MeditációMeditációk és fajtáikSpiritualitás

Az “öröm átélése” meditáció

Az “öröm átélése” meditáció

Ennek a meditációnak az a célja, hogy meglássuk életünk örömeit, olyan dolgoktól kezdve, mint a meditáció vagy az illóolajok használatának élvezete. Lényege az élet és lehetséges örömeinek ünneplése.

Kellékek

Illóolaj-keverék: használjunk bármilyen olajat, amely boldoggá tesz minket, például rose ottót, bergamottot, római kamillát, mandarint, rózsafát, hársfavirágot, pálmarózsát, nerolit, bazsalikomot, szerecsendiót, zsályát, citromfüvet, jázmint, verbénát, mimózát, nárciszt vagy narancsot
Gyertyás vagy elektromos párologtató
Gyufa vagy öngyújtó
Párna vagy kemény támlájú szék
Nagy gyertya

Végzése

1. A kiválasztott illóolajokat csepegtessük a párologtatóba, és gyújtsuk meg a gyertyát.

2. Gyújtsuk meg a nagy gyertyát is, helyezkedjünk el kényelmesen, és néhány pillanatig élvezzük a pislákoló gyertyalángot. Rövid ideig gyakoroljuk a nyugodt meditációt, és közben érezzük a párolgó illóolajok illatának hatását.

3. Fordítsuk figyelmünket a nagy gyertyára. Vegyük észre belső, kékes lángját, a külső, aranyló lángot, a pislákoló fényben rejlő életet. Lélegezzünk mélyeket, és élvezzük az illóolajok vidám aromáját.

4. Kézlejük el, ahogy a gyertya aranyló lángja szívünkbe áramlik, és megtölt minket életörömmel. Érezzük, ahogy egész testünk ég és vibrál. Képzeljük el a testünket kívülről szemlélve, mint egy ragyogó, sugárzó kristályt.

5. Érezzük, ahogy az orrunkon át beszippantott illóolajok örömmel töltenek el minket. Figyeljük a légzésünket, örüljünk az életünknek és az élet értékes ajándékának.

6. Képzeljük el, ahogy a gyertya fénye szétterjed a szobában, a közvetlen környezetünkben, majd az egész világban, és mindenütt örömet ad az embereknek. Tudatos éberséggel és örömmel éljük át a pillanatot.

7. Pár percig még figyeljük a légzésünket, és várjuk ki a megfelelő időt a meditáció befejezésére.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

noiportal.hu

Related posts

Ha be akarod vonzani a legjobb kapcsolatokat…

Sandal

Ré: Az Egység törvénye 3. (Szabad Akarat Törvénye, piramisok építése)

Sandal

Színek jelentései: Türkiz

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .