Meditációs gyakorlatokSpirituális gyakorlatokSpirituális gyakorlatok (egyéb)Spiritualitás

Spirituális gyakorlatok: Kapcsolat a belső gyermekkel

Spirituális gyakorlatok: Kapcsolat a belső gyermekkelFelnőtt emberekként magunkban hordozzuk egy gyermeki és gyakran feldolgozatlan vagy valamilyen körülmény által sérült alkotóelemet. Amennyiben ezt a „belső gyermeket” nem ismerjük el saját lényünk alkotóelemének, vagyis nem integráljuk és nem fogadjuk be a saját életünkbe, akkor akár tetszik, akár nem, tudat alatt visszatérünk a régi, gyermeki mintákon alapuló viselkedéshez. Ezzel a gyakorlattal tudatos kontaktusba léphetsz saját belső gyermekeddel, fokozatosan megismered és egyre inkább respektálni fogod. Sok mindent megtudhatsz sajátos viselkedésmódjáról, emócióiról és jobban beintegrálódhatsz mindennapos életébe.
 

Affirmáció

Ismerkedj össze saját belső gyermekeddel és integráld őt a saját életedbe.
 

A gyakorlat lefolyása

Ülj kényelmesen egy széken, egyenes háttal, fejedet tartsd lazán eló’reálló állal. Mindkét lábad álljon szilárdan a földön, megközelítőleg vállaid egymástól való szélességében. Tested lazuljon el és a figyelmed irányuljon a belsődre. Földeld le magad.
Szellembéli szemed előtt hagy bukkanjon fel az a vidék, ahonnan származol. Hogyan néz ki ez a vidék? Vannak ott növények, állatok, víz vagy más emberek? Elképzelésedben megjelenik egy út, amelyen menj végig.
Most a házadhoz érsz, amit először kívülről tekints meg. Van-e a háznak kertje, teteje, ablaka vagy ajtaja? Vizualizáld a bejárati ajtót. Lépj be rajta és haladj végig a helyiségeken. Van-e a háznak pincéje, lakószobája, konyhája vagy folyosója? Hogyan vannak berendezve az egyes helyiségek? Laknak-e rajtad kívül mások is a házban, illetve tartasz-e állatokat?
Van-e a házadban gyerekszoba? Amennyiben nem, úgy képzelj magad elé egy gyerekszobát. Lépd át annak küszöbét. Mit látsz ott? Mindent pontosan és figyelmesen tekints meg. Vannak-e ott gyerekek? Hogyan érzik magukat? Egyike vagy azoknak a gyerekeknek? Amennyiben senki sincs ott, úgy abban a szobában képzeld magadat egy kis gyermeknek. Üdvözöld a kicsi, belső gyerekedet, mondd el neki, hogy ki vagy. Kérdezd meg tőle, hogyan érzi magát és akar-e neked valamit mondani vagy megmutatni. Adj időt a gyereknek, hogy közlékenyebbé váljon. Lehetséges, hogy egy apró ajándékot kapsz tőle.
Kérdezd meg tőle azt is, hogy mit akar tőled megtudni vagy segítségére lehetsz-e valamiben vagy javasolhatsz-e neki valamit. Menj elébe. Ha akarod, elmondhatod a gyermeknek, hogy csakhamar ismét meglátogatod.
Köszönj a gyermeknek és búcsúzz el tőle. A házon keresztülhaladva menj a kertbe és térj vissza arra a vidékre, ahonnan származol. Lehetséges, hogy a vidék kissé megváltozott. Egy pillanatig nézz szét, majd fordítsd figyelmedet a saját testedre. Néhányszor lélegezz mélyeket, majd lélegezz ki és végül nyisd ki a szemed.
 
Megjegyzés
Ha akarod, lerajzolhatod a vidéket, a házat és a gyerekszobát. Talán valamit írni is akarsz. Folyamatosan ismételd meg ezt a gyakorlatot és figyeld meg, hogyan változik a kapcsolatod a belső gyermeked iránt. Használd ki a vele való találkozást. A házban ott a múltat szolgáló pince és az élet sötét oldala, míg a lakószoba arra mutat rá, ahogy önmagadat kifelé reprezentálod, ugyanakkor a konyha annak képe, ahogy önmagadról gondoskodsz és a folyosó annak módját tárja fel, ahogy kapcsolatba lépsz a környezeteddel.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Csakra gyógyászat

Related posts

20 örökérvényű életbölcsesség

Sandal

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Labradorit

Sandal

Ami bennünk rejlik

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .