Spirituális tippekSpiritualitás

Így csempéssz nyugodt pillanatokat az elmédbe és a mindennapokba

Így csempéssz nyugodt pillanatokat az elmédbe és a mindennapokba

Nehezen tudod kikapcsolni az agyadat? Egymást kergetik a gondolataid? Úgy érzed, nincs egy nyugodt perced sem? Hoztunk néhány tippet, ami neked is segíthet, ha nehezen tudsz kikapcsolni!

Mindannyiunknak szüksége van néhány nyugodt pillanatra a mindennapok folyamán, hogy kicsit lecsendesítsük a gondolatainkat, és tisztábban tudjunk gondolkodni. A rohanó világban, amiben élünk, erre nagyon kevés lehetőségünk van, ezért maximálisan ki kell használnunk őket.
 

A nyugodt elmeállapot nem olyan ritka jelenség, mint gondolnád

Alkalmanként mindenki szokta így érezni magát. Általában akkor érhető el ez a fajta nyugalom, amikor leküzdöttél valamilyen nehézséget, vagy elérted egy célodat. Azonban az elménk nincs hozzászokva ahhoz, hogy az ekkor keletkező lassú működést folytassa, így hamar visszaáll a szokásos ritmusába. Ezekben a nyugodt, békés pillanatokban hiába vannak problémák, nem zavarnak téged. Ilyenkor gyakran tudunk előállni frappáns ötletekkel és megoldásokkal, hiszen az agyunk jobban képes ezekre a szituációkra fókuszálni.
 
Minél több időt tudsz eltölteni ebben az állapotban, annál jobb! Íme néhány tipp, ami egyfajta elsősegélyként funkcionálhat, amikor a legnagyobb szükséged van rá!
 
1. Ne tölts túl sok időt azzal, hogy tévében vagy újságban olvasgatod a híreket, mert túl sok felesleges negatív hatás érhet általa.
 
2. Igyekezz minél kevesebbet rágódni a rossz dolgokon, hiszen ez boldogtalanná tesz, és nem engedi, hogy megéld a belső békét.
 
3. Igyekezz elkerülni a negatívan gondolkodó embereket. Nincs rá szükséged, hogy a gondolataik a tudatalattidba férkőzzenek, és befolyásolják a hangulatodat.
 
4. Ne tarts haragot, hiszen ez megmérgez minden emberi kapcsolatot. Tanulj meg megbocsátani!
 
5. Aludj eleget éjszakánként! A megfelelő mennyiségű alvás energikusabbá és pozitívabbá tesz, így immunisabb leszel a negatív hatásokra.
 
6. Fontos a rendszeres testmozgás, mivel azon kívül, hogy boldogsághormont termel, extra oxigént juttat az agyadba és a testedbe.
 
7. Fogadd el azt, amin nem tudsz változtatni! Semmi értelme, hogy mindig idegeskedj azon, ami nem tőled függ, és nem tudod jobbá tenni.
 
8. Ne merülj el fájdalmas emlékekben! A múltnak már vége, nem jön többé vissza. Tanuld meg a neked szánt leckéket, és lépj tovább!
 
9. Ha úgy érzed, hogy kezdesz ideges lenni, menj el sétálni egyet! Segíteni fog abban, hogy megnyugodj.
 
10. Legyél elfogadó és türelmes az emberekkel a körülmények ellenére! Sok energiát megspórolsz ezzel magadnak.
 
11. Ne vedd magadra a dolgokat! Talán nem lesz könnyű, de vagy annyira erős, hogy képes legyél rá. Ne hagyd, hogy ilyen módon bárki vagy bármi befolyásolni tudja a hangulatodat!
 
Ahhoz, hogy az elméd békés állapota egyfajta szokássá váljon, komolyan kell képezni az agyadat, hogy arra koncentráljon, hogy nyugodt maradjon minden negatív gondolat ellenére. Ha elég kitartó vagy, meg fog térülni a befektetett idő, és egy kevésbé stresszes élet boldog tulajdonosa leszel.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

noiportal.hu

Related posts

Felfedezték a víz kvantum tulajdonságait – a víz olyan, mint egy hologram

Sandal

Krisztus-háló avagy a piramisok szerepe a Hathorok szerint

Sandal

Két kutató, aki közel jár a reinkarnáció bizonyításához

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .