ÖnismeretSpiritualitás

Színekkel az önismeretért

Színekkel az önismeretért
Az, hogy ki milyen színt kedvel, vagy milyen színt utasít el, mindenképpen összefügg az illető jellemével, lelkiségével. A pszichológusok is megfigyelték ezt, és sok színteszt jött létre. Az egyik leghíresebb a Lüscher-féle színteszt, melynek az a lényege, hogy van nyolc különböző szín, s az embernek ezt a nyolc színt, nyolc színes kártyácskát érzése szerint fontossági sorrendbe kell raknia.

A színek sorrendje és az elhelyezés módja kiadja az ember valódi értékrendjét.

E rendszer négy alapszíne – a vörös, a kék, a zöld és a sárga – meghatározó az emberi önértékelés szempontjából. A vörös szín az önbizalomnak és az aktivitásnak, a kék a nyugalomnak és az elégedettségnek, a zöld az önbecsülésnek és az állhatatosságnak a színe, a sárga színhez pedig a szabadság és az oldottság kapcsolódik.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
biopont.hu

Related posts

Színek jelentései: Arany

Sandal

Gyógyító illatok: A mirha és a tömjén

Sandal

Gyógyulj ki minden betegségből!

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .