. A denevérekről azt hitték, hogy rémálmokat hoznak és megijesztik az embereket. Kísérteties, sötét és démoni szimbólumnak tartották.
 
További információk
 
A denevér a mágiával és az ősi tudással egyesít bennünket. Amulettje szerencsét hoz; megvéd az éjszakai rémálmoktól és a belső látás adottságával ruház fel bennünket; távol tartja a gonoszt, és biztonságosan vezet be az ősök birodalmába.
 
Köve: obszidián;
 
Színei: fekete, ibolyakék, méregzöld;
 
Elemei: levegő, föld, víz; szimbóluma: denevérszárny;
 
További asszociációk: 
 
A tarot-ban: az Akasztott
 
Álomszimbólum: Ha megjelenik a denevér, akkor a természetfölötti képességekre és a más birodalmakkal való kommunikáció adottságára utalhat. Ezenkívül lehet ez a hosszú élet és a rejtett álmok jele is.
 
Affirmációi: Azt észlelem, ami igaz, különben nem észlelném.” – „Megbízom az érzékeimben és megnyitom az energiamezőt.”
 

Denevér az álomban 

Elsődleges jelentése: Az éjszaka. Titok. Az asztáltest szimbóluma. Szerencse szimbóluma.
Éjszakai életmódja miatt a tudattalan sötétbe burkolózó tartalmainak felbukkanására utalhat az álomban – valamire, ami tudatba törésével egyrészt összezavarhat vagy megijeszthet egy jelenlegi szituációval kapcsolatban, ugyanakkor eddig észre nem vett, felismerésre váró tudást hordozhat
 
A sötétben való tájékozódás képessége az intuícióval mutat párhuzamot, hiszen tudatosan nem érzékelt információk alapján nyújt – akár sejtelmek útján – tájékozódási lehetőséget mások szándékaival, az események jövőbeli alakulásával kapcsolatban; így a denevérhez való viszonyulásunk az álomban segíthet megérteni az irracionalitás (például a kiszámíthatatlanság vagy logikus gondolkodás hiányának) helyét, hatását életünkben.
 
Nagy szemei vagy fülei és észlelésének érzékenysége képviselheti az illúziómentes tisztán látás igényét vagy frissen felfedezett képességét.
 
A tudattalan világának képviselőjeként az állat általános megítélése egyaránt lehet pozitív és negatív: a Távol-Keleten a boldogság szimbóluma és a hosszú élet jelképe (mivel barlangjai a összeköttetésben állnak a Halhatatlanok birodalmával), az ókori Görögországban az éberség jele (így megvéd az ártó szándéktól, amit óvatlanságunk hozhat ránk), viszont a kereszténység elterjedésével Nyugaton az isteni fényesség ellentétét látták benne, ördögi erőt, bűnös szándékot, boszorkányságot.
 
Tömeges jelenléte (és az emlősök között kicsinek számító mérete, viszonylag alacsony fejlettségi foka miatt) differenciálatlan, a tudat számára még nehezen megközelíthető belső tartalmakat, érthetetlen ösztönöket fejezhet ki, amelyeket még nem ismerünk el sajátunknak és nem tudunk elfogadni önmagunkban (ezért akár fenyegetésként is tekinthetünk rájuk).
 
Fejjel lefelé lógva tudatos törekvéseinkkel, szándékainkkal ellentétes tudattalan impulzusokat is kifejezhet – megjelenítve akaratunk egyértelmű, világos megnyilvánulásaival szemben a ki nem mondott, fel nem vállalt kétségeket, ellenérzéseket.
 
Ha vérszívó, akkor (a vámpírhoz hasonlóan) olyan helyzetre, kapcsolatra és/vagy elfojtott késztetésekre hívhatja fel figyelmünket, melyek felemésztik pszichés energiáinkat (akár életkedvünket).
 
Fekete színe és életmódja gyakran táplál babonás félelmet, sőt sokszor a halál követének tekintik – ugyanakkor pszichológiai szempontból a túlvilág nem feltétlenül szó szerint értelmezendő: a saját lelkünk sötét zugaiban meghúzódó ismeretlen tartalmak (például az elutasított agresszió vagy szexualitás) szintén fenyegethetik a tudat integritását, anélkül, hogy testi létünk épsége sérülne.
 
Az éjszaka égboltján röpködve, valamint pozitív érzések kíséretében utalhat gondolataink szárnyalására, amelyek egy átláthatatlan helyzetben is képesek hirtelen felismerésekkel, megmagyarázhatatlan megérzésekkel, intuitív bölcsességgel segíteni tájékozódásunkat.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 

gportalmit álmodtál?

Related posts

A világ minden vallása ugyanarról a Valóságról beszél

Sandal

A szégyen feloldása

admin

Ha rezgésterek gátolnak a további fejlődésben

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .