Zsírégető, C-vitaminban dús táplálékok
Télen bizony a kelleténél több kilogramm is felszaladhat ránk, amit aztán tavasszal nagyon nehéz leadni. Ezért szükségünk van olyan táplálékokra, amelyek gazdag forrásai a C-vitaminnak, hiszen ez képes bennünket sok betegségtől, többek között a náthától és az influenzától is megvédeni. Miért ne üthetnénk két legyet egy csapásra? Miért ne lehetne olyan táplálékokat fogyasztani, amelyek sok C-vitamint tartalmaznak és még a zsírégetést is elősegítik?
A C-vitamin segítséget nyújt a kollagénépítésben, jó hatással van a szív- és a keringési rendszer egészségére, de segít a szabad gyökök elpusztításában is, amelyek felelőssé tehetők a rákos és a krónikus megbetegedések kialakulásáért.
Az emberek egy része nem fogyaszt elegendő C-vitamint, pedig ez nemcsak a náthával és az influenzával szemben jelenthet védelmet, hanem a zsírégetésben is szerepet játszik. A cikk alján olyan C-vitaminban dús táplálékokról olvashat, amelyek még zsírt is égetnek.
A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely segítséget nyújt az immunrendszer számára a kórokozókkal szembeni küzdelemben. Ez a vitamin megvédhet bennünket a szív- és érrendszeri betegségekkel, a stroke-kal és a rákos megbetegedésekkel szemben.
Mivel a C-vitamin antioxidáns hatással is rendelkezik, így csökkentheti a kortizolszintet, vagyis a stresszhormonok szintjét. A tartós stressz szintén sok betegség forrása lehet, így érdemes komolyan foglalkozni vele, ha valaki úgy érzi, hogy hosszú ideje él zaklatott, stresszes életet.
Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik négy héten keresztül C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztottak. Az étrendjükben rendszeresen szerepelt a kivi, az eper, a brokkoli és az ananász is. Egy hónap elteltével a kutatásban részt vevőknek nőtt az állóképességük, és a C-vitamin zsírégető hatása is bebizonyosodott.
Azok az emberek, akik nem fogyasztanak C-vitaminban gazdag táplálékokat, legfőképpen a hasukra híznak, illetve a derékkerületük nő meg drasztikusan. A C-vitamin megfelelő szintje a szervezetben alacsonyabb BMI-indexet eredményez. A C-vitamin-bevitel növelésével javulni fog a zsír oxidációja még mérsékelt intenzitású mozgás esetén is.
A C-vitamin gazdag forrása többek között: kivi, citrom, narancs, brokkoli, paradicsom, paprika, csipkebogyó, homoktövis, eper, ananász, kelbimbó.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
gyogyszernelkul.com