Eckhart TolleSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Mindig csak egy pillanat létezik: a MOST

Mindig csak egy pillanat létezik-a MOSTFelszínesen nézve úgy tűnik, mintha a jelen pillanat csupán a sok-sok pillanat egyike lenne. Életed minden napja látszólag sok ezer pillanatból áll, amelyekben különféle dolgok történnek. Ha azonban mélyebbre nézel, hát nem azt látod, hogy valójában mindig is csak egy pillanat létezik? Hát az élet nem mindenkor „ez a pillanat”? Ez az egy pillanat – a most – az egyetlen dolog, ami elől soha nem menekülhetsz el, ez életed egyetlen állandó tényezője. Nem számít, hogy mi történik, nem számít, hogy mekkorát változik az életed, egy dolog biztos: mindig most van. Mivel a most elől nem lehet elszökni, miért ne üdvözölnéd, miért ne barátkoznál meg vele? Ha összebarátkozol a jelen pillanattal, otthon érzed magad, bárhol is legyél. Ha nem érzed magad otthon a mostban, bárhová is menj, nyugtalanságot viszel magaddal. A jelen pillanat olyan, amilyen. Mindig. Tudod-e lenni hagyni? Az élet múltra, jelenre és jövőre osztása az elme műve, és végső soron illúzió. A múlt és a jövő csak gondolatforma, mentális absztrakció. A múltra csak most emlékezhetünk. Amire emlékszel, az olyan esemény, ami a mostban történt, és amire most emlékszel. A jövő, amikor elérkezik, most lesz. Az egyetlen valódi tehát, az egyetlen olyan dolog, ami van, az a most.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Eckhart Tolle

Related posts

A Galaktikus Föderáció hajói Washingtonban 1952-ben, melyet a kormány ügyesen eltussolt 1.rész (VIDEÓVAL!)

Sandal

SZERETET-program installáció (képzelt párbeszéd)

Sandal

Napi pozitív üzenet: Dönts tisztán!

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .