ÁllatszimbólumokSpiritualitásSzimbólumok

Szimbólumok/Állatszimbólumok: A polip

Szimbólumok: Állatszimbólumok-A polipA polip rendkívül intelligens lény. Képes felfogni, tárolni és visszaidézni az információkat, majd az összegyűjtött tudását előnyére fordítani.

A világ legkiválóbb álcázóművésze. Bőre rendkívül fényérzékeny, és pillanatok alatt képes megváltoztatni a színét, hogy beleolvadjon a környezetébe vagy elijessze a ragadozókat. Rendkívül jól tud alkalmazkodni a környezet terepviszonyaihoz.

A polip nyolc karjával szinte bármire képes: úszhat, mászhat, harcolhat, építhet. Szívókorongjai nemcsak tapadásra szolgálnak, hanem az idegekkel ellátott végződéseken keresztül információkat továbbítanak. A polip képes tintafelhőt kibocsátani, hogy megtévessze ellenfeleit. Ez gyakran szükséges, mert bár három szíve van, nem tud hosszú ideig harcolni. Könnyedén elszökhetnek bármilyen szűk résen.

Pitane városából, az ókori görög-minószi kultúrából fennmaradt egy díszes korsó, amelyen a polip az ősi szaporodást szimbolizálja. A polip bármilyen állattá képes átváltozni, ő maga az ősanyag, az isteni erő képmása. Poszeidón állatává válik, és mivel ereje az istenektől származik, az Égei-tenger partján tabunak számított.

A bölcsesség és megfontoltság istennője, Métisz jelképe is a polip. Számos korabeli váza dísze, amely emlékeztet az isteni tudásra és előrelátó képességeire.

A polip, mint szimbólum

A polip sokféle szimbólummal rendelkező állat. Jelentései közé tartozik a rugalmasság, a kreativitás és az intelligencia, de minden bizonnyal nem ezek az egyetlen jelentések, amelyeket neki tulajdonítanak.

Ez a tengeri állat a bőség, a tisztaság és az érzelmek jele is. Szimbólumként segíti a koncentrációt, a többfeladatos munkavégzést. Mivel a polipnak nyolc csápja van, szimbolizálhatja azt a képességet, hogy egyszerre több dolgot is meg lehet tenni.

A polip jelenléte innovációval, dinamizmussal, változással és sikerrel, valamint az időgazdálkodás hatékonyságával is összefügg.

Kapcsolódó szimbólumok: tenger, víz, bálna, kraken, sellő, leviathán, szirén
Kulcsszavak: intelligencia, rejtély, stratégia, álcázás, védelem, mimikri, kreativitás, rugalmasság

A polip, mint totemállat

Ha a totemállatod a polip, az azért van, mert érzelmes és intelligens vagy, és hajlamos vagy túlzottan védeni azokat, akiket szeretsz. Élvezed azokat a feladatokat, amelyek kihívást jelentenek az elmédben és elgondolkodtatnak, valamint szereted a mély beszélgetéseket. Művészi és kreatív pályád van, amely arra késztet, hogy kitűnj olyan területeken, mint a festészet vagy az építészet. Minden hétköznapi dolog borzasztóan unalmasnak bizonyul számodra.

Emberként rugalmasan viszonyulsz az eseményekhez, és könnyen alkalmazkodsz a változásokhoz. Szívesen töltöd az idődet azokkal, akikről gondoskodsz, és megoszthatsz különleges pillanatokat, amelyekre együtt emlékezhettek.

Mit taníthat számodra a polip? 

A polip megtaníthat arra, hogy fontos alkalmazkodni a körülményekhez, nem pedig egy helyben maradni. Arra is megtanít, hogy sok dolgon dolgozz egyszerre, ami határozott előnyt jelent azokkal szemben, akik egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni.
Írta és Közzétette: Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
(Angyalközvetítő/Spirituális tanácsadó/Mandalakészítő -és festőművész)
www.fenyorveny.hu / www.angyalmandala.hu / www.angyalokfenye.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 

Related posts

Ha Isten könnyet helyez a szemedbe

Sandal

S ha véget érnek…

Sandal

A gyerekek és az általunk nem érzékelhető világ

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .