Rezgések/Hullámok/EnergiákSpiritualitásUniverzális törvények

A rezonancia törvénye

A rezonancia törvénye

A bölcsek a mantrát tartják a Nada (őshang keltette rezgő vákuum) legtisztább megnyilvánulási formájának. A hang gyakorolja a legerősebb és legfinomabb hatást a környezetre, az ember-univerzum durva- és finomanyagi testeire, ami annak köszönhető, hogy a Nada megnyilvánulása az éter, amely túlmutat téren és időn.

Az őshang ősrezgés, ősakció, mágikus omniszciencia és omnipotencia, a teremtő spirituális eksztázisa, amely végigremegve a Mindenségen az örök létesülés erejévé válik. Ha Isten beszél, akkor cselekszik. Ez az isteni iniciatíva.

A szanszkrit nyelv maghangjai az Isteni Gondolat szellemi szférájából származnak, ahol nyelvi egység van.

A nyelv, a mondat, a szó, a hang még nem különült el. A szó egy a gondolattal és a tettel. Az egység a Teremtő Hatalom őshangja, ősszava.

A Nada-jóga elképzelése szerint az egész univerzum (mikro- és makrokozmikus szinten) különböző hullámhosszúságú, frekvenciájú, rezgő, végtelenül kis szubatomi energiákból áll.

Ezek alapján az őshangból kiinduló, mozgásban lévő energia (interdimenzionális rezgések), nem pedig az anyag és a részecskék a kozmosz építőkövei. Az Upanisadok (a Nada-bindu Upanishad, a Hamsa Upanishad) és a Védák szerint kezdetben nem volt semmi, csak a végtelen hang volt az egyetlen létező valóság. Minden lényben a Teremtő visszhangzik.

A Nada-jóga különbséget tesz a hallható és a finomabb rezgések, a belső zene és a hangok, valamint a Teremtés Forrásához való visszatérés abszolút csendje és békéje között. A jógik 4 hangot különböztetnek meg:

A Para Nada a Legmagasabb, Legtávolabbi hang, a transzcendens hang, a megnyilvánulatlan tiszta energia, amely túlmutat elménk és érzékelésünk hatókörén.

A Pashyanti a vizuális (látható) vagy tudatalatti hang, a lelki hang. Nem az elme, a hangszalagok, a nyelv, a torok vagy a száj hozza létre, és nem a fül hallja. A belső fül számára akkor jelentkezik, ha minden külső hang elcsendesül (megszűnik).

A Madhyama a mentális hang, a hallható hang finomabb, suttogásszerű formája.

A Vaikhari a legdurvább hang, a hallható hang, a teljes elektromágneses spektrum emberi fül számára érzékelhető tartománya.

Az indiai bölcsek rájöttek arra, hogy a Mindenség valamennyi teremtett egységét (emberi test, bolygók, csillagok, galaxisok stb.) áthatja a Rezonancia Törvénye. Mindennek van rezgése, hangjele és formája, hangmintája. Saját alaprezgése van mikrokozmikus szinten az emberi testnek, az egyes szervrendszereknek, szerveknek, marmáknak, nadiknak, csakráknak, a szervek szöveteinek, a sejteknek, a DNS-nek, a géneknek, az aminosavaknak, egészen az atomi, szubatomi szintig mindennek; makrokozmikus szinten a Földnek, a bolygóknak, a csillagoknak, a csillagködöknek, a galaxisoknak, a kozmoszoknak és az univerzumnak.

Fizikai testünk minden részegysége (szervrendszer, szerv, szövet, sejt, DNS, kromoszóma, gén, aminosav, atom, szubatomi részecske) rendelkezik saját tudattal és információtárolási kapacitással (amik magasabb láthatatlan testeinknek, dimenzióbeli fénytesteinknek fizikai testi, anyagi, kézzel fogható és érzékszerveink számára is kutatható tartományai, merevlemezei), mindnek megvan a maga nyelve, saját rezgésoktávja, így a legkisebb egységben is jelen van a nagy egész.

Belső univerzumunk valamennyi lelki tulajdonsága, érzelmi reakciója rendelkezik egy csak rá jellemző rezgéssel és a rezgésének megfelelő hangjellel, valamint a külső univerzummal (bolygók, csillagok, galaxisok) való rezgéskapcsolattal. Ezt a hangmintát (színmintaként és formaként is) tárolja az érzelmi test egy-egy része.

Az érzelmi test a fizikai testet és az éterikus testet átszövő energiamező, amely a lélek részeként őrzi a fizikai világhoz (tetteinkhez, körülményeinkhez, családunkhoz, embertársainkhoz, anyagi dolgokhoz stb.) kapcsolódó jelen életbeli és elmúlt érzéseinket és a fentebb felsorolt valamennyi mentális és karmikus tulajdonságot is.

Az érzelmi testben tárolt valamennyi érzés, szellemi és karmikus jellemvonás, tulajdonság alaprezgésének a lenyomata megjelenik a neki megfelelő testrész szövetében (mert a makrokozmikus részegységekkel rezonáló érzelmi test fizikai testi merevlemeze, információtároló egysége az emberi szövet).

Az alábbiakban bemutatunk néhány különleges frekvenciát:

Agyhullámok:

0,5 Hz alatt: az öntudat rendkívüli, eksztatikus régiói, a meditáció magas területei, magas szintű „ihletvilágok”, lelki betekintés, testen kívüli tapasztalatok (epszilon tartomány).

0,5-3,5 Hz: mély alvás, transz, „csoda-gyógyítás”, tapasztalatok a világegyetemről (szamadhi), újjászületés, mély ellazulás,öntudatlan információkhoz jutás, jövendölés képessége; fokozott immunitás; csökkenti a kortizolt, a feszültséget okozó hormont (ez az öregedés oka). Növeli a DHEA szintjét (öregedés elleni hatás). Empatikus hangolás (delta).

4-7 Hz: mély ellazulás, meditáció, fokozott memória, kreativitás, megérzések, transzhoz hasonló állapotok, lelki tudatosság, belső bölcsesség, misztikus igazságok feltárulása, tudatalatti képek, pszichés képességek, tudatosság magas szintjei; segít megmunkálni azt, amit megtanult az ember (theta).

8-12 Hz: szuper tanulás, pozitív gondolkodás, kreatív feladatmegoldás, emelkedett hangulat, csökkenő feszültség, ihlet, relaxáció, kellemes, sodró érzések; találékonyság, nyugalom, a meditáció kapuja (alfa).

13-40 Hz: normál éberség, aktív gondolkodási műveletek, szellemi tevékenységek, külső tudatosság, feladatmegoldás, logikus, elemző gondolkodás, számolás, szóbeli közlés (béta).

hosszú távú memória serkentése: 6Hz
telepátia, természetfeletti érzékelés:4 Hz
belső tudatosság, könnyű hozzáférés a belső forrásokhoz:3,9 Hz
kreatív vizualizáció:6 Hz
öngyógyító erők aktiválása:8 Hz
elmúlt élet regresszió:8Hz
életerő, vitalitás:6,88 Hz
új információk megtanulása:8-10 Hz
hangulatlift:10 Hz
szellemi tisztaság serkentése:12 Hz
tobozmirigy stimulálása 20 Hz
stressz oldása:11 Hz
teljes test gyógyítása:10,5 Hz
lélek-test integráció:8-10 Hz
kundalini serkentése:55 Hz
gonádikus test: 58-100 Hz
életerőtest: 100,5-176 Hz
mágneses test (fluidális test): 128-255,5 Hz
csakrahálótest: 256-511,5 Hz
éterikus másolattest (éterikus duplikáció): 512-1023,5 Hz
energiatest: 1024-2047, 5 Hz
gyökércsakra: 256 Hz
szakrális csakra:288 Hz
lépcsakra:293 Hz
köldökcsakra:320 Hz
tüdőcsakra:341 Hz
szívcsakra:352 Hz
torokcsakra:384 Hz
3.szem csakra:426,7 Hz
homlokcsakra:448 Hz
koronacsakra:480 Hz

Valamennyi csakra az alaphangjának megfelelő szervekhez továbbítja a magasabb fénytestekből azokat a pozitív lelki és mentális tartalmakat, érzéseket, gondolatokat, energiákat, amelyek vele rezonálnak. Ezek hatására egészségessé, kiegyensúlyozottá, harmonikus működésűvé válnak a szervek. Az alaprezgéssel rezonanciába kerülő negatív lelki és mentális tartalmak a csakra energiablokádját, diszharmonikus működését eredményezik, és betegségeket alakítanak ki.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Késmárki László:Gyógyító kéztartások II.

Related posts

Az emberek úgy bánnak veled….

Sandal

Hajnalhozók: A 3.Dimenzió meghaladásának testi-lelki gyakorlatai

Sandal

Meditáció: Miért kezdd el?

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .