Csakra gyakorlatokElengedés gyakorlatokEnergia gyakorlatokSpirituális gyakorlatokSpiritualitás

Spirituális gyakorlatok: Energiamegtisztulás a testben

Spirituális gyakorlatok: Energiamegtisztulás a testbenE gyakorlat segítségével észlelheted és fokozatosan felszabadíthatod a régi és már szükségtelenné vált energiákat, amelyek tested csontjaiban vagy ízületeiben halmozódtak fel. A kéz, a kar és a láb ízületeiben és csontjaiban gyakran régi, karmikus üledékek (azaz felhalmozódások, felgyülemlések) találhatók. A gyakorlat segítségedre van abban, hogy mobilizáld ezeket az üledékeket és új, terheletlen energiákkal töltsd fel azokat. Mindezen üledékek előidézője az, hogy a testben lévő energia nem tud szabadon és akadálytalanul áramlani, ezért a test funkciói és a megfelelő egészségi állapot korlátozott.

Affirmáció

Hagyom, hogy testemet elhagyja minden elaggott és felesleges dolog.

A gyakorlat lefolyása

Ülj kényelmesen egy széken, egyenes háttal, fejedet tartsd lazán előreálló állal. Mindkét lábaddal támaszkodj szilárdan a földön, mintegy a vállak szélességében. Tested legyen laza és a figyelmed irányuljon a belsődre.
Észleld a talpak padlóval való kontaktusát és szenteld figyelmedet talpaid csakráira. Most képzeld el, hogy a csakrákat megnagyobbítod és egy kicsit kitárod.

Vizualizálj egy kicsiny, megközelítőleg asztalitenisz labda nagyságú sárga labdát, amely a földből bal lábad talpának csakrájába lép be. Ez a kis labda, hasonlóképpen mint a „porszívó rózsák”, észlelhet minden régi, blokkolt vagy felesleges dolgot és önmagától szabadulhat ki talpad csontjaiból és ízületeiből és felvállalhatja önmagát.

Saját elképzelésedben hagy vándoroljon a kis labda lábad alsó részébe, miközben például az ujjak között és az izomzatban lévő felesleges vagy elavult energiát magához veszi. Ne feledkezz el lélegezni. A kis labda továbbhalad a lábikrán, lábszáron, térden és combon keresztül egészen a farcsontig. Innen tovább folytatja útját a bal lábához, majd lefelé menet eljut egészen a talpig. És itt önmagától elfogad mindent, amire már nincs szükséged vagy korlátoz téged.

A kis labda a bal láb talpának csakráján keresztül hagy jusson el a földbe. Ott átadja a felhalmozódott energiát. A föld nem méltatja az energiát.
Most képzelj magad elé egy zöld kis labdát, amely újfent jobb lábad talpának csakrájába vándorol és szabad energiát hoz magával a földből. Tölts tele vele minden olyan teret, amelyben korábban megszűnt létezni minden régi energia. Hagyd a kis labdát kontaktusban a földdel és észleld, ahogy talpad és lábaid új energiaáramlattal telítődnek.

Ismételd meg ugyanezt a gyakorlatot a kezeiddel és a karjaiddal. A kis labdák jobb kezed, karod és könyököd nyitott csakráján keresztül érkeznek a földből egészen a válladig, nyakszirtedig, majd onnan lefelé haladva a bal kezedig. A földbe bal kezed csakráján át távoznak.
A gyakorlat oly módon ér véget, hogy saját napodból friss és terheletlen energiával telítődsz. Ez az energia hagy áramoljon a saját testedbe is. Lehetséges, hogy ennek az energiának színe vagy hangja van, amely segít neked abban, hogy a régit valami újjal pótold. Fokozatosan lazíts a koncentrációdon, kezd el mozgatni a kezeidet és a lábaidat, és kezdj el sétálni a helyiségben. Mindeközben figyeld meg, hogyan érzed magad.

Megjegyzés

Ezt a gyakorlatot oly módon változtathatod meg, hogy a labdák színét olyannak választod meg, amelyek tetszeni fognak neked. Próbáld ki, hogyan hatnak rád a különböző színek. A gyakorlatot oly módon is megváltoztathatod, hogy a földből különféle ízíneket hagysz előbukkanni vagy a megtisztulást énekléssel segíted elő. A továbbiakban a „megtisztulásra szolgáló kis labdák” megszabadíthatnak a hátfájástól, fejfájástól vagy a nyakszirt környéki fájdalmaktól. És a földből érkező kis labdák ismételten a földbe térnek vissza. Végül ne feledd el, hogy mindig a saját napodból teljesen önálló és transzformált energiával töltődj fel, hiszen ezek az energetikai „lyukak” nagyon könnyen idegen energiákkal, esetenként új alapelvekkel és elképzelésekkel telnek meg.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 

Csakra gyógyászat

Related posts

Mindig csak a jóra figyelj

Sandal

Esther és Jerry Hicks: Nem a szavak tanítanak, hanem az élettapasztalatok

admin

A test intuíciója

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .