Gondolat teremtő erejeKyle GraySpirituális tanítók/tanításokSpiritualitásVonzás Törvénye

A test és az elme kapcsolata

A test és az elme kapcsolata

A fizikai tested egyrészt a lelked otthona ebben az inkarnációban, másrészt az a tér, ahol az elméd lakozik. Márcsak azért is szeretetteljes gondoskodásra és figyelemre van szüksége, hogy támogathasson mindent, amit teszel, beleértve a rezgésszinted emelését is. 

 
Az elme és a test összekapcsolódnak egymással – az elme hatással van a testre. A testünk mutatja meg, valójában hogyan érezzük magunkat. Már a legegyszerűbb, pillanatnyi érzelmek is megmutatják ennek az igazságát. Amikor például kínosan érezzük magunkat, elpirulunk. Idegesség esetén összeszorul a gyomrunk. Ezeket a mindennapi pillanatokat gyakran figyelmen kívül hagyjuk, pedig erőteljes emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy az elme valóban hatással van a testre.Valójában minden gondolat, ami felötlik bennünk, minden szó, amit kimondunk, és minden érzelem, amit átélünk, hatással van a fizikai lényünkre. Ez azonban nem egy felszólítás arra, hogy szégyenkezzünk vagy aggódjunk a negatív gondolatok vagy érzelmek miatt. Sokkal inkább arra hívja fel a figyelmünket, hogy minden egyes pillanat, amikor negatív vagy kihívást jelentő gondolat merül fel bennünk, lehetőség a rezgésszintünk emelésére. Nagyon sok tudományos bizonyíték létezik a test és elme kapcsolatára. 
 
Én személy szerint nagy rajongója vagyok Louise Hay munkásságának. Ő volt a Hay House Publishing alapítója, amit hatvanéves korában hozott létre. Az élete eleinte tele volt kihívásokkal, amit egy szintén kihívásokkal teli életszakasz követett, majd élete második felében rátalált a Science of Mind („Az Elme Tudománya”) tanításaira. Ezek révén ismerte meg az elme erejét, és Az Elme Tudománya mozgalom keretein belül okleveles motivációs trénerré képezte ki magát, majd megerősítéseken, imákon és szándékokon keresztül segített ügyfeleinek rendbe hozni az életüket. Louise Az Elme Tudománya mozgalmában töltött ideje alatt megfigyelte, hogy bizonyos hiedelmek vagy elképzelések kölcsönös összefüggésben állnak bizonyos betegségekkel. Bár azt nem mondta ki, hogy a gondolatok okozzák a betegségeket, azt azonban megfigyelte, hogy ezek megváltoztatása hozzájárul a gyógyuláshoz.
 
Ezt követően megírta a „kis kék könyvet” (mai címe:  Éld az életed!), amely tartalmaz egy fizikai betegségekről összeállított listát, azok mentális/érzelmi összefüggéseit, valamint számos, a gyógyulást elősegítő új gondolatot/megerősítést. Ez a könyv mára a komplementer terápiák és coachok elengedhetetlen kelléke lett. Segít abban, hogy kiderítsd, mi okozhatta, vagy mi járulhatott hozzá a kellemetlenségekhez az életedben – és hogyan gyógyíthatod meg azokat! 
 
Mondok egy példát arra, hogyan segített nekem személyesen. Egyszer egy kisebb hullámvölgybe kerültem, és azt mondogattam magamnak: „Ki vagyok akadva mindenre és mindenkire.” Körülbelül egy hétig mondogattam ezt, és idővel egyfajta megerősítéssé vált. Hétvégére azt vettem észre, hogy nehezemre esik pisilni. Elmentem az orvoshoz, és kiderült, hogy húgyúti fertőzésem van. Amikor hazaértem, megkerestem Louise könyvében az erre vonatkozó mentális/érzelmi összefüggést, és a következőt találtam: „Haragszol az életre.”Nem furcsa? Amikor azt bizonygattam, hogy „ki vagyok akadva”, szó szerint kikapcsoltam a vizeletemet. A testünk valóban tükröz mindent, amit gondolunk, hiszünk és mondunk. 
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Kyle Gray: Emeld a rezgésed

Related posts

Finomérzékelési gyakorlatok: Mértani alakzatok érzékelése

Sandal

Ki a fontos és ki a különleges?

Sandal

Napi pozitív üzenet: A spirituális kapcsolat

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .