Louise L. HaySpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Louise L. Hay: A megerősítések igenis használnak

Louise L. Hay: A megerősítések igenis használnak

Bátran tedd meg az első lépést, bármilyen jelentéktelen legyen is az. Tudatosítsd magadban, hogy tanulni akarsz. Meglátod, csodák történnek.

A megerősítések igenis használnak 

Ideje pozitív irányba terelnünk gondolkodásunkat és beszédünket, ha jó eredményeket szeretnénk fölmutatni. Hajlandó vagy belső monológodat pozitív megerősítésekké alakítani?
Ne feledd, valahányszor felötlik benned egy gondolat, s valahányszor kimondasz egy szót, mindig megerősítesz valamit.

A megerősítés a kiindulópont. Ez nyit utat a változásnak. Legelőször szándékunkról tájékoztatjuk tudatalattinkat: „Vállalom a felelősséget. Tudom, valamit mindig tehetek a változás érdekében.” Amikor megerősítésről beszélek, a mondatok és szavak tudatos megválasztását értem ezalatt, melynek eredményeképpen vagy kiküszöbölünk egy hibát életünkből, vagy egy új dolog megszületésénél bábáskodunk.

Ha kijelentjük: „Soha többé nem akarok beteg lenni”, a tudatalatti ezt így értelmezi, akarok beteg lenni. Világosan kell megfogalmaznunk amit akarunk. Tehát az előző mondatnak így kell hangoznia:
„Remekül érzem magam. Sugárzik belőlem az egészség.”

A tudatalatti nagyon lényegre törő. Nem ismer stratégiákat és terelőutakat. Amit hall, aszerint cselekszik. Ha így nyilatkozunk az autónkról: „Utálom ezt a kocsit”, tudatalattink nem juttat szép új autóhoz, mert nem érti, mit akarunk. Még ha új autóra teszünk is szert, hamarosan meg fogjuk gyűlölni, mivel ezt mondtuk róla azelőtt. Tudatalattink elejtett megjegyzésünket parancsként értelmezi. Ne arról beszéljünk, mit nem akarunk, azt fogalmazzuk meg pontosan, amire törekszünk : „Gyönyörű új autóm van, amely minden igényemet kielégíti.”

Ha van valami az életünkben, amit teljes szívünkből utálunk, a leggyorsabban úgy szabadulhatunk meg tőle, ha szeretettel tekintünk rá. „Szeretettel áldalak, föloldalak és elbocsátalak. „Ezt a módszert emberekre, helyzetekre, tárgyakra és lakóhelyünkre egyaránt alkalmazhatjuk. Kipróbálhatjuk olyan szokáson is, amelyről szeretnénk lemondani, talán beválik. Egy férfi betegem valamennyi elszívott cigarettájához így szólt: „Szeretettel áldalak, és elbocsátalak életemből”. Néhány nap elteltével lényegesen kevesebbet szívott, s pár hét alatt teljesen leszokott a dohányzásról.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Louise L.Hay: Az erő benned van

Related posts

Spiritualitás I.: Mi a spiritualitás? Mi a különbség a spiritualitás és a vallások között?

Sandal

Bőség bevonzó ima – teremts vele bőséget!

admin

Mindig mondj igent a jelen pillanatra

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .