EzotériaFeng ShuiSpiritualitás

Lomtalanítás – fél egészség

Lomtalanítás – fél egészség-fényörvény

Fáradt vagy? Nincs kedved még a hobbidhoz se? Türelmetlen vagy a barátoddal (gyerekeddel, hitveseddel)? Mielőtt orvoshoz, gyógyszerhez, varázslóhoz fordulnál, nézz körül az otthonodban! Elsőként a konyhában!
Ha eddig nagyszerűen érezted magad, csak az utóbbi időben romlott a közérzeted, akkor alighanem eljött a lomtalanítás ideje. A feng shui első számú lakberendező tanácsa, hogy rakj rendet magad körül! Takaríts, lomtalaníts, mert a pozitív energia (a csí) csak így tud szabadon áramlani, és csak így tud támogatni. Ha a konyhában túl sok a piros energiát erősítő energia, akkor vibrálós, feszült lesz a hangulat.
Sokan úgy vélik, a „művészi rendetlenség” hozzátartozik a hétköznapokhoz. Valóban nem kell a lakásnak úgy kinézni, mintha egy bútorkatalógus lapjai elevenednének meg. Ahol élnek, ott nem mindig kerül minden a helyére. Egy idő után azonban a rendetlenség az alkotókedv gátjává válik. 
 
Lomtalanítás – fél egészségSzükséges dolgok és kacatok
 
Ha az otthonodban olyan tárgyak halmozódnak, amikre semmi szükség, vagy nem oda valók, akkor itt az ideje, hogy megszabadulj tőlük. Dobd ki, vagy add tovább. Hátha másnak nagyobb szüksége lesz rá. S hogy mire van szükséged? Az öt elem – a víz, a tűz, a föld, a levegő és a fém – „képviselőinek” kiegyensúlyozott tárgyaira. 
Ahogyan a szervezetedben minden szervnek más-más feladata van, úgy az otthonod helyiségei is más-más funkciót töltenek be. Más-más energiával támogatnak. Ha a szerveid nem működnek együtt a természet által meghatározott harmóniában, akkor leszel beteg. 
 
 
Elemek munkában
 
A konyha az a hely, ahol minden elem energiája munkában van, mivel az ételek készítéséhez szükség van mindegyikre. A legtöbb ember ösztönösen olyan ételeket választ, amelyek energetikai szempontból támogatják, még ha a táplálkozás szempontjából nem is igazán egészségesek. Ha valamelyik elem gyanúsan nagy számban fordul elő a konyhában, az mindennél pontosabban mutatja, hogy milyen energiára van szükséged. Ezt a változtatásnál, lomtalanításnál hasznos volna figyelembe venni.
Ha külön tartók vannak (kenyér, kosár, műanyag dobozok, stb.), akkor azokat is díszítheted a hozzá illő színnel, mert így felerősítheted a hatását. Ha egy dobozt, zacskót felbontasz, gondosan zárd is vissza, és egyenletesen használd a készletet. 
Ha a konyhát étkezőként is használod, akkor használd az elemek energiáját, különösen a tüzet, de légy óvatos, nehogy túlsúlyba kerüljön a tűzenergiát képviselő tárgy, mert kapkodásra serkent. Az energiák kiegyenlítéséhez jó szolgálatot tehetnek a kristályok.
Öt vagy kilenc darab kell, és mielőtt kitennéd őket, tisztítsd meg – azaz tedd a kristályokat teliholdtól teliholdig az ablakpárkányra, vagy az erkélyre, és gondoskodj arról, hogy a lehető legtöbb természetes fény érje, süthessen rájuk a hold és a nap.
A másik fontos helyiség a nappali. Energetikai szempontból nagyon zűrös helység, Minden azon múlik, hogy valójában hogyan is használod. És valószínű, hogy mindennap másképp, hiszen nagyon különböző szokások kapcsolódnak hozzá: van, aki órákon át tévézik itt, van, aki sok vendéget fogad, másoknál nyüzsgő családi élet színtere. A helyiség funkciója határozza meg, hogy miként alakítod ki, mit hajíts el, mit őrizz meg – attól függően, hogy izgalmas, vagy nyugalmat árasztó teret szeretnél-e teremteni. 
Minden tárgy azon a helyen tartja az energiát, ahol áll. Ha az északi falnál áll egy szekrény, az ott tartja lehorgonyozva a föld energiáját – főleg, ha fából van. Ha fémállvány áll ugyanott, az tűzzel járja át a földenergiát, s ennek következtében csökkenti annak nyugtató, lazító hatását.
 
 
Nem mindegy, merre nézel!
 
Az ülőbútorok elhelyezésekor ügyelj arra, milyen irányba néznek és milyen energiák hatnak mögöttük. A hátad mögött elhelyezkedő elem szolgáltatja a „motorodat” működtető energiát, a szemben lévő pedig azt határozza meg, hogy miként bánsz az energiával, és mire jutsz. Ez a kettő mindig ellenpár. Ha dél felé, a tűz elem felé nézel, hátadat a föld nyugodt ereje támogatja. Ha fordítva helyezkedsz el, akkor a tűz mozgalmas energiája ösztökél hátulról, az északi földenergia pedig kiegyenlítő, nyugtató hatást gyakorol. Kelet felé nézve eszméket, élénk kommunikációt látsz, hátad mögött (nyugaton) pedig az érzelmek mélysége, az ősökkel való kapcsolat – vagyis a vízenergia áll. Ha viszont nyugatra nézel, könnyebb lesz érzelmi kapcsolatba kerülnöd a veled szemben ülővel, a hátad mögött pedig a levegő elem gondoskodik arról, hogy mozgásban maradj, szellemileg friss legyél. Ha tehát nyugalomra vágysz, a föld és a víz elem legyen a hátad mögött, ha izgalomra, akkor bízd magad a tűzre és a levegőre. 
A nappali színeit is az elemeknek megfelelően alakíthatod. Ha gyakoribb váltásra vágysz, takarókkal, színes párnákkal és falvédőkkel megoldatod, ha például minden évszakban más színösszeállítás uralkodik, lendületben tarthatod magad.

Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 

Ulrike Ascher

Related posts

Az idő, ami nincs

Sandal

Plejádiak tanításai: Energia és frekvencia – az elme új játszótere 3.rész

Sandal

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Aventurin

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .