Eckhart TolleEgoSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Eckhart Tolle: Az egós én 2.rész – Az egós én folyton keres

Eckhart Tolle-Az egós én 2.rész - Az egós én folyton folyvást keres

Az egós én folyton folyvást keres. Többet akar ebből vagy abból, mert azokból hozzá akar adni önmagához, hogy teljesebbnek érezhesse magát. Ez a magyarázata annak, hogy az ego miért foglalkozik kényszeresen a jövővel.Valahányszor tudatára ébredsz annak, hogy a következő pillanatért élsz, máris kiléptél az egós elmemintából, és ezzel egyidejűleg megjelenik a lehetőség, hogy úgy dönts: teljes figyelmedet a jelen pillanatnak szenteled.

 
Ha teljes figyelmedet a jelen pillanatnak szenteled, az egós elménél sokkal hatalmasabb intelligencia lép be az életedbe. Ha az egódon keresztül élsz, a jelen pillanatot mindig egy cél felé vezető eszközzé redukálod. A jövőért élsz, s amikor eléred a céljaidat, azok nem elégítenek ki, vagy csak rövid ideig. Amikor több figyelmet fordítasz a cselekvésre, mint annak várt, jövőbeli eredményére, akkor megszakítod
a régi, egós kondicionálást. Ekkor a cselekvésed nem csupán sokkal hatékonyabbá válik, hanem végtelenszer kielégítőbbé és örömtelibbé is. Szinte valamennyi egóban található – legalább részben – „áldozat identitás”. Egyes emberek énképe oly nagymértékben áldozatkép, hogy az az egójuk központi magjává válik. A sértődöttség és a neheztelés éntudatunk esszenciális részét képezi. Még ha teljesen „indokolt” is sértettséged, azzal akkor is börtönszerű identitást konstruáltál magadnak, amelynek a rácsai gondolatformákból állnak. Vedd észre, hogy mit művelsz magaddal! Pontosabban fogalmazva: vedd észre, hogy mit művel veled az elméd! Érezd az érzelmi kötődést, ami az áldozati történetedhez fűz, és vedd észre a kényszert, ami arra ösztönöz, hogy arról gondolkozz és beszélj! Belső állapotod figyelő jelenléteként légy ott! Nem kell semmit sem tenned. A tudatossággal automatikusan együtt jár az átalakulás és a szabadság.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Eckhart Tolle: Megszólal a csned

Related posts

Gyertya színek jelentése: Piros gyertya

Sandal

Életerő és spontaneitás

admin

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Sugilit

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .