Hírességek idézeteiMotivációMotivációs idézetekSikerSpirituális idézetek

Te mit mersz megtenni? – Denzel Washington motivációs beszéde

Te mit mersz megtenni - Denzel Washington motivációs beszédeDenzel Washington színész ünnepi beszédet mondott 2011. május 16-án a Pennsylvaniai Egyetemen. Ott pedig egy olyan motivációs beszédet tartott, amit mindennap újra és újra elővehetsz: 

Rájöttem, hogy az élet semmit sem ér, ha nem vállalsz kockázatot. Abszolút semmit. Nincs szenvedély és igazi nyeremény, ha kicsiben játszol és megelégszel azzal hogy a lehetőségeid alatt élsz.

Biztosan mondták már neked, hogy legyen valami, amire támaszkodhatsz. Győződj meg róla, hogy van mire támaszkodnod. De én sosem értettem ezt az elképzelést.

Ha elesek, nem akarok semmire sem támaszkodni. Kivéve a hitemet. Előre akarok esni. Így legalább látom, hogy mibe fogok beleütközni.

Thomas Edison 1000 sikertelen kísérletet hajtott végre. 1000 féle módszert fedezett fel, amivel nem lehet egy működő villanykörtét létrehozni.

Minden sikertelen kísérlet egy lépéssel közelebb visz a sikerhez.
Hamarosan azt is megtudhatod, hogy ez miért olyan fontos…

Életed egy pontján kudarcot fogsz vallani, fogadd el. Veszíteni fogsz, zavarba fogod hozni magad, béna leszel valamiben. Ez nem kétséges.

Jobb ha már most elfogadod, mert ez elkerülhetetlen. És nekem tudnom kéne. A színészi szakmában állandóan kudarcot vallasz. A karrierem elején meghallgatásra mentem egy Broadway musical szerepére. Ez egy túl jelentős szerep lesz hozzám képest, gondoltam. Szóval, feltételeztem hogy nem kapom meg a munkát.

Nem kaptam meg a munkát…
De a helyzet a következő: nem hagytam abba a próbálkozást.

Nem estem vissza és nem volt szükségem támaszra. Kisétáltam onnan, hogy felkészüljek a következő meghallgatásra, és a következő meghallgatásra, és a következő meghallgatásra. Imádkoztam. Imádkoztam, és imádkoztam.

Továbbra is csak buktam és buktam és buktam. De nem számított, mert tudod mit? Van egy régi mondás: “Ha elég sokáig lógsz a fodrászatban, előbb-utóbb úgyis levágják a hajadat.”

Ha nem buksz el, akkor nem is próbálkozol. Megismétlem: ha nem buksz el, akkor nem is próbálkozol. Ahhoz, hogy megkapj valamit, amid soha nem volt, meg kell tenned valamit, amit soha nem tettél.

Képzeld el, hogy a halálos ágyadon fekszel, és a halálos ágyad körül ott állnak a szellemek, akik a be nem teljesített lehetőségeidet képviselik. Az ötletek szellemei, amelyeket soha nem valósítottál meg, a tehetségek szellemei, amelyeket nem használtál fel, és ők dühösen, csalódottan és feldúltan állnak az ágyad körül. Azt mondják: “Azért jöttünk hozzád, mert életre kelthettél volna bennünket”, és most együtt kell a sírba mennünk.” Ezért ma megkérdezem tőled, hány szellem lesz az ágyad körül, amikor eljön az időd?

A világnak nagy szüksége van rád. A kérdés tehát az, hogy mit fogsz tenni azzal, amid van? Van, akinek pénze van, van, akinek türelme, van, akinek kedvessége, van, akinek szeretete. Néhányatoknak pedig megvan a kitartás ajándéka. Bármi legyen is az, bármi legyen is az ajándékod, mit fogsz kezdeni azzal, amivel rendelkezel?

Néha a kudarc legjobb módja annak, hogy rájöjj, merre tartasz…

A kockázatvállalás azonban nem csak arról szól, hogy belevágunk egy munkába, hanem arról is, hogy tudjuk, mit tudunk, és mit nem tudunk. Arról szól, hogy nyitottnak kell lenni az emberek és az ötletek felé.

Ne csak kockáztassunk, hanem legyünk nyitottak az életre, fogadjunk el új nézeteket és legyünk nyitottak új véleményekre. Még ha halálra is rémültök, bár lehet, hogy ijesztő, de ugyanakkor kifizetődő is lesz, mert a kockázat, amit megragadtok, az emberek, akikkel találkoztok, és az emberek, akiket szerettek, a hit, amiben hisztek, ez az, ami meg fog benneteket határozni. És ez a küldetésed. Soha ne csüggedj, soha ne tartsd vissza magad, adj bele mindent, amid van. És amikor elesel az életed során, emlékezz erre: mindig ess előre…
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

rev.com

Related posts

Az Istenhez vezető útnak nincs menetrendje

admin

Ha soha semmit sem figyelsz meg magadban…

Sandal

A Szeretet mindent felülmúló ereje

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .