JövőnézőTudományVilág

Elon Musk kísérleti agyi implantátumát már most több ezer ember ültetné magába

Elon Musk kísérleti agyi implantátumát már most több ezer ember ültetné magábaAz új jelentések szerint az érdeklődés és a jelentkezők számának emelkedése mellett Elon Musk Neuralink kísérleti programja továbbra is a figyelem középpontjában áll. A világ legvagyonosabb embereként ismert Elon Musk nemcsak a SpaceX, a Tesla és a X (ex-Twitter) nevű platformokkal foglalkozik, hanem aktív szerepet vállal a Neuralink nevű neurotechnológiai vállalatban is. A cég 2016-ban alakult, és fő célja agyba ültethető chipek fejlesztése, amelyek programozható agyi implantátumokként könnyíthetik meg az emberek életét. Ez különösen fontos lehet a fogyatékkal élők számára, segítve például a kommunikációban és vezeték nélküli eszközök irányításában. A technológiát már évek óta állatokon tesztelik, és az emberi kísérletekre való engedélyt ezév májusában meg is kapták.

Ashlee Vance, aki korábban Elon Musk életrajzát is megírta, most a Bloomberg hírügynökségen keresztül számolt be arról, hogy több ezer önkéntes már jelentkezett a Neuralink chipjének beültetésére. Ez a fejlemény jelzi, hogy a cégnek nem lesz hiány kísérleti alanyokból. Érdemes megjegyezni, hogy korábban a projekt a hírekbe került, amikor az állatokon végzett tesztek súlyos szövődményekhez vezettek (pl.véres hasmenés, részleges bénulás, agyi ödéma stb.) , és néhány majmot el kellett altatni a vizsgálatok után. Az esetek miatt állatvédők hivatalos vizsgálatot kértek szeptemberben levélben az amerikai tőzsdefelügyelettől, hogy az érintett hatóságok átfogóbb ellenőrzéseket végezzenek.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának engedélyével a Neuralink most komolyan készül az emberi kísérletekre, és a vállalat vezetője, Elon Musk is kijelentette, hogy tervei között szerepel saját maga is részt venni az eljárásban. Ez a fejlemény tovább erősíti azokat a várakozásokat, hogy a neurotechnológia jelentős áttörésekre vezethet, amelyek a jövőben alapvetően megváltoztathatják az emberi kapcsolatokat és a technológiai interakciókat.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Bolygóegyüttállás: Január 26-án a Naprendszer majdnem összes bolygója felsorakozik

admin

A Vénusz hangja

admin

30 év után szuperholddal “egybekötött” teljes holdfogyatkozás várható szeptember végén

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .