Spirituális gondolatok (Sandal)Spirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

A remény – isteni útjelző az emberi létben

A remény - isteni útjelző az emberi létbenReménykedni annyi, mint lelkünk mélyén vágyakozni az isteni áldások felé. Ez az, ami segít nem csak enyhíteni a nehézségek terhét, de átalakítani életünket az isteni fény ragyogásában, mert a jövő elképzelése arra ösztönöz, hogy előre lépjünk az isteni úton.

Legyünk tisztában vele, hogy a remény mindenkit összekapcsol. Lélekben mindenki keresi valamiben az isteni útjelzőt. Ez az emberi lét fenséges velejárója. A spiritualitás út során megérti mindenki, hogy mire vágyik a jövőben. A remény pedig segít meghatározni a célokat is.

Mi is pontosan a remény?

A remény meghatározása a magasabb erők és az isteni tervre való hiten alapul többnyire. Az emberek egyik részének a remény azt jelenti, hogy az isteni irányítás révén jó dolgok történnek az életükben. Hitüket pedig szent imáikkal fejezik ki vagy hálával.

Egy másik megközelítés szerint a remény azt jelenti, hogy mindig a lelki felemelkedés lehetőségében hiszünk, és a nehézségeket a lelki fejlődés eszközeként fogadjuk el. Más szóval, mindig az isteni tervek folyamatosságában reménykedünk.

A remény majdnem olyan, mint maga a kívánság. 

Mindegy, hogy melyik szemszögből közelítjük meg, a remény általában azt jelenti, hogy a szívünkben vágyunk arra, hogy az isteni útmutatás révén a dolgok a jobbra fordulnak. Mindegy, hogy milyen élethelyzetben vagyunk éppen. Lehetünk éppen a lejtő lealján, vagy élhetünk középszerű életet is. Mindig jobbra vágyunk, mert mindig lebeg valami cél a szemünk előtt, amit megszeretnénk valósítani saját magunknak, szeretteink, vagy épp más emberek számára. 

A remény nem az optimizmuson alapul

A remény mélyebb és személyre szabottabb érzelem, mint az optimizmus. Az optimista ember gyakran általánosan pozitív hozzáállással rendelkezik az élethez. Sokszor ez odáig fajulhat, hogy talán még rózsaszínben is látja a világot, és homokba dugja a fejét ezáltal.
Másrészről a legpesszimistább személy is őrizhet valamiféle reményt.

A remény egy konkrét és összpontosított érzés, amely általában egyetlen kérdésre irányul. Például: „Remélem megkapom ezt az állást.” vagy „Reménykedem, hogy megtalálom az utamat” vagy „Reménykedem, hogy megtapasztalom az isteni kegyelmet az életemben”. Vagy épp egy imádkozó lélek: „Reménykedem, hogy az Úr meghallgatja kéréseimet.”

Ezért ne veszítsd el soha a reményt az életed során

Sokan úgy tekintenek a reményre, mint egy horgonyra a viharos tengeren, amely segít nekik átvészelni a nehéz időket. Azonban a remény nem csak a nehézségekkel szembeni ellenállás, hanem egy belső fény is, amely megvilágítja lelkünket és segít nekünk megtalálni a belső békét és harmóniát. A remény nem csak arról szól, hogy kikerüljünk a nehéz helyzetekből, hanem arról is, hogy megtaláljuk a belső erőt és bátorságot, hogy szembenézzünk velük és túllépjünk rajtuk. A remény egy spirituális utazás, amely segít nekünk felfedezni önmagunkat és megérteni az élet igazi értelmét.

Gyakran ilyenkor ébred fel bennünk a lelkünk mélyén a remény, és ilyenkor erősen kapaszkodunk benne. De ne feledjük, hogy a remény lehet az életünk mindennapjainak megváltoztatásának kulcsa is. 

A  remény mélyebb értelme

A remény oly módon összekapcsolja a múltat és a jövőt, amelyet csak a szívünk és a lélekünk képes megérteni. Amikor reményben élünk, akkor egy isteni elképzelést hordozunk arról, hogy milyen tervei vannak számunkra, és teljes hittel várjuk ezek beteljesedését. Még akkor is, ha az utunk kanyargósabb, mint gondoltuk, a spirituális remény megtart bennünket hitünkben, szeretetünkben, és mélyebb boldogságot hoz az életünkbe.

A remény nem csupán passzív várakozás, hanem egy olyan erő, ami arra ösztönöz, hogy cselekedjünk. Hogy tegyünk azért, hogy beteljesedjen az az isteni terv, ami szívünkben ott él és amiből hiszünk. Ezek követése az, amit a spirituális remény hajt előre.

A remény létfontosságú az emberi lélek számára – akárcsak a szeretet. „A remény hal meg utoljára” – tartja a mondás. És ez valahogy igaz is. Mert a remény egy láng, egy gyönyörű fény a sötét lelki alagútban, amely elvezet minket az isteni út és céljaink megvalósulása felé. És amíg él bennünk a remény bármi felé, amit el szeretnénk érni, megszeretnénk tapasztalni, addig ott van a „Lehetőségek Mezőjében” az az alternatív idővonal is, ami által bizony valóra válhat minden, amiben reménykedünk.
Írta és Közzétette: Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
(Spirituális tanácsadó/Angyalközvetítő/Mandalakészítő -és festőművész)
(Az írást csak forrás és szerző megjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
www.fenyorveny.huwww.angyalokfenye.hu /  www.angyalmandala.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

A béke titka

admin

A pozitív lét dimenziói: Pozitív akarat

Sandal

Álomfejtés: Szálka

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .