Ezt kevesen láthatják: így készül a virsli

Szeretnéd tudni, hogy miből készül a virsli? Biztos? Bőrke, porc, nyesedék, víz, némi hús meg a többi hozzávaló, amiről esetleg nem is tudunk. Hogy valami tartása mégis legyen a készítménynek, foszfátokkal és nitritekkel is kezelik – tartósítják, megakadályozzák a virsli elszíneződését, növelik a hús vízmegkötő képességét.Sütni vagy grillezni kifejezetten ellenjavallt őket, ugyanis 250 fok felett már rákkeltő anyagok is keletkezhetnek a nitritekből. Gyerekeknek pedig szintén nem jó ötlet adni belőlük. Az ő szervezetükből ugyanis hiányzik az enzim, ami a nitritek lebontásáért felel. Azt meg, hogy a virsli mennyire étvágygerjesztő, mindenki döntse el maga.

Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!