Csillagászat/ŰrkutatásRejtélyek/TitkokRejtélyes hangokUFOVilág

Hatalmas, megmagyarázhatatlan robbanások az űrben

Hatalmas, megmagyarázhatatlan robbanások az űrben
A mélyűrből érkező robbanások visszhangjára az ausztráliai Parkes rádióteleszkóp csillagászai figyeltek fel. Senki sem tudja, mi okozhatta az óriási detonációkat.
Az űr hatalmas. Hiába szerelkeztünk fel nagy teljesítményű parabolaantennákkal, csak kis részét tudjuk megfigyelni, így nyilván számos intergalaktikus jelentőségű eseményről lemaradunk. Azért van, hogy szerencsével járunk: az ausztráliai Új-Dél Walesben található Parkes rádióteleszkóp személyzete olyan robbanások „rádióvisszhangját” hallotta meg, amelyek messze a saját csillagrendszerünkön kívül történtek.
A csillagászok 2011 februárja és 2012 januárja között rögzítették négy, messze a Tejúton túl történt űrbéli robbanás hangját. Óriási robbanásokét: számításaik szerint a detonációk egyenként annyi energia felszabadulásával jártak, mint amennyit háromszázezer év alatt ad le a napunk.

A tudósok nem tudják, mi okozhatta az űrbéli katasztrófákat. Előfordulhat, hogy összeroskadó magnetárok – erős mágneses térrel rendelkező neutroncsillagok –, elpárolgó fekete lyukak vagy nagy erejű gammarobbanások visszhangját hallották meg.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 
techcorner.hu

Related posts

Megerősítést kaphat az univerzum ötödik eleme

admin

UFO-k a múltban

Sandal

Napkultusz az ókortól napjainkig

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .