Magas fehérjetartalmú növények – nézzük a listát!

Melyek a legjobb nem állati eredetű fehérjeforrások?
A jó fehérje gazdag esszenciális aminosavakban és a fehérjebontó enzimeink könnyen hasítják őket építő elemeikre, azaz aminosavaikra. A növényi fehérjék számos olyan aminosavat is tartalmazhatnak, amikre szervezetünknek nincs szüksége és nem is képes azt hasznosítani. Mindezeket figyelembe véve nevezünk jónak bizonyos növényi fehérje forrásokat. Lássuk a listát.
1. Zöldségek (átlagos méret)
– 1db avokádó: 10g
– 1 csésze brokkoli: 5g
– 1 csésze spenót: 5g
– 2 csésze főtt fel: 5g
– 1 csésze főtt borsó: 9g
– 1 csésze édesburgonya: 5g
– 1 csésze szójabab: 28g
– 1 csésze tofu: 22g
– 1 csésze lencse: 18g
– 1 csésze bab: 15,5g
2. Mogyorók és magvak (28g)
– földimogyoró: 6,5g
– szezámmag: 6,5g
– dió: 2,5g
– pisztácia: 5,8g
– 2 evőkanál mandula: 4g
3. Nem állati eredetű tej (1 csésze)
– szója, mandula: 7-9g
4. Gabonák (1 csésze)
– quinoa: 9g
– bulgur, barna rizs: 8-9g
– zabkása: 6g
Ne feledjük, mennyiség és minőség! Fehérjék vonatkozásában ez a legfontosabb!
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
drtihanyi.hu