Prána gyógyításSpiritualitás

A pránacső vagy pránavezeték, más néven ANTAHKARANA vagyis szivárványhíd

A pránacső vagy pránavezeték, más néven ANTAHKARANA vagyis szivárványhíd
A pránacső vagy pránavezeték, más néven ANTAHKARANA vagyis szivárványhíd
Egyiptomban An-ptah-ka-ra-na néven volt ismert, az életerő fő szállítója, amely  a Mennyei Forrástól a Föld Anya Forrásáig terjedhet ki.
A Lélek birodalmából származik, ez a Fényoszlop középső csatornája: a dimenziókon keresztüli kapcsolat a felsőbb én, a Lélek Csillag tudatfeletti energiái és a fizikai test között.

An-ptah-ka-ra-na egy finom energetikai csatorna, egy csőhöz hasonlít és a korona csakrától ( a fejtetőn) halad keresztül a test közepén és a gátrészen elhelyezkedő gyökér csakrán kilépve elér a föld mélyébe.
Néhány ezoterikus írásban úgy említik, mint központi pillér vagy oszlop.
Az Antahkarana a gerincoszlop éteri kiegészítője. Nem a gerincoszlopon helyezkedik el, hanem a test középvonalán halad keresztül, a gerinc előtt.  Fizikai testünk középtengelye, minden energiamezőnk, Antahkarana körül forog.
A spirituális fejlődés leggyorsabb és legközvetlenebb útja a Forrással való kapcsolatfelvétel, ebben segít a Fénycsatornánk Antaharana része, Lelkünk a Forrás fénye által erőhöz jut.
A tibeti buddhizmus egyes ágaiban a jógik vagy joginik egy nagyon vékony csatornával dolgoznak csak, ez kb. olyan vastag, mint egy emberi hajszál, ez a csatorna a pránacső közepén halad. Úgy ismerik ezt, mint a Titkos Csatornát, és egyes jógagyakorlatoknál ezt használják a finom energiák testbe juttatásához – elképzelésük szerint ez felgyorsítja a spirituális megvilágosodást és a felemelkedést..
Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a pránacső csak néhány lábnyira jut le a földbe (kivéve ha valaki igazán földelt) és felfele is csak hasonló magasságba ér.
Mivel a pránacső nagyon finom energiákból áll, nem követi a newtoni fizika törvényeit, inkább a kvantum mechanika alapján működik. Ez teszi lehetővé, hogy nagyon nagy távolságokba elérhessünk vele: akár a föld magjáig ill. messze ki az űrbe. 
Ha ez segít, akkor gondoljanak úgy a pránacsőre, mint egy képzeletbeli eszközre. Nem kell eldönteni, hogy létezik-e vagy sem. Egyszerűen fedezzék fel a hatásait a saját módjukon. 
A pránacsőre gondolatainkon és szándékunkon keresztül tudunk hatni. Egyszerűen a szándék által ki tudjuk terjeszteni a csatornánkat mind a földbe, mind a kozmoszba. Ha kezdők vagyunk, egyszerűen csak gondoljunk arra, hogy ez megtörténik. Ahogy egyre többet dolgozunk vele, egyre erősebbé, ösztönösebbé válik a benyomásunk a szándékunk által létrehozott hatásról. 
A Hathorok által javasolt eljárás, azaz a pránacső használata azoknak szól, akik szeretnének tenni azért, hogy kapcsolatba lépjenek a Földdel. Néhány ember rezonátor, néhány pedig aktivátor. Néhány ember mindkettő. Rezonanciába kerülni valamivel, ráhangolódni valamire (esetünkben a föld magjára) lényegében passzív cselekedet. Néhányan ebben jók, mások viszont szeretnek tenni valamit. Azoknak, akik tenni szeretnének, a pránacső remek eszköz. Mindenki döntse el, neki melyik működik.
Bárhogy is tesszük, a fontos az, hogy szellemi rezonanciát hozzunk létre a föld magjával, és ha tehetjük, akkor a galaxis központjával is.
Azáltal, hogy a fényoszlop, Antahkarana valóságán meditálunk, megerősítjük kapcsolatunkat a Felsőbb Énnel, a lélekkel és a Forrással.
 
 
Gyakorlat:
Kérlek, helyezkedj el kényelmesen, egyenes  gerinccel, s talpaidat vagy csípődet helyezd a padló­ra. Lépj be bensőd csarnokába. Lásd magad előtt,  hogy egy gyönyörű szép arany Fényoszlop öleli kö­rül egész testedet: A Fényesség eltölti lényedet, ke­resztülárad rajtad, s érzed leírhatatlan szépséget és hatalmas védelmező erejét. Tudatára ébredsz annak,  hogy ez a gyönyörű Fényoszlop mélyen alád ereszke­dik, leszáll a Föld mélyébe. Ez a tündöklő Fényosz­lop egyre lejjebb és lejjebb halad, tovasiklik lefelé,  míg össze nem fonódik a Föld szívével. Most pedig  engeded, hogy tudatos elméd lágyan leszálljon a  Fényoszlop mentén – s gyengéden aláereszkedik.  Amint lefelé siklasz, látod csodálatos ragyogását, tün­döklő szépségét, látod, hogy sem nyílások sem pedig  törések nem tompítják fényességét. Erős, ragyogó és  áttetsző. Védelmezőn körülölel, amint finoman egyre  lejjebb ereszkedsz, egyenesen a Föld szívébe. Képze­lőerőd segítségével látod, hogy egyik kezedben öt  gyönyörű fénysugárból szőtt szeget, a másik kezed­ben pedig egy arany kalapácsot tartasz. Ezek a szim­bólumok a Földdel és a Fénnyel szembeni elkötele­zettségedet képviselik. Elkötelezettséged erejével és  hatalmával vezesd a szegeket az oszlop aljába, hogy  szilárdan és biztosan kapcsolják Fényoszlopodat a  Föld szívéhez. Elhatározásod erős és tisztán ragyog.  Elkötelezettségedre gyengéd, szeretetteljes válasz ér­kezik hozzád a Földtől és gyönyörű aranyzöld fényt  érzel magad felé áradni a Föld szívéből.
Ez a csodálatos aranyzöld energia egyenest Fény­oszlopod alsó részébe áramlik és felemel téged az osz­lopon belül. Lágyan suhanva, gyöngéden ringatózva  emelkedsz felfelé e csodálatos és szeretettől ragyogó  energia ölében, visszaérkezel testedbe és érzed, hogy  az aranyzöld ragyogás rendkívül szelíden, ugyanak­kor rendkívül erőteljesen árad rajtad keresztül. Most  pedig felnézel, s látod, hogy a tündöklő Fényoszlop  megindul felfelé, s ameddig csak a szem ellát, egyre feljebb és feljebb száll a mennyek fölé. Engeded,  hogy elméd és tudatod a fejed tetején át, koronacsak­rádon keresztül a légbe emelkedjen. Lágyan lebegsz  felfelé a ,tündöklő Fényoszlopban, körülnézel, s látod  milyen erős, ragyogó és makulátlan az arany oszlo­pod. Lyukak, nyílások nem tarkítják, s szíved mélyén  ott nyugszik annak tudása, hogy beleegyezésed nél­kül senki és semmi sem hatolhat fényességébe, mivel  az Istenihez fűződő kötelékedet képviseli.
Egyre gyorsabban mozogsz felfelé, egyre feljebb  emelkedsz a magasságokba, s ragyogó fehér Fényt  pillantasz meg az oszlop tetején; fényessége oly tün­döklő és tiszta, hogy mélyen megérinti szívedet, s az  öröm szárnyain repülsz felé. Lásd magad előtt a tün­döklő, szikrázó fehér Fényt, mely hatalmas vonzerőt  gyakorol rád, s hívogatón int feléd. Egyre feljebb ha­tolsz, egyenesen a tündöklő Fényességbe. Magasan  lebegsz e ragyogó fehér Isteni Fényben, a Forrás tün­döklésétől átölelve. A Forrás Fényének lágy ölében  ringatózol. Hatalmasnak érzed magad. Lényed kiter­jed. Lélegezz jó mélyeket, szívd magadba a Forrás ra­gyogó fehér fényességét, s érezd amint a fehér fény  szeretettől ragyogó energiáival csordultig töltekezel.  Most újra látod, hogy egyik kezedben öt aranyszeget,  a másikban pedig egy arany kalapácsot tartasz; még  egyszer, ezek a szimbólumok elkötelezettségedet jele­nítik meg a Forrással és a Fény szolgálatával szem­ben. Elkötelezettséged erejével vezesd az arany sze­geket Fényoszlopod tetejébe, s képzeletedben lásd,  hogy szilárdan rögzítik a Forrás szívéhez, olyan erős  és kikezdhetetlen köteléket alkotva, mely sohasem  szűnik meg létezni számodra.
Amikor ezzel megvagy, kezdj el lágyan siklani lefe­lé, indulj meg lefelé lebegve, ringatózva a Fényoszlop  ölelésében. Körülnézel, és látod a csodálatos Fény­oszlopot,- látod, hogy erős, ragyogó és áttetsző, s szí­ved megtelik e Fényesség szárnyaló örömével és ha­talmas erejével. Lenézel, és megpillantod testedet a  Fényoszlop alján. Látod, hogy koronacsakrád kinyí­lott, mint egy óriási virág, s érzed, amint fejtetőd nyí­lásán keresztül lágyan besiklasz, és újra kényelmesen  elhelyezkedsz a testedben. Érzed, hogy a magaddal  hozott tündöklő Fény megtölti a testedet, s érzed,  hogy az a Fénnyel eltelve kiterjed, és élettől ragyog.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
angyalforras.hu

Related posts

Így befolyásolja a Hold a hangulatodat és a hozzáállásodat

admin

Csakraterápia

Sandal

A szeretetben megmutatkozik…

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .