Egyiptom/PiramisokRejtélyek/TitkokVilág

Megdöbbentő felfedezés Egyiptomban, ami átírhatja a történelem könyveket

Megosztás/Share:

Megdöbbentő felfedezés Egyiptomban, ami átírhatja a történelem könyveketAz egyiptomi régészek döbbenetes felfedezést tettek friss ásatásaik során. Egy elfeledett királynő sírjára bukkantak, miközben kutatták a területet.

Az ókori egyiptomi sír meglepetéseket tartogatott, és az archeológusok merész következtetésekre jutottak. Abydosban talált temetkezési helyen előkerült 5000 éves bor arra enged következtetni, hogy Meret-Neith, Egyiptom rejtélyes női vezetőjének végső nyughelyét találták meg. Meret-Neith és férje, Djet király az ókori Egyiptom első dinasztia uralkodói közé tartoztak. A kutatások mégis azt sugallják, hogy Meret-Neith rendelkezhetett uralkodói hatalommal, noha a történelemkönyvek eddig mást mutattak. Kétségek merülnek fel, mondván, hogy „a feleségeket és lányokat általában nem tekintették királyi örökösnek”, főleg ilyen korai időszakban.

Mindazonáltal a sírban talált borral teli hordók azt sugallják, hogy Meret-Neith fontos szerepet játszott, és rendkívül befolyásos volt. A szőlőmagokkal megrakott hordók a bor legrégebbi bizonyítékai közé tartoznak, amelyeket valaha is találtak. A nagy hatalomra más bizonyítékok is utalnak. A sírban talált feliratok azt mutatják, hogy Meret-Neith kulcsfontosságú kormányzati tisztségeket töltött be Kr. e. 3000 körül, beleértve a kincstárnoki szerepet is.

Meret-Neith nevét a gyógyító és védelmező istennőről kapta, aki segített az embereknek gyógyulni és megszabadulni a gonosz, negatív erőktől. Híres volt gyógyító erejéről és orvosi tudásáról. Ezenkívül Meret- Neithet tisztelték harcosok, katonák és vadászok istennőjeként is. Gyakran ábrázolták fegyverekkel, például íjak és nyilak vagy kopja és pajzs, ami arra utalt, hogy képes védelmezni az embereket és szembeszállni a gonosszal.

Meret-Neithnek számos jelentése és szerepe volt az ókori Egyiptomban, és bár nem ismerjük minden részletét, fontos szereplő volt az egyiptomi hitrendszerben. Bár Meret-Neith sorsa körül még sok a rejtély, az ásatások és felfedezések izgalmas új információkat hoztak napvilágra erről a különleges nőről és koráról. Igaz lehet, hogy ő volt az ókori Egyiptom történelmének első női uralkodója? Ezen kérdések megválaszolásához további kutatások és felfedezések szükségesek.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

daily mail

 

Related posts

Sikerült megfiatalítani egy emlős belső szervét

Sandal

Az emberi érzelmek nyelvén szólunk az isteni mátrixhoz

admin

Hasonlóságok: Építmények

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .