SpiritualitásSzínek jelentései

Színek jelentései: Korall

Színek jelentései-Korall
Korall: kemény, mésztartalmú anyag, amely apró tengeri lények csontvázaiból épül fel. Lehet vörös, rózsaszín és fehér – a mélységtől függően.
Szimbolikus jelentése: szeretet, empátia, önmagunk szeretete. Jó függőségi viszony kialakulása, a függetlenség megmaradásával. A tenger koralljai is így élnek: együtt, de külön. A korall személynek nagyon jó érzéke van a közösség és a kölcsönös kapcsolódás iránt (a korall ásványként tükrözi ezt úgy, hogy elveszti a színét, ha eltávolítják abból a környezetből, amelyben nőtt).
Érzelmi jelentése: segít a rossz kapcsolatok, félelmek elengedésében, a viszonzatlan szerelem, szeretet feldolgozásában, feladataink, életterhünk szeretetteljes elfogadásában. A boldog szerelem színe.
 
Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a korallt?
 
Érzékeny, nyitott ember vagyok. Az elfogadó szeret képessége jellemez, másokat együttérzéssel közelítek. Saját magamat is képes vagyok szeretni. Kapcsolatban akár feloldódásra is képes vagyok. Megjelenésem finom, elegáns. Szelídség árad belőlem Energikus vagyok, de nem törtetek. Magasabb célok motiválnak. Fontos számomra mások véleménye. Hajlamos vagyok olyan kapcsolatokba belemenni, ahol függő helyzetbe kerülök a másiktól vagy éppen kettőnél többen vagyunk. Legszívesebben együttműködő, egymás mellé rendelt kapcsolatokat, élethelyzeteket alakítok ki. Szeretek másokkal együtt cselekedni (pl. közös főzés).
 
Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a korallt?
 
Gyakran vagyok türelmetlen vagy éppen haragos. Előfordulhat, hogy sérülékenységemet, érzékenységemet keménységgel álcázom. Mindent megteszek azért, hogy mások jó véleménnyel legyenek rólam azon az áron is, ha ezzel én magam kerülök hátrányos helyzetbe vagy áldozatot kell hoznom. Nehezen érvényesítem az érdekeimet. Alulbecsülöm az értékemet.
 
Hogyan használjam a korall színt?
 

Használd a korallt önbizalmad erősítésére, stresszes helyzetek kezelésére. A szín viselése fokozza jókedvedet, életörömödet. A korall szín erősítése környezetedben enyhíti a viszonzatlan érzelmekből származó lehangoltságot. Őszibarack, sárgadinnye vagy lazac azok az ételek melyekkel a korall szín energiáját erősítheted az életedben.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Napi hála: Nemet mondok a mérgező érzelmekre

admin

Rövid fohász/ima: Ősi bölcsesség, modern világ

Sandal

A kutyák 10 jótékony hatása az egészségre

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .