Állatok és a spiritualitásÉrdekességekSpiritualitás

A kutyák és macskák képesek látni a „láthatatlant”?

Megosztás/Share:
A kutyák és macskák képesek látni a „láthatatlant”?

Számos állatfaj képes olyan frekvenciákat is látni, amiket az emberek nem tudnak. Eddig úgy gondoltuk, hogy az UV sugarakat az állatok sem képesek észlelni, ez az elmélet viszont megdőlni látszik. Néhány évvel ezelőtt biológusok egy csoportja arra a felfedezésre jutott, hogy a kutyák, a macskák és más emlősök is látják az UV-fényt.

Ez az a tartomány, amit az ember a vöröstől az ibolyáig terjedő tartományon túl már nem lát, a szemlencse ugyanis blokkolja azt, mielőtt elérhetne a retinába. Idáig úgy tartották, az állatokkal is ugyanez a helyzet.
 
Tudósok elhullott emlősök, köztük macskák, kutyák, majmok, pandák, sünök és vadászgörények szemlencséjét vizsgálták. Azt próbálták kideríteni, hogy a szemlencsén keresztülhaladva mennyi fény jut el a retinába, és a folyamat során felfedezték, hogy az emlősállatok mégis képesek az UV fény észlelésére.
 
Ez a felfedezés többről szól, mint amit először gondolnánk. Előfordult már, hogy házi kedvenced kitartóan fixírozott valamit, miközben te semmit sem láttál? Lehet, hogy ilyenkor „lelkeket” vagy más földöntúli erőket látnak? Bár a kutatás arra nem tért ki, hogy az állatok ilyen jellegű jelenségeket is látnak-e, annyi biztos, hogy sokkal többet észlelnek a világból, mint amennyi a mi szemünk előtt zajlik. Nyilvánvaló, hogy az állatok olyan dolgokra is rá vannak hangolódva, amik létezését mi csak nem is sejtjük.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 

noiportal.hu

Related posts

Spirituális gyakorlatok: Légzéskontroll – Légzés áramlásának összehangolása

admin

Minden emberben van isteni szikra

admin

Fertőzések, avagy az anyagivá vált konfliktusok

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .