ÉrdekességekVilág

Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra

Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra
Senki nem tudja, a lett férfi hogyan volt képes egyedül megalkotni. Az Amerikai Egyesült Államokban, a floridai Homestaednél található Korall-kastély a világ egyik legmegdöbbentőbb látnivalójának számít, melynek megépítésére máig sincs hivatalos magyarázat.
A lett Edward Leedskalnin által létrehozott csoda megalkotásához ugyanis több tonnás köveket kellett elmozdítani, ráadásul úgy, hogy az sokszor még a modern idők technológiáin is kifogna, az építész azonban saját erejéből, erőgépek nélkül tette meg mindezt. Számos feltételezés létezik azzal kapcsolatban, mégis hogyan, a természetfeletti erőktől kezdve a gravitáció titkainak felfedezéséig. 
A történet szerint Edward Leedskalnin 26 évesen jegyezte el a nála tíz évvel fiatalabb Agnes Skuvstot, az esküvő előtti napon azonban a lány visszalépett. Edward ezt egész életében nem tudta feldolgozni, a különleges kastély megépítésével pedig elvesztett szerelmének kívánt bizonyítani, egyúttal emléket állítani. Agnes azonban többé nem vett tudomást a magányos férfiról. A kastélyt a férfi 1923-ban kezdte meg építeni, de egészen 1951-ben bekövetkezett haláláig dolgozott rajta.Főként éjszaka munkálkodott, elrejtőzve a kíváncsi szemek elől.Állítólag ez idő alatt több mint 1100 tonnányi korallkövet faragott meg saját kezűleg.Arról, hogy ezt miként tette meg, és hogyan mozgatta a helyükre a súlyos elemeket, számos legenda kering.Vannak, akik szerint az építész nem is volt ember, de legalábbis természetfeletti képességekkel rendelkezett, míg mások szerint egyszerűen csak nagyszerű fizikusnak számított.Népszerű a teória, miszerint az igen alacsony és vékony testalkatú Leedskalnin nem tett mást, mint hogy felfedezte, hogyan cselezheti ki a gravitációt.Állítólag lebegtetni is tudta a köveket, sokak szerint annak köszönhetően, hogy furcsa szerkezeteivel befolyásolta a mágneses pólusokat.A kastély kapujának hatalmas súlya van, azonban Leedskalnin képes volt úgy megtervezni, hogy nyitásához egy enyhe nyomás is elegendő legyen. Miután egyszer elromlott, nagy munkával és modern gépekkel sem sikerült úgy helyreállítani, ahogy egykor az építész megalkotta.A kastély területe ma múzeum – a lett férfi szerszámait is meg lehet nézni.Leedskalnin meghalt, mielőtt titkait elárulhatta volna, különös kastélya azonban sohasem fogja hagyni, hogy neve a feledés homályába merüljön.
Képek: 
Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-2 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-3 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-4 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-5 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-6 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-7 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-8 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-9 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-10 Máig nincs magyarázat a rejtélyes Korall-kastélyra-11
 
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
femina.hu
 

Related posts

53 éve virul az üvegbe zárt kert

Sandal

Gigantikus gyűrűrendszert fedeztek fel, ami 200-szor nagyobb, mint a Szaturnuszé! – FOTÓKKAL!

Sandal

Gyűrűóra, az új magyar találmány

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .