MédiaRejtélyek/TitkokUFOUFOUFO esetekUFO videókVideók

A világ legrejtélyesebb légi csatája – UFO-k Los Angeles felett 1942-ben

A világ legrejtélyesebb légi csatája - UFO-k Los Angeles felett 1942-ben

1942 február 25-én egy különös légi csata zajlott Los Angeles felett. Azóta sem derült ki ki volt az ellenség, és mire zúdított eredménytelen össztüzet a légelhárítás.

Amerika, az 1941 december 7.-i Pearl Harbor elleni japán támadás következtében ideges háborús feszültségbe került. A Csendes-óceán térségében előretörő japán csapatok aggodalommal töltötték el az USA katonai vezetését, és lehetségesnek tartották a nyugati partok elleni japán légitámadást.

Ez a hangulat uralkodott 1942 február 24-én a Los Angeles légvédelmét ellátó csapatoknál is. Aggodalmukat erősítette, mikor 19 órakor a Haditengerészet hírszerző szolgálata arról tájékoztatott, hogy az elkövetkezendő tíz órán belül a Csendes-óceán felől támadás várható.

Február 25.-én hajnali 2 órakor a Los Angeles-i radarállomások a Csendes-óceán irányából 120 mérföldre nyugatra tizenöt-húsz gépből álló ellenséges légikötelék közeledtét észlelték. A Nyugati Védelmi Erők Főparancsnoksága a légvédelmi tüzérség Green Alarm (Zöld riadó) készültséget rendelt el.

2 óra 15 perc. A part menti légtérbiztonsági megfigyelő szolgálat San Diego és Los Angeles légterében laza kötelékben repülő, villogó fénypontok furcsa feltűnéséről és mozgásáról tájékoztatta a felsőbb vezetést.

2 óra 29 perc. Los Angelesben elrendelik a légiveszély-légiriadót és azonnal megkezdték az előírásoknak megfelelő intézkedéseket. Például a rádióállomások beszüntették adásukat.

2 óra 45 perc. Long Beach és Santa Monica között Los Angeles irányában 4000 méterig váltakozó magasságokban repülőgépekhez nem hasonlító objektumok tűntek fel. Az objektumok kis csoportokba rendeződve főleg katonai létesítmények – épületek, barakktáborok, kikötő-és rakodóberendezések, olajtárolók, raktárak stb – fölött manővereztek.

A világ legrejtélyesebb légi csatája - UFO-k Los Angeles felett 1942-ben
Az ismeretlen objektum fényszók által megvilágítva. Kürülötte a légvédelmi ágyúk lövedékeinek robbanása láthatók.

3 óra 12 perc. “Los Angeles légtere pillanatok alatt kitörő vulkánhoz hasonlít” – állapította meg az összefoglaló jelentésében Dewitt vezérőrnagy, a 37. Parti Légvédelmi Dandár parancsnoka.

3 óra 12 perctől 4 óra 15 percig a légvédelem 1430 lövést adott le, de egyetlen gépet sem lőtt le!
George C. Marshall tábornok, a vezérkar főnökéhez, F. D. Roosevelt elnökhöz intézett memoranduma szerint érthetetlen, hogy az “ellenség” bombát sehol nem dobott és tüzet sem nyitott. Az anyagi kárt az épületekben, valamint a veszteségeket és sérüléseket a kíváncsiskodó lakosság soraiban a robbanó gránátok repeszdarabjai okozták.

7 óra 30 perc:”A légiveszély elmúlt” – jelentették az újra üzembe helyezett rádióállomások.

A fénypontok közeledtével a megfigyelő állomások,  a sajtó és a fotóriporterek, valamint a lakosság egybehangzóan állították:az alacsony magasságban zajtalanul repülő, ködfelhőbe burkolt, motor és szárnyfelület nélküli objektumok semmiféle földünkön ismert légijárműre – helikopter, léghajó stb – sem hasonlítottak! A 351-es légvédelmi fényszórós zászlóalj szerint a csillogó, ovális testek az összpontosított fénycsóvák és a légvédelem tüzében provokatív módon parádéztak!  Földi repülőgépnek egy lövés is elegendő a lezuhanáshoz. Ezúttal viszont az 1430 gránátból több is eltalálta a furcsa légikötelék gépeit, de azt mégsem érte veszteség…

A világ legrejtélyesebb légi csatája - UFO-k Los Angeles felett 1942-ben-2
Egy nappal később a Los Angeles Times  vezető helyen ismertette az éjszaka történteket

A washingtoni vezetés igyekezett az estet elkenni. Haditengerészet minisztere, Frank Knox február 25.-i sajtótájékoztatóján politikai szellemességekbe csomagolt köntörfalazással bejelentette:
“A légitámadás nem volt egyéb; mint gyenge idegzetű emberek által beindított szükségszerű légiriadó”

Az Egyesült Államok vezető világlapja, a The New York Times a témát gunyoros megjegyzésekkel így tálalta tovább:

“A bejelentett inváziós légitámadásban láthatatlan ellenségre tüzelt Los Angeles légvédelme.”

De vajon mit kezdjünk George C. Mashallnak – Roosevelt elnök vezérkari főnökének – az elnökhöz, mint a hadsereg legfőbb parancsnokához intézett jelentésével? Ezt a dokumentumot 32 évvel később oldották fel a titoktartás alól.

A memorandumban a nem azonosított repülő objektumokat az UFO és a repülő csészealj elnevezés hiánya miatt, még Unidentified Airplanes-ként említi és leszögezi, hogy azok három órán át méltóságteljes lassúsággal repültek át Los Angeles felett, ráadásul mindezt a légvédelem zárótüzének közepette veszteség nélkül megúszták.

A háború végén a washingtoni hadügyminisztérium további vizsgálata, az „ellenséges” lövedékek becsapódásáról csak a haditengerészet egyik tengeralattjárójának (1942.február 23.-án 6.16-kor) a kaliforniai Ellwood Bankline Oil Co. telepére tizenöt percen át tévesen leadott huszonöt ágyúlövést igazolta vissza, amelyek egy fúrótoronyban okoztak jelentéktelen károkat.

A Los Angeles-i Unidentified Airplanes-ek mibenlétére az eltelt évek alatt sem sikerült kielégítő magyarázatot találni.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

costadelsolmagazin.hu

Related posts

Az univerzum szövetségei: A Galaktikus Föderáció és az Orion-csoport

Sandal

Soha ne félj kimutatni azt, amit érzel

Sandal

Venus, a különleges kiméra macska

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .