AgykontrollSpiritualitás

Hogyan programozzuk agyunk „számítógépét”?

Megosztás/Share:
Hogyan programozzuk agyunk számítógépét?Gondolatainkkal és szavainkkal programozhatjuk agyunkat. Kulcsfontosságú megérteni, hogy minden gondolat és szó valóban hat agyunkra, s azon keresztül testi és lelki állapotunkra. Ellazultan – „alfában”- ugyan sokszorosan nagyobb mértékben, mint éber állapotban – „bétában” -, de utóbbi esetben is menthetetlenül hat! Ebből következik, hogy:- érdemes leszoknunk a negatív jellegű szavak használatáról, és- érdemes a baj helyett a célra, a megoldásra irányítani gondolatainkat. A „pozitív realizmus” tehát azt jelenti, hogy szembenézek a valósággal, tudomásul veszem és elemzem a problémát, azt azonban lehetőleg pozitív szavakkal fogalmazom meg, és úgy döntök, hogy a baj helyett a megoldásra figyelek. 
Példa:
„Rohadt fáradt vagyok…” 
HELYETTE:
 „Hát most nem vagyok éppen friss…” 
Utána pedig fölteszem magamnak a kérdést:
„Mit tehetek, hogy újra friss legyek?” 
Például alszol egy fél órát. S ekkor lefekszel, és alszol egy félórát. (Vagy relaxálsz 10 percet…)
Néhány további példa a kerülendő, negatív hatású kifejezésekre, valamint ötletek, hogy mit mondhatunk helyettük a jövőben:
– felfordul a gyomrom ettől a bűztől… / nincs itt valami kellemes szag
– megfájdul a fejem ettől a ricsajtól… / halkabban is lehetnének
– nem emlékszem…  / kiment a fejemből, de rögtön eszembe jut
– nem jut eszembe a neve…  / azonnal bekattan a neve
– teljesen béna vagyok ma… /  lehetnék jobb formában is
– nem tudom, hogy… /  kérdés számomra, hogy
– nem találom… /  mindjárt meglesz
– nem értem…  / még végig kell gondolnom
– képtelen vagyok…  / még nem tanultam meg, de belejövök
– Ne rohanj át az úttesten!…  / Állj meg a járda szélén, és mindig nézz körül!
– bonyolult…  / ez nem annyira egyszerű
 
Felsorolunk még néhány példát a negatív hatású, gyakran használt szavakra, szófordulatokra. Érdemes elkerülnöd használatukat, illetve elgondolkoznod, milyen pozitív – vagy legalább semleges -kifejezést használsz majd helyettük és társaik helyett. Íme a példák:
– látni se bírom, 
– megszakad a szívem,
– megfájdul tőle a fejem, 
– de hülye vagyok,
– belepusztulok, 
– agybajt kapok tőle,
– megüt a guta, 
– púp a hátamon,
– belebetegszem, 
– belerokkanok,
– hülyét kapok tőle, 
– megőrjít.
 
Talán nem könnyű elhinni, mégis tény, hogy minden negatív tartalmú szó – főleg, ha gyakran mondja valaki – negatív testi és érzelmi hatást vált ki, tehát legjobb őket elkerülni.
 
Azt is mutatják a felsorolt példák, hogy gond esetén érdemes a hozzáállásunkon változtatni. Életünk jobbá tételének az egyik legnagyobb titka ugyanis a pozitív hozzáállás kialakítása, ami viszont egyszerűendöntés dolga! Gondolkozz el például ismerőseiden, rokonaidon, barátaidon! Ismersz-e olyan embert, aki gazdag, mégis állandóan panaszkodik, nyavalyog? És ismersz-e olyant, aki nagyon szerény körülmények közt él, mégis mosolygós, melegszívű, vidám? Arra a közmondásra is érdemes emlékezni, miszerint „Minden rosszban van valami jó.” Még a sorscsapások is előbbre vihetnek, érettebbé tehetnek, ha te úgy állsz hozzájuk! Érdemes ilyenkor kétkérdésen elgondolkozni:- Mit tanulhatok belőle?- Hogyan fordíthatom hasznomra?
 
 „Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaid! Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteid! Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaid! Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed! S ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!” 
(Frank Outlaw)
 
 
Elgondolkoztató eset:
„Hát mégis rászántam magam, hogy leírjam hajhullásom történetét. Még nem végeztem el a tanfolyamot, amikor egy számomra igen fontos problémát akartam megoldani. A cél eléréséért rengeteget dolgoztam, de közben gyakran mondogattam magamban: „Ha én ezt megoldom, abba biztosan belekopaszodok.” A célomat elértem, s láss csodát, a hajam is elkezdett hullani. Az elvégzett vizsgálatok nem tudták kideríteni a kellemetlen jelenség okát. Elkezdtem vitaminokat szedni, ám hajhullásom változatlan intenzitással folytatódott. Később, már agykontrollosként, rádöbbentem gondom valódi okára. Sürgősen leszoktattam magam a hajhullással kapcsolatos gyakori szóhasználatról, majd az elmetükre-technikával naponta háromszor programoztam, hogy hajam már dús és erős szálú. Sikerült! Elértem célomat!” (N. N.)
 
Írj össze egy papírlap bal oldalán – érdemes „agykontrollnaplót” kezdened! – minél több olyan negatívkifejezést, amit eddig gyakran használtál, és írd fel a vele szemközti, jobb oldalra, hogy mit fogsz alkalmazni helyettük a jövőben! A következő hetekben figyeld intenzíven szavaidat és gondolataidat! Szükség esetén mondd magadban, hogy „töröld! töröld!”, és helyettesítsd be az adott gondolatot, szót, illetve kifejezést valamilyen pozitív megfelelővel! Meg fogsz lepődni, mennyit javul csupán ettől a közérzeted és a hangulatod! Ez a gondolat-nagytakarítás az agykontroll alfája és omegája! Ha egészséges, jókedvű és sikeres akarsz lenni, érdemes hát komolyan venni. (Ha idővel le is szoknál a rendszeres relaxálásról – amiért ugyan nagy kár lenne – bizonyos mértékig akkor is tudod használni az agykontrollt, ha megválogatod szavaidat és gondolataidat, és megtartod pozitív, megoldáscentrikus hozzáállásodat.)
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

agykontroll tanfolyami kézikönyv

Related posts

15 önbizalomnövelő megerősítés

Sandal

Spirituális gyakorlatok: Az energia érzékelése a saját testen belül

Sandal

Omnec Onec: Születés és első életévek

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .