Eckhart TolleSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

A spirituális fölébredés: Fölébredni a gondolat álmából

Megosztás/Share:
A spirituális fölébredés-fölébredni a gondolat álmából

Mi az alapvető illúzió? A gondolattal való azonosulás. A spirituális fölébredés: fölébredni a gondolat álmából. A tudatosság birodalma sokkal hatalmasabb annál, mint amit a gondolat megragadni képes. Amikor többé már nem hiszel el mindent, amit gondolsz, akkor kilépsz a gondolatból, és tisztán látod, hogy te nem a gondolkodó vagy. Az elme a „nem elég” állapotában létezik, és ezért kapzsi módon – mindig többre vágyik. Ha azonosulsz az elméddel, akkor nagyon könnyen unatkozni kezdesz, és nyugtalanná válsz. Az unalom azt jelenti, hogy az elme ingerre, további gondolati „harapni valóra” éhes, és az éhségét nem elégítették ki. Ha unatkozol, kielégítheted elmédet azzal, hogy fölkapsz egy magazint, telefonálsz valakinek, bekapcsolod a tévét, „szörfözöl” az interneten, elmész vásárolni, vagy – és ez nem ritka jelenség – a hiány és a többre vágyás mentális érzését átviszed a testedre, és kis időre úgy elégíted azt ki, hogy többet eszel. De megteheted azt is, hogy továbbra is unatkozol és nyugtalannak érzed magad, és megfigyeled, milyen érzés unatkozni és nyugtalannak lenni. Amint tudatosságot irányítasz az érzéshez, körülötte hirtelen megjelenik valamekkora űr és vele együtt a belső csend. Eleinte csak kicsi, ám ahogy a belső tér érzete erősödik, az unatkozás érzésének intenzitása és jelentősége csökken. Tehát még az unalom is megtaníthat arra, hogy valójában ki vagy, s ki nem! Rájössz, hogy valójában te nem „unatkozó ember” vagy. Az unalom csupán egy benned zajló, kondicionált energiaáramlás. Ugyanígy haragos, szomorú vagy félő ember sem vagy. Az unalom, a  harag, a szomorúság vagy a félelem nem a „tied”, azok nem a személyedhez kötött dolgok. Azok az emberi elme állapotai. Fölbukkanó és elmúló dolgok. Semmi olyan nem lehetsz, ami fölbukkan és elmúlik. „Unatkozom.” Ki tudja ezt? „Haragszom, szomorú vagyok, félek.” Ki tudja ezt? Te a tudás vagy, s nem a tudott állapot. Bármilyen fajta előítélet azt jelzi, hogy azonosulsz a gondolkodó elmével. Azt jelenti, hogy már nem látod a másik embert, csak az ő róla kialakított fogalmadat. Egy másik ember életteliségét puszta fogalomra redukálni: az erőszak egy formája. Az a gondolkodás, amelyik nem a tudatosságban gyökerezik, önzővé és hibássá válik. A bölcsességtől mentes okosság rendkívül veszélyes és romboló. Az emberiség zöme pillanatnyilag ebben az állapotban leledzik. A gondolat tudományként vagy technológiaként való fölerősítése – bár lényegükben azok se nem jók, se nem rosszak – szintén destruktív, mert a gondolkodás, amelyből azok születtek, nem gyökerezik a tudatosságban. Az emberi evolúció következő lépése: túllépni a gondolaton. Ez most sürgős feladatunk. Ez nem azt jelenti, hogy többé ne gondolkozzunk, csupán azt, hogy ne azonosuljunk teljesen a gondolattal, hogy ne legyünk a gondolat megszállottai.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 

Eckhart Tolle: Megszólal a csned

Related posts

Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse

Sandal

Solfeggio frekvenciák – Tudatemelő rezgések

Sandal

Színterápia: Színezd ki az életed!

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .