Kristálygyógyászat

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Phosphosiderite (Foszfosziderit)

Kristálygyógyászat-Gyógyító kövek-Phosphosiderite (Foszfosziderit)

Képlete: Fe3+PO4·2H2O
Sűrűség (g/cm3): 2,74-2,76
Kristályrendszer: monoklin
Keménység: 3,5-4
Törése: egyenetlen
Hasadás: rosszul hasad
Átlátszóság: átlátszó, áttetsző
Szín: barackvirágszínű, vöröseslila, lila, vörösesbíbor, sárgás narancssárga, sötétkék, mohazöld vagy majdnem színtelen
Porszín: fehér
Fénye: üveg, félig gyanta
Oldhatóság: sósavban jól, salétromsavban részlegesen oldódik

A phosphosiderite egy meglehetősen ritka ásvány a foszfátok, arzenátok és vanadátok ásványi osztályában, a variszcitcsoport tagja. Monoklinikus kristályrendszerben kristályosodik. A kémiai összetételéből (Fe3+PO4·2H2O) kiderül, hogy egy víztartalmú vas-foszfát, az elnevezése is ez alapján történt: a foszfor és a görög “vas”, sziderosz  szó után. 1858-ban fedezték fel.
Gránitpegmatitokban trifilin átalakulási terméke; talajok egyik alkotója lehet; csontokat vagy kagylóhéjakat helyettesít. A színe lehet barackvirágszínű, vöröseslila,  lila, vörösesbíbor, sárgás narancssárga, sötétkék, mohazöld vagy majdnem színtelen.

A phosphosiderite ritkasága ellenére számos országban megtalálható, többek között Németországban, Franciaországban, Portugáliában, Svédországban, Libériában, Dél-Afrikában, Mozambikban és az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában és Argentínában is.  Eddig  (2015.) mintegy 200 helyszínről vált ismertté, így 2006-ban Magyarországon is a kimutatott új ásványok között szerepelt.
Magyarországi lelőhelye a diósgyőri Bagoly-hegy.

“Piszkosfehér, 2-6 mm-es porózus halmazai, bekérgezései erősen kovásodott magmatit kilúgozott üregeiben kerültek elő jarosittal, goethittel és corkittal együtt Miskolc-Diósgyőr mellett, a Fényes-tető északi oldalán található feltárásokban. Az első mintákat Pósa Tamás és Tavas László (Miskolc) gyűjtötték. A meghatározást bizonyító röntgen-pordiffrakciós felvételt Szakáll Sándor (ME, Miskolc), míg a SEM/EDS vizsgálatot Kovács Árpád és Szakáll Sándor (ME, Miskolc) végezték.”

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Phosphosiderite (Foszfosziderit)

Hatásai: A phosphosiderite kiváló gyógyító kő, így gyakran nevezik “a gyógyulás és a remény” kövének. Segít az egyensúlyt és a stabilitást megtalálni a mindennapi életben és a gyógyításban. Szép, megnyugtató rezgése van, amely feloldja a negatív stresszt, alvásproblémák esetén célszerű éjjel behelyezni a párna alá. Az öregedéssel kapcsolatos egészségügyi problémák megoldásában is segíthet, ha rendszeresen használják, és úgy tűnik, hogy támogatja a pajzsmirigy és a mellékvesék mirigyeinek a működését. Elűzi a haragot, és jótékonyan hathat felső-légúti, szív, hasi és tüdőbetegségek esetében. Magas rezgésű kristályokkal kombinálva nagyon előnyös meditációnál.
Főként a szív és a harmadik szem csakrákra van tisztító hatással. Van, aki első érintésre megérzi ezeket az erős szív-alapú energiákat. Csodás megnyugtató rezgése van, mely oldja a stresszt, elűzi a haragot és alvásproblémák esetén is segítségünkre lehet. Nagyon előnyös meditációnál. Segít előhozni a női énben rejlő mester tudatosságot, összekapcsol azzal a bizonyossággal, hogy az univerzum értünk van, és egy csodás összefüggések rendszere alapján működik.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

pongraczagnes.hu
gyogyitaskovekkel.eu

Related posts

A gyógyító borostyánkő

Sandal

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Sólyomszem

Sandal

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Csaroit

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .