Csodálatos világunkÉrdekes helyekÉrdekességekRejtélyek/TitkokVilág

7 természeti csoda, ami megmutatja, milyen különleges bolygó a Föld

7 természeti csoda, ami megmutatja, milyen különleges bolygó a Föld

Minden utazni szerető embernek van egy bakancslistája, amelyen sok hely szerepel, ahová legalább egyszer el szeretne jutni életében. Most hoztunk néhány csodálatos helyet, amit mindenképpen érdemes meglátogatni.

1. Görbe erdő (Lengyelország)
Onnan kapta a nevét az erdő, hogy a benne lévők fák igen érdekes alakban nőnek. A hivatalos neve Krzywy Las, és Gryfino mellett található. Lengyelország számára komoly bevételt hoz az itteni turizmus, hiszen rengetegen kíváncsiak az 1930 óta növekedő különlegességekre.
 
7 természeti csoda, ami megmutatja, milyen különleges bolygó a Föld-2
 
2. Salar de Uyuni (Bolívia)
A Salar de Uyuni a sómező spanyol megfelelője. Igen találó a név, hiszen a világ legnagyobb egybefüggő és legmagasabban elhelyezkedő ilyen területéről beszélünk. Azt állítják, hogy közel 10 milliárd tonna só található ott, és meleg időjárás esetén a turistáknak olyan érzése támad, mintha egy sivatagba lépnének be, vagy egy másik bolygóra.
 
7 természeti csoda, ami megmutatja, milyen különleges bolygó a Föld-3
 
3. Medúza-tó (Palau-szigetek)
Ez a varázslatos tó a Palau-szigeteken található, és az a különlegessége, hogy medúzák élnek benne, akikkel akár együtt is úszhatsz. Ez azért lehetséges, mert az ott élő fajok nem mérgezők az emberekre nézve. Ám annak, aki részt akar venni ebben a kalandban, komoly követelményeknek kell megfelelnie. Ilyen például az, hogy nem vihet be a testén homokot, illetve nem használhat naptejet sem. Ezzel védik meg az élővilágot a további pusztulástól. 2007-ben nagyjából 5 millió aranymedúza élt a tóban, 2018-ra azonban csak 630000 példány maradt.
 
7 természeti csoda, ami megmutatja, milyen különleges bolygó a Föld-4
 
4. Antilop Kanyon (Arizona)
Az Egyesült Államok délnyugati partjainál található képződmény nagyon különleges, azonban nem látogatható csak úgy. Szükség van egy vezetőre is, hiszen az eső bármikor árvizet idézhet elő néhány perc leforgása alatt. Azoknak, akik szeretik a természetet, a különleges dolgokat, és a fotózást, kötelező elem lesz a bakancslistán.
 
7 természeti csoda, ami megmutatja, milyen különleges bolygó a Föld-5

 

5. Banff Nemzeti Park (Kanada)
Ez a nemzeti park az egyik legrégebbi az amerikai kontinensen, és határozottan helyet kap a legnépszerűbbek között is. Sok különleges alakú követ, rejtélyes erdőket, és lélegzetelállító kilátást kapnak az idelátogatók. A flóra és fauna csodái mellé még olyan különleges sportokban is részt vehetnek, mint a síelés vagy a sziklamászás, de az sem ritka, hogy a túrák során egy eddig ismeretlen patakra bukkan valaki, mely friss vizet rejt.
 
7 természeti csoda, ami megmutatja, milyen különleges bolygó a Föld-7

 

6. Kappadókia (Törökország)
Kappadókia olyan, mintha egy tündérmeséből lépett volna ki. Különleges alakú kövei nagyon sajátosak, és tele van a térség rejtélyes völgyekkel, szóval sok izgalmat kíván az odalátogatóknak. Ahhoz, hogy megismerd ezt a csodát, a hőlégballonozás a legjobb választás, hiszen felülről a lehető legszebb kilátásban lesz részed.
 
7 természeti csoda, ami megmutatja, milyen különleges bolygó a Föld-8

 

7. Kelimutu (Indonézia)
Ez a Flores-szigeten található vulkán az ország legkülönlegesebbje, ugyanis a kráterében 3 titkos tó található, mely változtatja a színét. Ez annak köszönhető, hogy a különböző ásványi anyagok, melyeket tartalmaz, az időjárás és az év szakaszai szerint erősebben vagy gyengébben tűnnek fel. Az, hogy ezek a változások mikor és hogyan fognak bekövetkezni, nehezen bejósolható. 2016-ban például hatszor lett más színe a víznek az év során.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

 

Related posts

Ősi csillagmaradványokat azonosított a Hubble a Galaxis centrumában

Sandal

Részleges napfogyatkozás lesz Magyarországon

Sandal

Az emberiség harmada már nem látja a Tejutat

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .