SpiritualitásTanmesékZen

Tanmese: Az izzadt tenyerű szerzetes (zen tanmese)

Megosztás/Share:

Tanmese-Az izzadt tenyerű szerzetes (zen tanmese)Kasan, a zen tanító és szerzetes épp egy híres nemesember temetési szertartását készült megtartani. Ahogy ott állt és várt a tartomány kormányzójának és más uraknak és úrhölgyeknek az érkezésére, azt vette észre, hogy nyirkosak a tenyerei.
Másnap összehívta tanítványait, és közölte: még nem áll készen arra, hogy igazi tanító legyen. Bevallotta, hogy még nem tud minden emberrel azonos módon viselkedni, függetlenül attól, hogy az illető koldus-e vagy király; hogy sajnos még képtelen keresztülnézni a társadalmi szerepeken és fogalmi jellegű identitásokon, és a létezés azonosságát minden emberben meglátni. Ezt követően távozott, és egy másik mester tanítványává szegődött. Nyolc év múlva visszatért korábbi tanítványaihoz, immár megvilágosodottan.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Napi pozitív megerősítés: Hajlandó vagyok megváltozni

admin

Szimbólumok/Állatszimbólumok: Oroszlán

admin

Szervmasszázs energiagömbbel

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .