Spirituális tanítók/tanításokSpiritualitásTudatosságVenice Bloodworth

A tudatos elme: Mentális világunk legfőbb irányítója

Megosztás/Share:

A tudatos elme: Mentális világunk legfőbb irányítójaElménknek kétféle aspektusát különböztetjük meg: a tudatos és a tudat alatti részt. A tudatos rész segítségével érzékelünk, következtetünk, ítéletet alkotunk és elutasítunk; e résznek köszönhető a gondolkodás, a tudás, az akarat és a választás képessége. A tudatos elme jóvoltából tudunk kommunikálni testünk egyes részeivel, valamint reagálni a látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás során közvetített érzetekre. A tudatos elme mentális világunk legfőbb irányítója; egyaránt kezeli az érzékszerveink által összegyűjtött benyomásokat, és a döntéshozás folyamatait. Az elmének az a része az a „kapu”, amelyen keresztül elérkezik majd végzetünk is. A tudatos és teremtő gondolat Varázsportálján át jutnak el hozzánk a
bölcsesség, a tudás és a megértés legbőkezűbb ajándékai. E kapun át érkezik az egészség, a jómód, a boldogság és a fiatalság, hogy szolgálhassa testedet és környezetedet. Ám ha a tudatos szint a gyűlölethez, az irigységhez, a szorongáshoz, a gyengeséghez vagy a félelemhez hasonló negatív gondolatokat táplál, akkor a Varázsportál a kétségbeesés, a nélkülözés, a betegség és a boldogtalanság Vaskapujává válik. Különös, hogy sokáig nem ismertük fel a gondolat csodálatos erejét, hiszen a különböző vallások és bölcseleti irányzatok mind megemlítik tanításaikban. Fogsága idején a római katonához láncolt Pál apostol a következő üzenetet küldte a világnak: Továbbá, atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény, és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok! Sokan átsiklottunk e sorok jelentése felett: olyannyira elbűvölt minket a gyönyörű nyelvezet, hogy elfelejtettünk kellő hangsúlyt helyezni az utolsó szóra: gondolkodjatok! Ha mindenki követné Pál rendelkezését, s kizárólag az igazság, a tisztesség, az igazságosság, a tisztaság és a szívjóság eszméit éltetné magában, világunk amely a zavarodottság, a betegség és a nincstelenség világa – a tündöklő egészség, boldogság és virágzás bolygójává alakulna át. „Föld és Menny összeér, és minden bokor Istentől lángol, Ám csak a látó veszi le cipőjét – a többiek csak letelepszenek, és szedret majszolnak az ágakról.” (E. B. Browning)
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ, INSTAGRAMUNKHOZ , TELEGRAMUNKHOZ, vagy X-HEZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Vanice Bloodworth: Kulcs önmagadhoz

 

Related posts

Eckhart Tolle: Milton titka (pdf)

Sandal

Miként változtatta meg valóságunkat Atlantisz bukása

Sandal

Napi hála: Elfogadom ezt a küldetést

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .