Ester Hicks/Jerry Hicks/Abraham HicksSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitásVonzás Törvénye

Abraham tanításai: Amit képes vagy elképzelni, azt el is tudod érni

Abraham tanításai-Amit képes vagy elképzelni, azt el is tudod érni

Történeted és a Vonzás Törvénye

Minden összetevőt, amelyből életed tapasztalata felépül, egytől egyig a hatalmas Vonzás Törvénye hozott el neked válaszul gondolataidra és a történetre, amelyet életedről mesélsz. Pénzed és anyagi forrásaid, tested egészségi állapota, tisztasága, hajlékonysága, mérete és alakja, munkahelyi környezeted, amilyen bánásmódban részesülsz, amennyire munkád kielégít és amennyire megbecsülnek érte – tehát általában véve életed tapasztalatának boldogsága – teljes egészében azon a történeten múlik, amelyet mesélsz. Ha engeded, hogy az életedről minden nap mesélt történeted tartalmának a felülvizsgálata és kijavítása legyen a legfőbb szándékod, feltétlenül biztosíthatunk róla, hogy életed ezzé a folyvást javuló történetté fog válni. Mert a hatalmas Vonzás Törvénye értelmében ennek így kell történnie! 

 

Az élet néha igazságtalannak tűnik?

Sikeresebb akartál lenni, és nagyon igyekeztél. Mindent megtettél, amit mások szerint meg kellett tenned, az áhított siker azonban várat magára. Nagyon-nagyon igyekeztél, különösen eleinte, hogy megtanulj minden megfelelő dolgot, megtanuld, hogy a megfelelő helyen legyél, a megfelelő dolgokat tedd, a megfelelő dolgokat mondd… gyakran mégis úgy tűnt, hogy a dolgok nem sokat javulnak.
Életed korai szakaszában, amikor először kezdtél ismerkedni a siker gondolatával, elégedettséget okozott, ha eleget tehettél mások elvárásainak, akik lefektették a siker szabályait. A tanárok, szülők és pártfogók magabiztosnak és meggyőzőnek tűntek, amikor lefektették a sikerességhez szükséges szabályaikat: „Érkezz mindig időben! Mindig tegyél meg minden tőled telhetőt! Ne feledd, hogy keményen kell dolgoznod! Légy mindig megbízható! Vívd ki az elismerést! Tegyél többet, mint amennyit várnak tőled! Mindenért meg kell szenvedni. És ami a legfontosabb: soha ne add fel!”
Ám egy idő után már nem származott akkora elégedettség abból, ha elnyerted azok helyeslését, akik lefektették ezeket a szabályokat, miután a siker eléréséhez szükséges elveik – bármilyen derekasan igyekeztél is – nem hozták meg az ígért eredményeket. Az pedig még elkedvetlenítőbb volt, amikor hátrébb léptél, hogy jobb rálátásod legyen a helyzet egészére, és rájöttél, hogy saját elveik az esetek többségében nekik sem hoztak igazi sikert. Aztán, mintha ez nem lett volna elég, találkozni kezdtél olyanokkal, akik (noha nyilvánvalóan nem tartották be ezeket a szabályokat) sikeresek lettek e recept nélkül is, amelyet oly buzgón igyekeztél megtanulni és alkalmazni. Ezért aztán azt kérdezed magadtól: „Mi folyik itt? Miért van az, hogy akik ennyire keményen dolgoznak, alig mennek valamire, míg akik szemlátomást alig tesznek valamit, annyi mindent elérnek? Költséges tanulmányaim egyáltalán nem fizetődtek ki – ez az ember meg multimilliomos, pedig otthagyta az egyetemet. Az apám egész életében minden nap keményen dolgozott, de a családnak most mégis kölcsön kell kérnie a temetésére… Miért nem térül meg a kemény munkám úgy, ahogyan kellene? Miért csak ilyen kevesen gazdagodnak meg, míg a legtöbbünk küzd, és épphogy csak megél? Mi hiányzik belőlem? Mit tudnak ezek az anyagilag sikeres emberek, amit én nem?

 

Még mindig nem elég megtenni minden tőled telhetőt?

Amikor megteszel mindent, ami csak eszedbe jut, tényleg minden tőled telhető módon igyekszel azt tenni, amiről azt mondták, hogy sikeressé tesz, a siker azonban nem jön el, könnyen érezhetsz késztetést mentegetőzésre, sőt később megharagudhatsz azokra, akiknél az általad vágyott siker bizonyítékát látod. Mi több, olykor még el is ítéled sikerüket, egyszerűen azért, mert túl fájdalmas látni, hogy megélik a sikert, amely téged minduntalan elkerül. Amikor eljutsz oda, hogy nyíltan elítéled az áhított anyagi sikert, nem csak ez az anyagi siker nem érhet el hozzád soha, hanem ezzel együtt elveszíted Istentől való jogodat az egészséghez és boldogsághoz is. Sokan csakugyan arra a helytelen következtetésre jutnak, hogy sikerük megakadályozásának céljából fizikai környezetükben egyesek valamiféle összeesküvésben szövetkeztek. Mivel teljes meggyőződéssel hiszik, hogy minden elképzelhetőt megtettek a siker érdekében, sikertelenségük ténye minden kétséget kizáróan arra utal, hogy barátságtalan erők mesterkedése fosztja meg őket attól, amire Vágynak. Mi azonban szeretnénk megnyugtatni titeket, hogy semmi ilyesmi nem áll a megvalósulatlan vágyak vagy a tapasztalatotokból eltávolítani kívánt dolgok hátterében. Sohasem akadályozta vagy akadályozhatta meg – és nem is biztosította – senki a sikeredet. Sikered teljes egészében rajtad múlik. Teljes egészében te határozod meg. 

 

Amit képes vagyok elképzelni, azt el is tudom érni

Itt az idő, hogy visszatérj Lényed valódi természetéhez, és tudatosan megéld a sikert, amelyet saját életed megtapasztalásának segítségével vágyadként határoztál meg. Tehát, ahogy most szándékosan ellazulsz, mélyen lélegzel, és szünet nélkül folytatod az olvasást, fokról fokra, de biztosan emlékezni kezdesz rá, hogyan jön el minden siker, mert eredendően tisztában vagy vele, és ezért mindenképpen visszhangra találnak benned ezek az örök érvényű igazságok, amikor olvasol róluk. A Világegyetem Örök Törvényei következetesek, megbízhatók és mindig változatlanul a kiteljesedés és az öröm ígéretét tartogatják. Most a megértés olyan erőteljes ütemében mutatjuk itt be neked ezeket, amely apránként kezdődik el benned, majd minden elolvasott oldallal egyre mélyül, mígnem újra ráébredsz célodra és személyes hatalmadra, amikor visszaemlékszel rá, hogyan férhetsz hozzá a Világegyetem világokat teremtő hatalmához. Ha ez a tér-idő valóság képes valamilyen vágyat ébreszteni benned, akkor ez a tér-idő valóság feltétlenül képes elhozni neked ugyanennek a vágynak a teljes és kielégítő valóra válását. Ez a Törvény.

 

A siker természetes, születésemnél fogva megillető jogom

A legtöbb ember magától értetődően azt feltételezi, hogy ha az élete nem olyan, amilyennek szeremé, akkor biztosan valami tőle függetlenül létező áll a dolgok jobbrafordulásának útjában, hiszen senki sem vágná el magát szántszándékkal a sikertől. Míg azonban másokat vádolni talán kellemesebb, mint felelősséget vállalni a nem kívánt állapotokért, igen kedvezőtlen következményekkel jár azt hinni, hogy valami rajtad kívül álló dolog a sikertelenséged oka: Ha sikeredet másnak tulajdonítod, vagy mást okolsz sikertelenségedért – nem áll hatalmadban bármit is megváltoztatni. Ha sikerre vágysz, de – a te szemszögedből – éppen nem a siker a tapasztalatod, Lényed sok mélyebb szintjén felismered, hogy valami nincs rendben. Amikor pedig a személyes zavarnak ez az erős érzése még jobban tudatosítja benned, hogy nem kapod meg, amit kívánsz, az gyakran más, a kívánttal ellentétes hatású feltételezéseket hoz működésbe, amelyek irigységet ébresztenek benned azokkal szemben, akik sikeresebbek: ilyen az emberek tömegeire irányuló harag, akiket sikertelenségedért szeretnél okolni, vagy önmagad becsmérlése, amely mind közül a legfájdalmasabb és legcélszerűtlenebb feltevés. Mi pedig azt mondjuk, ez a kellemetlen felbolydulás nemcsak természetes, de tökéletes válasz sikertelenséged érzésére.
Kellemetlen érzésed hatékonyan jelzi, hogy valami nagyon nincs rendben. Az volt a szándékod, hogy sikerrel járj, és a kudarcnak rossz érzést kell okoznia. Az volt a szándékod, hogy egészséges legyél, és a betegséget nem kell elfogadnod. Fejlődnöd kellene, ezért a megrekedés elfogadhatatlan. Az életnek számodra megfelelően kellene alakulnia – ha pedig nem úgy alakul, valami nincs rendben.
Ám nem azért nincs rendben, mert valami igazságtalanság történt, vagy a jó szerencse istenei nem figyelnek rád, vagy valaki más aratott helyetted sikert. Az nincs rendben, hogy nem vagy összhangban saját Lényeddel, aki valójában vagy, amit életed hatására kértél, amivé fejlődtél, és az örökké következetes Világegyetem Törvényeivel. Ami nincs rendben, az nem valamilyen rajtad kívül álló dolog, mely felett nincs hatalmad. Benned nincs rendben valami – és van hatalmad. Az irányítást pedig nem nehéz a kezedbe venni, ha egyszer megérted annak a lényegét, aki vagy, a Vonzás Törvényének alapjait és személyes, veled született Érzelmi Vezérlőrendszered értékét, amely mindig működik, folyamatosan jelen van és könnyen érthető.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 
 
 
Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye

Related posts

A Föld csakrapontjai – A szívcsakra, Dobogókő a világ szemében

Sandal

Van valami az életedben, ami túl nehéznek tűnik?

Sandal

Dr. Joe Dispenza – Egészségileg (4. rész) /VIDEÓ!/

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .