Csakra gyakorlatokCsakrákSpirituális gyakorlatokSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Spirituális gyakorlatok: Csakra-stimuláció

Spirituális gyakorlatok-Csakra-stimulációA csakrák megnyitása: A képzeletbeli kezet használjuk. Képzeljük el, amint egy zsömlét kézzel felnyitunk azon a helyen, ahol a kívánt csakra van. Nem kell vizualizálni (látni) semmit, csak érezzük amint ezt tesszük, mintha igazából tennénk, anélkül, hogy odanéznénk.

A csakrák nem-fizikai központok, úgyhogy egy nem-fizikai módszerre van szükség a stimulálásukhoz. Ez elérhető a tudatunk összpontosításával a csakra területén, és a tudatunkat felhasználva annak manipulációjára. Egy lokalizált, mentális „felnyitási” hatásra van szükség a csakrában ahhoz, hogy stimuláljuk; ez az elképzelt zsömle-feltépő mozdulat a képzeletbeli kézzel pont jó erre. Ezzel közvetlenül stimuláljuk a csakrát. Megjegyzés: végezzük az energia-emelést a csakrák stimulációja előtt. Használjuk a tudatos légzést a kéz segítségéül, miközben energiát vonunk mindegyik csakrába. Azaz húzzuk az energiát fölfelé belégzés közben, és tartsuk egyhelyben kilégzéskor, a következőkben leírt csakra-stimulációs gyakorlatok során végig.
1. Alap csakra: emeljük az energiát az Alap csakrához. Használjuk a felnyitására a kezet. Húzzuk bele az energiát a csakrába. Ismételjük ezt az első lépést hétszer, gondosan.
2. Lép csakra: vonjuk az energiát fel a lábfejektől az Alap csakrán keresztül a Lép csakrához. Nyissuk ki a Lép csakrát. Ismételjük ezt, a lábtól indulva, háromszor.
3. Napfonat csakra: vonjuk az energiát a lábtól, az Alap és Lép csakrán keresztül a Napfonat csakrához. Nyissuk fel a csakrát. Ismételjük ezt a lábtól kezdve, háromszor.
4. Szív csakra: húzzuk az energiát a lábtól kezdve az Alap, Lép, Napfonat csakrákon keresztül a Szív csakrához. Nyissuk fel a Szív csakrát. Ismételjük ezt háromszor, a lábtól.
5. Torok csakra: húzzuk az energiát a lábtól kezdve az Alap, Lép, Napfonat, Szív csakrákon keresztül a Torok csakrához. Nyissuk fel a Torok csakrát. Ismételjük ezt háromszor, a lábtól.
6. Homlok csakra: húzzuk az energiát a lábtól kezdve az Alap, Lép, Napfonat, Szív, Torok csakrákon keresztül a Homlok csakrához. Nyissuk fel a Homlok csakrát. Ismételjük ezt háromszor, a lábtól.
7. Korona csakra: húzzuk az energiát a Korona-csakrához úgy, mint az előző lépésben. Nyissuk fel a Korona csakrát. Ez a csakra jóval nagyobb a többinél. (A fej teljes teteje a hajvonal felett.) Képzeljük el, hogy van egy sokkal nagyobb, laposabb zsömlénk (akár egy cipó) a fejünk belsejében, és a kézzel felszakítjuk ezt a cipót, vagy mintha felnyitnánk a skalpunkat. Ezt a teljes folyamatot ismételjük meg kétszer, a lábtól kezdve.

Megjegyzés: próbáljuk minél jobban ellazítani és nem megfeszíteni az izmainkat ezeknek a gyakorlatoknak a során. Ennek ellenére érezhetünk némi belső összehúzódást, egy érzést, ami NEM az izmokból származik, miközben a csakrákat stimuláljuk. Ezek a mirigyek és idegdúcok, amik a csakrákhoz vannak kapcsolva, és a csakra-stimulációra reagálva húzódnak össze. Ez a belső összehúzódás normális. Az Alap vagy Gyökér csakra egy FŐ csakra, és a legfontosabb, amelyet aktivizálni kell. Ez a csakra a kapu a Kundalini energia számára. Ha ez nincs kellőképpen „nyitva”, az energia nem tud a többi csakrába áramolni. Azt tanácsolom, legtöbb időnkben és legtöbb energiánkkal arra koncentráljunk, hogy az Alap csakránkat stimuláljuk, legalább a csakra-fejlesztés kezdetében.

Szerző megjegyzése: amikor először elkezdtem az energia-emelést és csakra-stimulációt, sok évvel ezelőtt, nem éreztem semmit pár hónapon keresztül. Ennek ellenére sok ember jelezte számomra, hogy erős csakra-tevékenységet észlelt már az első alkalommal. Néhányunknak több (nagyobb szintű) a természetes csakra-tevékenysége mint másoknak. Az ilyen érzékelés hiánya ellenére azonban stimuláljuk a csakráinkat, még akkor is, ha – mint az én esetemben – először semmit sem érzünk. Nem volt semmi természetes csakra-tevékenységem és semmilyen pszichikai képességem, amikor elkezdtem az energia-munkát. Álljunk meg ellenőrizni ellenőrizzük az izmainkat. Ha az energia-emelés és csakra-stimuláció közben megfeszítettük volna bármelyiket is, újra lazítsuk el. Az izmaink automatikusan meg fognak próbálni válaszolni az energiaemeléses mentális tevékenységre. Emlékezzünk, ez az egész teljesen mentális, a testnek nyugodtnak és ellazultnak kell maradnia.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ, INSTAGRAMUNKHOZ , TELEGRAMUNKHOZ, vagy X-HEZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Robert Bruce

Related posts

Teremtő képzelet/Vizualizáció: Kapcsolatteremtés magasabb éneddel

Sandal

Napi pozitív megerősítés: Több vagyok, mint a testem

admin

Spirituális gyakorlatok: Az idő befolyásolása – a lineáris idő megszüntetése

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .