SpiritualitásTanmesék

Tanmese: Igazi jólét (zen tanmese)

Tanmese-Igazi jólét (zen tanmese)Egy gazdag ember megkérte Szengai mestert, hogy írjon egy mondatot a családja jólétének folytatódásáért, amit az egymást követő nemzedékek kincsként adhatnak át egymásnak.
Szengai átvette a papírt, és írni kezdett:

„Az apa meghal, a fiú meghal, fiúunoka meghal.”

A gazdag ember dühösen így szólt a mesterhez: – Azt kértem, írjon valamit a családom boldogulásáért! Miért csinál ebből viccet?

– Nem állt szándékomban tréfálni. Ha fiad előbb halna meg, mint te, az szörnyű fájdalmat okozna neked. Ha fiúunokád apja előtt távozna el, mindkettőtök szíve megszakadna. Ha családod tagjai, nemzedékről nemzedékre, abban a sorrendben hagynák el a világot, ahogy leírtam, akkor ez az élet természetes rendje szerint történne. Ezt nevezem igazi jólétnek.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Plejádiak tanításai: Energia és frekvencia – az elme új játszótere 4.rész

Sandal

A nefilim lázadás és fajunk eredete

Sandal

Napi pozitív üzenet: Spirituális fejlődés

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .