Különleges képességekParapszichológiaPszi-képességekRejtélyek/TitkokRejtélyes történetek

Don Decker – Az esőcsináló

Don Decker - Az esőcsináló

Don Decker néven látta meg a napvilágot az a férfi, akit sokan igazi esőembernek (esőcsinálónak) tartottak, és az egyik legalaposabban dokumentált paranormális személy a közelmúltban. Hitelessége számos olyan tanú beszámolóján alapszik, akiknek a szava megkérdőjelezhetetlen. Vajon a nagyapja halála hozta felszínre a szunnyadó képességét vagy maga a nagyapa szelleme kísértette ilyesformában? A mai napig nincs rá válasz.

Ez a bizarr történet 1983. február 24-én kezdődött Stroudsburgban, miután Don Decker nagyapja, James Kishaugh elhunyt. Míg mások gyászoltak, Don Decker megkönnyebbülést és békét érzett.

Amiről a többiek nem tudtak, az az volt, hogy James Kishaugh fizikailag bántalmazta Dont gyermekkorában.

Az alábbi képen is látható Don Decker Kishaugh halála idején börtönben volt, mert egy évre elítélték lopásért az akkor 21 éves fiatal férfit, de engedélyt kapott, hogy jelen lehessen a temetésen és néhány napot a családdal töltsön. Ám Don lelki békéje nem tartott sokáig.

James Kishaugh temetése után meghívták Dont, hogy maradjon éjszakára Bob és Jeannie Keiffernél, a család régi barátainál, akik nagyon szerették Dont. Azon az estén kezdett el valami különöset tapasztalni magán Don.

Egyfajta hideg érzés lett rajta úrrá és Don transszerű állapotba esett. A Keiffer-pár, akkor észrevette, hogy a nappali mennyezetéről és falakról csöpög a víz. Keiferék hívták a tulajdonost, mert úgy hitték, gond van a vízvezetékekkel, de Ron tudatta velük, hogy azokon a helyeken ahol a szivárgások megjelentek, nincs vízvezeték.

Ron, a tulaj annyira elbizonytalanodott az egyre ömlő víz láttán, hogy hívta feleségét, majd a rendőrséget is. Richard Wolbert Patrolman volt az első, aki megérkezett a helyszínre, aki később így fogalmazta meg a látottakat:

„A bejárati ajtón belül álltunk, és vízszintesen folyt át víz egyik szobából a másikba.”

John Baujan tisztviselő, aki Wolberthez csatlakozott, ugyancsak szemtanúja volt a jelenésnek:

„Szó szerint a hideg rázott, a szőr is felállt a hátamon. Olyan dolgok történtek, amelyeket elképzelni sem tudtam, és képtelenek voltunk megmagyarázni, hogy mi folyik ott.”

Nem is csoda, hiszen addigra már ömlött a víz, mintha vízesés lenne és sokszor a levegőben folyt vízszintesen ellentmondva minden létező fizikai törvénynek.

Don Decker

Ahogy a tisztek megpróbálták megérteni a helyzetet, feltűnt nekik, hogy Don még mindig transzban van. Keifferék segítségével kivitték a házból a férfit, és leültették egy közeli a pizzériában. Amint Keifferék és Don elmentek a házból, a szokatlan jelenségek szinte azonnal megszűntek. Ron azon tűnődött, vajon Keifferéket vagy Dont tegye-e felelőssé a történtek miatt.

Pam Scrofano, aki a pizzériát vezette, látta, ahogy a zombiszerű állapotban lévő Don belép az étterembe, majd leülnek Keifferékkel és pár pillanattal később megismétlődött az, ami a házban történt. Víz hullott a fejükre a semmiből és elterült a padlón. Pam biztos volt benne, hogy Don a jelenség okozója, ezért lekapott a falról egy feszületet, és Don bőréhez nyomta, aki nyomban magához tért, mivel a kereszt megégette a kezét.

Ezen a ponton már nem lehetett a pizzériában maradni. Bob és Jeannie Keiffer úgy döntöttek, Donnal együtt visszavonulnak otthonukba. Amint elhagyták a pizzériát, az eső leállt, éppúgy, mint amikor a házból jöttek el.

Bob Keiffer
 

Hazaérkezésükkor Keifferék összetalálkoztak Ronnal és a feleségével Romaynel. Amint Don belépett a házba, az eső visszatért és még erősebben zuhogott, a konyhában csak úgy csörömpölt az edényeken a víz. Ron és Romayne először azt hitték valami viccet űznek velük.

 

Aztán a dolgok drámai és erőszakos fordulatot vettek. Dont valami láthatatlan erőt a falhoz szorította. Nem sokkal később visszatértek a tisztek a rendőrfőnökkel, akik végül “vízvezeték problémának” könyvelték el az esetet.

A következő napon három másik tiszt érkezett a helyszínre, hogy ellenőrizzék az ott élőket és hogy Bill Davies elvégezze saját kísérletét. Don Decker kezébe arany keresztet nyomot, de a férfi kijelentette, hogy az égeti. Aztán rendőrök is szemtanúi voltak annak, hogy Don levitálni kezdett.

John Rundle így írta le, amit látott:

„Hirtelen felemelkedett a földről, és olyan erővel ugrott át szobán, mintha csak egy busz ütötte volna el. Aztán három karmolás jelent meg a nyakán, mely erősen vérzett, de hogy ez miként történt, arra nincs válasz.”

Ron Van Why segíteni akart Donnak, mert úgy érezte, hogy Don akaratán kívül cselekszik. Ron minden papot felhívott Stroudsburgban, de a legtöbb elutasította. Végül egy kötélnek állt és eljött Donhoz. Ahogy együtt imádkoztak, arra lettek figyelmesek, hogy Don teste begörcsölt és rángatózni kezdett. De tovább imádkoztak, míg végül Don teljesen lecsillapodott. Mire befejezték az imát, úgy tűnt, hogy Don ismét önmaga.

Don szabadsága véget ért, ideje volt, hogy visszatérjen a börtönbe. Cellájában volt ideje eltöprengeni azon, képes-e tudatosan előidézni az esőt. Nem is kellett neki sok idő, a cella mennyezetéből és a falakból megindult a víz. Csakhogy Don nem tudta kontrollálni az erejét.

A börtönőr teljesen ledöbbent, mikor meglátta, ahogy a víz elárasztja a cellát. Nem hitt Donnak, amikor a férfi azt állította, hogy ezért ő a felelős. Az őr végül elment a felügyelő irodájába és értesítette az esetről  David Keenholdot, akinek fogalma sem volt arról, ami kint történt Donnal.

Amikor az őr belépett az irodába, észrevette, hogy a saját és Keenhold inge is magától kezd nedvesedni.

Keenhold végül megértette, mi folyik ott és kihívta William Blackburn tiszteletest, hogy találkozzon Don Deckerrel. Blackburn tiszteletes – aki először csalással vádolta meg Dont – beleegyezett, és a cella felé közeledett. Ám a férfi bizonyított, ismét esni kezdett, ezúttal köddel kísérve.

Valójában Don is tartott a saját képességeitől és nem vágyott másra, csak nyugalomra. Az előbb leírt incidensről 1993. február 10-én még a tévében is beszámoltak.

Azóta állítólag nem történt hasonló eset, és Donnak az volt a meggyőződése, hogy a bizarr ügy hátterében, nagyapja szelleme állt, aki ilyen formában tért vissza megkísérteni őt.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

noiportal.hu

Related posts

Kumari Kandam, az elsüllyedt ősi kontinens

Sandal

Gabonakörök: Anglia 2011

Sandal

Az intuíció és az értelem optimális egyensúlya

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .