JóslatokMásvilágMásvilági történetekParapszichológiaRejtélyek/TitkokRejtélyes történetek

Oliver Cromwell látomásai

Oliver Cromwell látomásaiAz 1653-ban Anglia Lord Protektorává kikiáltott Oliver Cromwellről, az a hír járta, hogy természetfölötti látomásai voltak, sőt nem egyszer volt része megmagyarázhatatlan élményekben.

A különös nő jóslata

A Lord Protektor életrajzírója, W. Hazlitt szerint Oliver Cromwell első élményei a természetfölöttivel iskolás évei idejére estek.
Cromwell mindig is jó tanuló volt, de nem élvezte a tanulást, nem hajtotta a tudásvágy. Egy napon azonban az ágyán álmodozott, amikor hirtelen szétnyíltak a függönyök és egy nőalak jelent meg.
A riadt Cromwell számára azt jósolta a megjelenő titokzatos alak, hogy egyszer még Anglia legnagyobb embere lesz. Oliver Cromwell később több feljegyzésében is említette a különös élményt, mely tanulmányai folytatására ösztönözték.
Cromwell iskolatársainak és tanárának is mesélt élményéről, ám a megaláztatás mellett még kemény korbácsolást is kapott állítólagos hazugságáért és feltűnési viszketegségéért.

Újabb látomások

Simcott doktor, a Lord Protektor orvosa is feljegyezte, hogy a húszas éveiben gyakorta kedélybetegséggel küzdő ifjú többször mesélt furcsa alakokról, akiket csak ő lát. Sokszor tört rá éjszakánként a halálfélelem és visszatérő jelenésként kísértette a város keresztje, mely Cromwell szerint előjel volt.

Túlzott hiszékenység

Oliver Cromwellt később természetfölötti tapasztalatai késztették arra, hogy a kopogó szellemek tevékenységéről szóló beszámolókat is elhiggye küldöttei számára, sőt a szélhámosokat is gyermekkori élményének köszönhetően engedte sokszor túlságosan is közel magához.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

felfedes.hu

Related posts

Rejtélyes tárgyat fotózott egy műhold El Salvador partjainál

Sandal

Titokzatos ismeretlen objektum csapódhatott a Földbe

admin

UFO-t filmezett egy rendőrségi helikopter Bristol felett /VIDEÓVAL!/

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .