CsakrákSpirituális tanításokSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Az energia áramlásának alapjai – a fő csakrák / Mi a csakra?

Megosztás/Share:
Az energia áramlásának alapjai - a fő csakrák - Mi a csakra

Mi a csakra? A csakrák olyan, nem fizikai szervek, amelyek a nyers „Kundalini” energiát egy más típusú, finomabb, jobban felhasználható alakba transzformálják. A csakrák maguk nem tartalmaznak energiát. A puszta energiát a lábfejben és lábakban levő kis csakrák „szedik fel” a Földből, és a fő csakra rendszerbe továbbítják azt. 

 
A „Kundalini” energia lényegében tiszta gondolati energia, ami áthatja és egybefogja a világegyetemet. Ez az élő energia sokkal mélyebben kiaknázható az összpontosított, kreatív akarat alkalmazásával. Az emberi testbe vonható, és a csakra-rendszer által egy jobban felhasználható, árnyaltabb energiává alakítható. A csakrák a gerinchez és az idegrendszerhez különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. A teljes csakra-rendszer rendkívül összetett. 3 legfőbb , 4 fő, és több, mint 300 kisebb csakra van az emberi testben. 
 
A testen kívül is elhelyezkedik néhány nem-fizikai csakra. A csakra-rendszernek és a rendszer hálózatának részletes térképét évezredeken keresztül használták a keleti gyógyításban és miszticizmusban. Pl. akupunktúra. A csakra-rendszert kivétel nélkül minden pszichikai tevékenység során felhasználjuk. Legyen az bármely pszichikai képesség, legyen bármi a kifejlesztésének módszere vagy a leírására használt terminológia, mind ugyanazon módon működik: csakra-stimuláció (ingerlés) módszerével. Lehetetlen bármilyen pszichikai képességet kifejleszteni anélkül, hogy először a csakrákat ne stimulálnánk. 
 
Ezt sokan elutasítják, és azt állítják, hogy sosem csináltak csakra- illetve energiagyakorlatokat, mégis van valamilyen pszichikai képességük. Egyetértek, sok módja van az önfejlesztésnek, de mindegyik, közvetlenül vagy közvetve, stimulálja a csakra-rendszert. És ne feledjük a természetes adottságokat sem. Sokan aktív csakrákkal születnek, és így veleszületett pszichikai képességeik vannak (pl.médiumok).
 
A fő csakrák elhelyezkedése a következő:
1. Gyökércsakra – alap csakra (a gerincalapnál, a végbélnyílás és a nemi szervek között) 
2. Lép csakra (picivel a köldök alatt)
3. Napfonat csakra (egy arasznyival a köldök fölött)
4. Szív csakra (a mellkas középpontjában)
5. Torok csakra (a torok (gége) alapja, ahol az a mellkashoz csatlakozik)
6. Homlok csakra (pontosan a homlok közepén)
7. Korona csakra (a fej teljes teteje, a haj-vonal felett)
A méretük kb. tenyérnyi. kivéve a korona csakrát, amely sokkal nagyobb.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Robert Bruce

Related posts

Torok csakra meditáció /30 perces/

Sandal

A könyvek is befolyásolhatják az életünket – az olvasás egészségre gyakorolt hatásai

admin

Hogyan működik az alkotó vizualizáció?

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .