Élj a FénybenShakti GawainSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

A belső egyensúly megteremtése

A belső egyensúly megteremtése
Mint az univerzum közvetítőcsatornája, kifejezésmódok és érzelmek teljes skálájával kell rendelkeznünk. Ha a magasabb rendű erő azt sugallja, hogy siessünk, akkor megállás és kérdezősködés nélkül sietnünk kell. Ha azt mondja, hogy várnunk kell, tudnunk kell lazítani és élvezzük a semmittevést, amíg újabb üzenetet nem kapunk. Mindig arra kapunk ösztönzést, hogy saját, kevésbé ismert jellegünket tárjuk fel, hogy új módon szerezzünk tapasztalatokat és új formában fejezzük ki magunkat. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket a benső indíttatásokat, akkor végül is a külső élet körülményei fognak belső önmagunk feltárására kényszeríteni. Így vagy úgy, magasabb rendű önmagunk megbizonyosodik arról, hogy befogadjuk-e azokat az üzeneteket, amelyeket azért kapunk, hogy tudjuk, mit kell tennünk. Egyik szélsőséges helyzetből a másikba kerülhetünk, amíg csak el nem érjük az egyensúly állapotát. 

Nincs kizárva, hogy intuíciónk olyan irányba vezérel bennünket, ami új is és más is, mint a korábbi. Ha valamelyik fajta személyiségünkben, szerepünkben kényelmesen érezzük magunkat, még akkor is elképzelhető, hogy éppen az ellenkezőjének a kifejezésére leszünk felszólítva. Ezt jó tudni, főként addig, amíg tanuljuk belső hangunk megfigyelésének tudományát. Jó mottó lehetne: „várni a váratlanra”. 
 
Az a tapasztalatom, hogy két alapvető személyiségtípus létezik. Segítségül szolgálhat az, ha felismerjük, hogy melyik bennünk az erősebb, melyik felé hajlunk inkább. Vannak természetesen olyanok, akikben ötvöződik a kétféle alapvető típus; ők az élet bizonyos területein egyik jellegük, más területeken pedig a másik jellegük szerint cselekszenek. 
 
A két alapvető típus: „tevékeny” és „létező”. 
 
A tevékenyek olyan emberek, akik mindenképpen tevékenység-orientáltak. Ők rögtön tudják, hogy mit, hogyan kell csinálni és általában nem félnek a vállalkozásoktól, bátran kockáztatnak, nem kertelnek, megmondják a maguk igazát, új dolgokba vágnak bele. Alapvetően nagyon értenek ahhoz, hogy kiadják a bennük lévő energiát. Viszont nehezen fogadnak be, vagy el, valamit. Nagyon nem szeretik, ha sebezhetőnek érzik magukat. A legkínzóbb dolog számukra a semmittevés, ha nem foglalhatják el magukat valamilyen alkotótevékenységgel. A tétlenségben eltöltendő idő kényelmetlenséget okoz számukra, ezért ezeket az időszakokat egy csomó tennivalóval töltik ki. Hajlandók arra, hogy irányítsák őket és a legnehezebb számukra mindig az, ha igazán lazítaniuk kell. Bennük a férfiúi jelleg, az aktív energia az erősebb, és valahogy kényelmetlenül érzik magukat, ha intuitív (női) jellegükre vannak utalva. 
 
A létezők alapvetően belső megérzésüket követik. Értenek ahhoz, hogyan lazítsanak és könnyedén veszik az élet fordulatait. Élvezik az élet apró örömeit és tudják, hogy önmagukat és másokat hogyan kell kezelni, tudnak játszani és gyengédek lenni. A létezők általában jól nevelhetők, türelmesek és boldogok, ha semmittevés adódik számukra. Ha komolyabb tennivalóval találják magukat szemben, az komoly problémát okoz nekik. Nem szeretnek kitűnni új vagy szokatlan módon és hajlamosak a visszahúzódásra. Tapintatosak, önzetlenek és néha nehezen fejezik ki érzéseiket vagy nyilvánítanak véleményt. Aggódnak amiatt, hogy mások milyen véleménnyel vannak róluk. Lehet, hogy kényelmetlenül érzik magukat a világban és nincs bizalmuk az emberekhez, a vállalkozáshoz, az üzlethez, a pénzhez és hasonló dolgokhoz. Női, befogadó jellegük fejlettebb, kényelmetlennek érzik férfi jellegüket, de legalábbis bizalmatlanok azzal szemben. 
 
Ha elsősorban tevékeny vagy, úgy intuíciód majdnem biztos, hogy a lassítás irányába fog ösztönözni. Érzéseid azt fogják sugallni, hogy állj le, pihenj, lazíts, végy ki egy nap (vagy egy hét vagy fél év) szabadságot, tölts önmagaddal több időt egyedül, járd a természetet, teljenek úgy napjaid, hogy nem tervezel tennivalókat előre és nem írod tele a naptáradat. S csak azt cselekedd, amit energiád sugall, úgy, ahogyan azt valóban érzed. Az a legnehezebb a tevékenyek esetében, ha semmiféle üzenetet, belső hangot nem észlelnek, mert annyira kifáradtak, és semmittevőn csak várnak, amíg valami történik. Én magam elsősorban tevékeny vagyok, listagyártó, kibírhatatlanul aktív személy, és az egyik legnehezebb feladat számomra, ha az univerzum azt kéri tőlem, hogy ne tegyek semmit! S mégis azt kell mondanom, hogy ezek a „tétlen” időszakok adják számomra a legtöbb erőt és ezek a leginkább ötlet dúsak is, mert ilyenkor tudok leállni annyi időre, hogy a lelkemmel törődjem. Belegondoltam, és rá kellett döbbennem, hogy egész életemben azért voltam olyan elfoglalt, hogy ne érzékeljem ezt az erőt. Féltem az „üresjáratoktól” és az űrtől, mivel azok az univerzum erejével voltak kitöltve. 
 
Ha kényelmesebben érzed magad, mint „létező”, benső önmagad minden bizonnyal több tevékenységre fog ösztönözni, több megnyilatkozásra, több kockázatra. Számodra e helyzet megoldásának kulcsa az, hogy ezeket az ösztönzéseket követed és megteszel olyan dolgokat is, amilyeneket rendes körülmények között nem tennél meg. Nem kell eleinte tudnod, hogy miért teszel meg valamit és nem feltétlenül fogod tapasztalni a megtett dolgok eredményeit sem. Csak az a fontos, hogy ösztönösen azt tedd, amit érzéseid diktálnak, főként emberi kapcsolataidban, amikor alkotóenergiádat kell hasznosítanod, pénzügyi kérdésekben vagy bármi más ügyben, amitől egyébként húzódoznál. Ne tégy semmit erőszakosabban és semmiképpen ne menj messzebb annál, mint amennyire képes vagy. Nagyon fontos, hogy saját egyéniséged korlátait felmérd, azokat tiszteletben tartsd és ne diktálj magadnak gyorsabb ütemű fejlődést, mint amilyenre képes vagy. Biztos lehetsz abban, hogy az olyan tanács, amely belső zsarnokod szavaival úgy hangzik, hogy: „Neked ki kell tűnnöd!”, az nem az a hang, amelyet követned kell. (Ha azt hallod, hogy „kell” valamit tenni, az nem az univerzum hangja.) Inkább csak kövesd azt az érzésedet, amely elvezet önkifejezésednek gyakorlásához és támogató, segítő módon megteremti meggyőződésedet, hitedet! 
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 
Shakti Gawain

Related posts

Leo Rojas: Circle of Life

Sandal

Alaje plejádi tanításai: Kérdések és Válaszok – Szellemi képességek

Sandal

Koncentráció, meditáció: A koncentráció ereje

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .