Csokis testvaj /házilag/
Mostanában annyira divat a testvaj, az ember nem is gondolná hogy elkészíteni mennyire egyszerű! És mekkora különbség van a bolti, 25 különböző anyagból álló testvaj és az otthon készült 4-5 anyagból álló között. Főleg mert tartósítani sem kell, víz nélkül a testvaj addig áll el, mint a leggyorsabban romló összetevője.
A testvaj szépsége, hogy bár teljesen zsíros anyagokból áll, mégis könnyű, gyorsan felszívódó lesz. Lehet bele illóolajat is tenni, de akkor nem érződik a csokoládé illat, ami a szűretlen, csokis kakaóvaj fő erénye.
(Megjegyzés: A kókusz olaj és kókusz zsír ugyanaz. E vitamin lehet kapszula is, elég kiszúrni egy hústűvel. 3-4 kapszula elég a krémbe. Nem kell hűtőben tartani a krémet, mivel a víz nélküli krémek tartósítás nélkül is sokáig elállnak.Ne aggódj, ha esetleg a végeredmény keményebb lesz, kézmelegre rögtön olvad.)
Hozzávalók
20g szűretlen kakaóvaj
10g sheavaj
20g kókusz olaj
2g E vitamin
Elkészítés
Gőz fölött egy edényben olvasszuk fel a vajakat. Vegyük le a gőzről, keverjük hozzá az E vitamint, és tegyük félre hűlni. Ha majdnem kihűlt, már kocsonyás de nem kemény kezdjük el verni habverővel. Addig verjük, amíg el nem kezd fehéredni és kemény nem lesz.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
lucreciakencei.hu