KvantumérintésKvantumgyógyításRichard GordonSpirituális gyógyításSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Rezonancia, életerő és a kvantumérintés alapelvei

Rezonancia, életerő és a kvantumérintés alapelvei

Tudatosságunk felszíne alatt a rezgések felmérhetetlen világa rejlik, vízfelszín felett rajzó bogarakhoz hasonlóan gyakran megfeledkezünk a látható felszín alatti hatalmas birodalmakról.
A rezonancia egyszerű működésében valóban van valami misztérium és csoda. A galaxisoktól a szubatomi szintekig – beleértve az embert is – mindent ez az erő mozgat. Ha egy zongora és egy gitár jól fel van hangolva, a gitár G húrja rezegni kezd, amikor a zongorán leütjük a G hangot. A levegő közvetíti a hanghullámot, és akusztikus energiaként viszi át a zongoráról a gitárhúrra. Ugyanígy a felhangolt oszcillátorok – vagyis az azonos frekvencián rezgő dolgok – is könnyen átviszik egymásra az energiájukat. Az említett példában a gitárhúr azért képes felvenni a zongora energiahullámait, mert azonos frekvenciára vannak hangolva. Bármely azonosan hangolt rezgő tárgy képes egymással rezonanciarendszert alkotni. A gitár és a zongora húrja rezonálnak egymással. Ha régimódi ingaórákat a falnak támasztunk, és az ingákat különböző fázisban indítjuk el, pár napon belül azt tapasztalhatjuk, hogy az ingák összehangolódnak, azonos fázisban és ütemben mozognak. Ebben az esetben a fal elegendő közvetítő ahhoz, hogy az ingák azonos ritmusra találjanak. Ez a jelenség a „bevonzódás”, amely lehetővé teszi, hogy két hasonlóan hangolt rendszer összehangolja a mozgását, ritmusuk és fázisaik illeszkedjenek. Erre a jelenségre épít az elektronika is. Két hasonlóan hangolt és hasonló frekvencián rezgő áramkör esetében a lassabb áramkör felzárkózik a gyorsabbhoz. Ebből a két példából is kiderül, hogy az energia átvihető a hasonlóan hangolt egyik rendszerről a másikra. Mi következik mindebből? Először is az, hogy ha két rendszer különböző frekvencián rezeg, a rezonanciának nevezett mozgatóerő hatására képesek energiát átvinni egymásra. Ha két hasonlóan hangolt rendszer különböző frekvencián rezeg, létezik az energiaátvitelnek egy másik aspektusa, amelyet bevonzásnak nevezünk, és amely azt idézi elő, hogy a két rendszer összehangolódik és azonos frekvenciára kerül. A bevonzás az a folyamat, amelynek során a dolgok összehangolják mozgásukat és energiájukat, ritmusuk és a mozgásuk fázisa azonossá válik.

Mindez a biológiai rendszerekre is igaz. Meleg nyári estéken a fákon összegyűlő szentjánosbogarak először véletlenszerűen villannak fel. Hamarosan azonban a fényeik összehangolódnak és koordináltan kezdenek világítani. Magam is többször megfigyeltem már, hogy a tücskök vagy békák egy idő után egymáshoz igazodnak a kibocsátott hangokkal. Ezekben az esetekben a természet talán azt látja értelmesnek vagy gazdaságosnak, hogy az egyedeket ritmikusan bevonzza. Ennél titokzatosabb az a folyamat, amelynek során az egy háztartásban élő nők menstruációs ciklusai hangolódnak össze a bevonzás által. Tudósok azt figyelték meg, hogy ha kioperált és laboratóriumilag életben tartott szíveket egymás közelébe tesznek, bevonzzák egymást, és azonos ritmusban fognak dobogni. Úgy tűnik, ez az összehangolódási folyamat univerzális. Itzak Bentonnak igaza volt, amikor az 1977-ben megjelent, „A vad inga becserkészése”  ímű lenyűgöző könyvében a következőket írta: „Tekinthetünk egybetegségre úgy is, mint valamelyik szerv elhangolódására. Ilyenkor a szervre eredetileg jellemző, erős, megfelelő mintájú és hullámú harmonizáló ritmust közvetítve elérhetjük, hogy újra a megfelelő hangolásban működjön.” Vagyis azt állítja, hogy az energiával gyógyítás működik és hatásos. Magam is így gondolom. Amikor két valami különböző frekvencián rezeg, a rezonancia és a bevonzás hatására három dolog történhet. Vagy az alacsonyabb frekvenciájú zárkózik fel a magasabb frekvenciájúhoz, vagy a magasabb frekvenciájú hangolódik vissza az alacsonyabb frekvenciájúhoz, vagy félúton találkoznak. A kvantumérintési használók azt tanulják meg, hogy légzéssel és meditációs technikákkal nagyon magas szintre emeljék kezük rezgését. Amint kezüket valaki máshoz közelítik, akinek fájdalma van, a páciens teste azonosan hangolt áramkörként rezonálni fog, és összehangolódik a gyógyító kezével. A szeretet olyan univerzális rezgés, amely lehetővé teszi, hogy az emberek gyógyító energiát közvetítsenek egymásnak.

Az „Ezoterikus anatómia: a test, mint tudatosság” című könyvében Bruce Burger ezt írja: „A szimpatikus rezonancia az a tendencia, amelyben két azonos méretű és ívű hullámforma együtt vibrál, univerzálisan kommunikálva és egymást energetizálva. Így tehát a két azonos hosszúságú és frekvenciájú hullámforma teremtő módon hat egymásra és vonzza be egymást. Ez a kulcsa annak, hogy megérthessük a teremtést összetartó dinamikát és azt az elméletet, amely szerint testünk egy szent hang energiája.” A kvantumérintés alkalmazásakor arra törekszünk, hogy a lehető legmagasabb frekvencián tartsuk saját rezgésszintünket, megadva ezzel a domináns frekvenciát. Ily módon a „gyógyító”, vagyis az a személy, akinek a teste gyógyít (aki nem más, mint a páciens), bevonzza és összehangolja a rezgéseket. Egy Lazaris nevű spirituális mester azt mondta: „A nagy gyógyító nem más, mint az a személy, aki nagyon beteg volt, de gyorsan meggyógyult”.

Véleményem szerint bárki, aki az állítja, hogy képes másokat gyógyítani, az tudatlan, téved, arrogáns vagy képzelődik. Mindössze annyit tehetünk, hogy rezonáló energiát nyújtunk valakinek, hogy magát gyógyíthassa. A kezelő nem tesz mást, mint tartja a nagyon erős, harmonizáló energiát, a páciens energiája pedig összehangolódik a rezgésével. Teste a maga veleszületett intelligenciájával arra használja ezt az energiát, amire a gyógyuláshoz szüksége van. A test kifürkészhetetlen intelligenciával gyógyítja magát. A nyugati civilizáció gyakran figyelmen kívül hagyja a test veleszületett gyógyító képességét, pedig az a valódi gyógyító. Testünkben százmilliárd sejt folyamatosan oxigént és táplálékot vesz fel, szén-dioxidot és salakanyagokat választ ki. Eközben folyamatosan szaporodnak és gyógyítják magukat, és percenként ezer és ezer mikroszkopikusan észlelhető változás zajlik. Nem is baj, ha nem követjük tudatosan ezeket a folyamatokat, hiszen számomra sokszor még az is hatalmas kihívást jelent, hogy a kulcsaimat megtaláljam. A kvantumérintésben alkalmazott légzési és testtudatosító technikák nélkül testünk a páciens testének vibrációs szintjére hangolódik vissza, ami meglehetősen kimerítő élmény. A kvantumérintés technikáját alkalmazva azonban testünk képes arra, hogy mindvégig megtartsa természetesen magas frekvenciáját. Egy nap a gyógyító alatt talán rezonáló orvosokat értünk majd.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Richard Gordon: Kvantumérintés

Related posts

Omnec Onec: Az elit ellenőrzése / A Föld megfigyelése

Sandal

Sitchin és a Sumérok

Sandal

Napi pozitív motiváció: Örülj mások örömének

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .